bugün
- true denen arkadaş6
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi16
- kedi10
- kötülük yapan kişiye verilecek en güzel cevap5
- 14 onlyfansçinin mallarına el konulması4
- gazze de can kaybı 72 bin 993'e yükseldi8
- yakışıklı erkek gören türk kızının tepkisi3
- naber lan it diye mesaj atan sevgili9
- izmir de giyimiyle başkaldıran erkek7
- en iyi antidepresan13
- şirinler köyüne yeni şirin3
- tanrıyı güldürmek için yapılacak şeyler5
- birgün gazetesi'nin namaza düşmanlık etmesi7
- babanın ölmesi7
- milli takımı destekleme zorunluğu5
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek16
- uzun samsun3
- milli futbolcuların sigara içtiği iddiası5
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn13
- her şey olabilecekken hiçbir bok olamamak3
- biradereaux2
- cedidacer2
- lgs 20263
- neden yalnızsın5
- playstation4
- true denilen yazar18
- elon muskın ilk dolar trilyoneri olması6
- eyjafjallajökull denince akla gelenler4
- sokrates'in soru sorarak günü kurtarması3
- erkeksii bayan buse6
- kemal kılıçdaroğlu8
- diyanetin abd'deki villaları15
- 15 mayıs uludağ sözlüğün kurtuluşu3
- 13 haziran2
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor22
- yahudi madalyası almış gürcü5
- uludağ sözlük bitmiş4
- özşen madencilik işçilerinin direnişi10
- chp'nin hali ne olacak53
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı16
- sözlükte başlayan aşklar4
- psikiyatristin size soğuk davranması6
- barış yarkadaş7
- zaman baba12
- üniversite mezunu olmak için üniversite okumak8
- zengin kaltakları4
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi16
- zaman baba bey biraderin bey birader olması3
- mor semsiyeli yabanci16
- hayatında bir kere bile sigara içmemiş yazarlar7
yaşadığım şehir diye demiyorum ama çok mu çok güzel bir o kadar da yaşanılabilir bir şehirdir.
Hiç sözlük kızı barındırmayan şehir.
Ya da bana denk gelmiyor.
Ya da bana denk gelmiyor.
volkan şen ve ozan tufan gibi düşük karakterli futbolcuların doğduğu şehir. bursalıyım ancak sizin gibi insanlarla aynı havayı bunca yıl soluduğum için utanç duyuyorum!
https://www.facebook.com/...00254/?type=1&theater
1- Bursa’nın adının bir zamanlar “Yeşil Bursa” olduğunu biliyor musunuz?
2- Bursa’da yapılan Doğanbey TOKi’lerinin, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en kötü kentleşme projesi seçildiğini ve hatta Başbakan Erdoğan’ın bile bu binaları görünce çok kızdığını biliyor musunuz?
3- Evliya Çelebi’nin “Su Şehri” dediği Bursa’da, Türkiye’nin en pahalı suyunun satıldığını biliyor musunuz? (Bazı komşu kentlerimizdeki su fiyatlarının, iki katından daha pahalı.)
4- Toplu ulaşımda en pahalı kentin de Bursa olduğunu biliyor musunuz?
5- Belediyenin en büyük icraatı olan lüks helikopterlerin boş hareket etse bile, bilet parasının belediye bütçesinden (halkın bütçesinden) ödendiğini biliyor musunuz?
6- Toplu ulaşımda raylı sistemin 22 yıl önce rahmetli Teoman Özalp tarafından başlatıldığını, geçen bunca zamanda sistemin nüfusa oranla hep daha az geliştiğini biliyor musunuz?
7- Eski Büyükşehir Belediye Başkanımız rahmetli Hikmet Şahin’in, en kıymetli projelerinden olan ipekyolu Film Festivali’nin, şu anki başkanımız tarafından derhal yasaklandığını ve üstelik bu iki başkanın da aynı partiden olduğunu biliyor musunuz?
8- Türkiye’nin en sıkışık trafiğine sahip üç kentinden birinin Bursa olduğunu biliyor musunuz?
9- Yeni stadyumun Ankara’dan gelen emirle, Bursa’nın en ciddi trafik sorunu yaşadığı kavşağın kenarına yapıldığını ve stadyum açıldığında trafiğin Kestel’e kadar tıkanacağını biliyor musunuz?
10- Yıldırım ilçesinin, 20 yıl önce Bursa’nın en zengin bölgesi olduğunu, üniversite binalarının ve ilk toplu konutların Yıldırım’da yapıldığını biliyor musunuz?
12- Ve en son olarak, Bursa’nın, Türkiye’deki 16 büyükşehir içinde, yaşam kalitesi en düşük ve en kötü yönetilen kent olduğunu biliyor musunuz? *
1- Bursa’nın adının bir zamanlar “Yeşil Bursa” olduğunu biliyor musunuz?
2- Bursa’da yapılan Doğanbey TOKi’lerinin, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en kötü kentleşme projesi seçildiğini ve hatta Başbakan Erdoğan’ın bile bu binaları görünce çok kızdığını biliyor musunuz?
3- Evliya Çelebi’nin “Su Şehri” dediği Bursa’da, Türkiye’nin en pahalı suyunun satıldığını biliyor musunuz? (Bazı komşu kentlerimizdeki su fiyatlarının, iki katından daha pahalı.)
4- Toplu ulaşımda en pahalı kentin de Bursa olduğunu biliyor musunuz?
5- Belediyenin en büyük icraatı olan lüks helikopterlerin boş hareket etse bile, bilet parasının belediye bütçesinden (halkın bütçesinden) ödendiğini biliyor musunuz?
6- Toplu ulaşımda raylı sistemin 22 yıl önce rahmetli Teoman Özalp tarafından başlatıldığını, geçen bunca zamanda sistemin nüfusa oranla hep daha az geliştiğini biliyor musunuz?
7- Eski Büyükşehir Belediye Başkanımız rahmetli Hikmet Şahin’in, en kıymetli projelerinden olan ipekyolu Film Festivali’nin, şu anki başkanımız tarafından derhal yasaklandığını ve üstelik bu iki başkanın da aynı partiden olduğunu biliyor musunuz?
8- Türkiye’nin en sıkışık trafiğine sahip üç kentinden birinin Bursa olduğunu biliyor musunuz?
9- Yeni stadyumun Ankara’dan gelen emirle, Bursa’nın en ciddi trafik sorunu yaşadığı kavşağın kenarına yapıldığını ve stadyum açıldığında trafiğin Kestel’e kadar tıkanacağını biliyor musunuz?
10- Yıldırım ilçesinin, 20 yıl önce Bursa’nın en zengin bölgesi olduğunu, üniversite binalarının ve ilk toplu konutların Yıldırım’da yapıldığını biliyor musunuz?
12- Ve en son olarak, Bursa’nın, Türkiye’deki 16 büyükşehir içinde, yaşam kalitesi en düşük ve en kötü yönetilen kent olduğunu biliyor musunuz? *
24 saatten az bir sure sonra yola cikip gidecegim şehir.
baş tacım.
ilk göz ağrım.
ömrümü idame ettiğim naçizane şehir.
seviyorum seni.
ilk göz ağrım.
ömrümü idame ettiğim naçizane şehir.
seviyorum seni.
uludağ üniversitesini içinde barındıran il.
üniversiteye başladığım zaman 18 yaşındaydim. Çok acemiydim. kendimi çok yalnız hissettim bursa da. ilk sene ilk 7 ay her hafta, daha sonra 4. yılın sonuna kadar her ay ankaraya gittim geldim. 4 yıl boyunca bursa da yoksunluk hissim geçmedi. sürekli ağlamaklı, sürekli yalnız hissettim. halbuki biliyorum şahane bir şehir, sevsem tam sevecektim ama aksilikler mutsuzluklar yakami bırakmadı sevemedim.
ama özlüyorum çoğu zaman. ya da o zamanki atmosferi koklamak istiyorum. eminim gitsem 5 yıl öncesinden çok farklı bir bursa bulacağım.
ilerde kocamla kızımla orda yaşamak isterim. ordaki mutsuz ve yoklukla dolu günlerimë inat çok mutlu olmak isterdim. penceresine bakıp özendigim o sıcak yuvalardan birine sahip olmak isterdim.
üniversiteye başladığım zaman 18 yaşındaydim. Çok acemiydim. kendimi çok yalnız hissettim bursa da. ilk sene ilk 7 ay her hafta, daha sonra 4. yılın sonuna kadar her ay ankaraya gittim geldim. 4 yıl boyunca bursa da yoksunluk hissim geçmedi. sürekli ağlamaklı, sürekli yalnız hissettim. halbuki biliyorum şahane bir şehir, sevsem tam sevecektim ama aksilikler mutsuzluklar yakami bırakmadı sevemedim.
ama özlüyorum çoğu zaman. ya da o zamanki atmosferi koklamak istiyorum. eminim gitsem 5 yıl öncesinden çok farklı bir bursa bulacağım.
ilerde kocamla kızımla orda yaşamak isterim. ordaki mutsuz ve yoklukla dolu günlerimë inat çok mutlu olmak isterdim. penceresine bakıp özendigim o sıcak yuvalardan birine sahip olmak isterdim.
tam bir tarih şehri ve her noktasında kestane şekeri satılıyor.
Anasini siktiler sehrin, yobazlar,
Ayip degil mi?
Ayip degil mi?
ilk zamanlar garipsediğim şimdi ise alıştığım şehir.
Bir zamanlar güzel konaklarda yaşayan daha sonra canavarların diş geçirdiği,taşladığı,bıçak vurduğu,çizik attığı,ırzına geçtiği,can çekişirken boğazına bastığı,satıldığı,esir edildiği,zincire vurulduğu,ateşlere atıldığı,ağlatıldığı,altadıldığı,işi bittikten sonra bir kenara atılan peri şehir.
Aylardır temiz hava almıyordum hastane ev derken yatak yatak yatak. Bugün 1 ay sonra dışarı çıkma fırsatı buldum. Olum ben anlamıyorum bu zafer plaza sadece keko ve kezolar için mi ya. işemeye bile girmek istemiyorum artık şu avm nin.
bursa oğlanlarının şehridir.
türk tarihinde özel bir yeri olan, modern zamanda sanayileşmiş, ülkeye göre refah düzeyi yüksek, buna paralel yoğun göçte alan, kültür birikimi ülke ortalamasının üzerinde, yeşili ve doğal güzellikleriyle bilinen şehir.
A.Hamdi Tanpınar'ın romanında ruhaniyetli bir şehir olarak tasvir ettiği vilayet.Ancak bu mistik havası giderek kaybolmakta yerini Ulucamii civarında çöreklenmiş esans kokuları arasında dini ticaretle para kazanan,turlarla camii,türbeleriyle pazarlanan dokusu giderek bozulan şehir.Şehir dışa doğru giderek genişlemekte ve dışarıdan göç almakta,tophane den bakıldığında görülen bursa ovası yerini her şeye rant gözüyle bakan siyasi hırsların zevksiz binalarıyla donatmıştır.
es mi yor.
çok özlediğim bir insanı barındıran şehir. aman sımsıkı tut, gelmesin aman.
delikanlılarıyla ünlüdür. yersen.
gün itibarıyla hafif bulutlu. biraz sıcak esintili ama her haliyle güzel. yarım saatlik yolla hem dağ hem deniz havasını başka nerede alabilirsin ki. ya da düşük viteste tirmandigin altiparmak caddesindeki insan selini ?
Bugün bulutlu şehir. Bulutlu, güneş De olsa yağmur yağacak gibi bir hava. iğrenç bir hava işte.
Heykel temiz ancak metro ile gokdere den yıldırım A dönerken aşağıda trafiği farkettim. Davutdede istasyonuna inince hunharca yağmur yağıyordu. Yağmuru bile güzel bu şehrin.
Not: yağmurlu hava sevmeyen biri.
Not: yağmurlu hava sevmeyen biri.
Son sürat geldiğim şehrim.
Dünya bir yana sen bir yana...
Dünya bir yana sen bir yana...
arabayı 120'ye takıp sürat pek düşürülmedikçe ilçesi inegöl'e 15 dakikada gelinebilen şehir. o kadar da yakın.
Çok afadersiniz ama halkalı seker diyen bile var.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar