bugün

bursa

https://www.facebook.com/...00254/?type=1&theater

1- Bursa’nın adının bir zamanlar “Yeşil Bursa” olduğunu biliyor musunuz?

2- Bursa’da yapılan Doğanbey TOKi’lerinin, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en kötü kentleşme projesi seçildiğini ve hatta Başbakan Erdoğan’ın bile bu binaları görünce çok kızdığını biliyor musunuz?

3- Evliya Çelebi’nin “Su Şehri” dediği Bursa’da, Türkiye’nin en pahalı suyunun satıldığını biliyor musunuz? (Bazı komşu kentlerimizdeki su fiyatlarının, iki katından daha pahalı.)

4- Toplu ulaşımda en pahalı kentin de Bursa olduğunu biliyor musunuz?

5- Belediyenin en büyük icraatı olan lüks helikopterlerin boş hareket etse bile, bilet parasının belediye bütçesinden (halkın bütçesinden) ödendiğini biliyor musunuz?

6- Toplu ulaşımda raylı sistemin 22 yıl önce rahmetli Teoman Özalp tarafından başlatıldığını, geçen bunca zamanda sistemin nüfusa oranla hep daha az geliştiğini biliyor musunuz?

7- Eski Büyükşehir Belediye Başkanımız rahmetli Hikmet Şahin’in, en kıymetli projelerinden olan ipekyolu Film Festivali’nin, şu anki başkanımız tarafından derhal yasaklandığını ve üstelik bu iki başkanın da aynı partiden olduğunu biliyor musunuz?

8- Türkiye’nin en sıkışık trafiğine sahip üç kentinden birinin Bursa olduğunu biliyor musunuz?

9- Yeni stadyumun Ankara’dan gelen emirle, Bursa’nın en ciddi trafik sorunu yaşadığı kavşağın kenarına yapıldığını ve stadyum açıldığında trafiğin Kestel’e kadar tıkanacağını biliyor musunuz?

10- Yıldırım ilçesinin, 20 yıl önce Bursa’nın en zengin bölgesi olduğunu, üniversite binalarının ve ilk toplu konutların Yıldırım’da yapıldığını biliyor musunuz?

12- Ve en son olarak, Bursa’nın, Türkiye’deki 16 büyükşehir içinde, yaşam kalitesi en düşük ve en kötü yönetilen kent olduğunu biliyor musunuz? *