bugün

/152
bursa ya ait bazı detaylar;

mezar taşlarının en üstün de hüvel baki yazar.

hayır için yapılan çeşmeye sebil denmez hayrat denir.

türbe deki evliya isimlerinin yanına unvan olarak ya molla yada baba eklenir. şeyh kullanılmaz gibi bir şeydir.

bazıları cantık kelimesini ilk defa bursa da duyabilir.

miskete cilli denir.

değeri ayrılınca daha iyi anlaşılır.
bir bursa kızı olarak güzel ülkemin güzel şehridir. hatta buradakiler güzel insanlardır. hala yardımlaşma duygusu gelişmiş. tanımadığın insanlarla kırk yıllık ahbap gibi muhabbete girişirsin. seviyorum.
şehirleşme adı altında bahçeleri ve yeşilliği katledilmeseydi yaşanabilecek en güzel şehirlerden biri olabilirdi. ha gene oldukça güzel bir şehir ama eski halini anlatanları duydukça bu hali gözümüze ve gönlümüze hoş gelmiyor.
dogdugum sehirdir. sonra cok uzaklara gittik tabii. besiktaliyim koyu hemde. ama bursayi bizim maclarimiz disin da desteklerim. kartallarim eksilemeyin beni. orada dogdum lan.
an itibariyle serin ve hoş bir hava yaşanan şehir. son 4 gündür öğlene kadar serin, öğlenden sonra sıcaklaşan bir hava vardı bugün gün boyu serindi aksine.
Trafiği yavaş yavaş istanbul trafiğine göz kırpmaya başlamış şehir. Sinyalsiz barzolar burada da türemeye başlamış. Doğusu ile batısı ayrı iki dünyanın insanlarıymış gibi devam etse de, her daim güzeldir bursa.
(bkz: esiyor)
Yaşanılacak şehir.
Nedensiz olarak antipati duyduğum şehir.
bugun esintili ama sıcak şehir. dagiyla deniziyle anilar barindiran sehir. aksam turlarinin vazgecilmezi.
bir girdim bir türlü çıkamadığım şehirdir.okumaya geldik ama bir daha gidemedik.
Hafiften esen güzel memleketimdir.
Dünya yerinden oynar diye başlayan meşhur cümlenin dolaylı tümleci olan şehir.
çok güzel anılarım var burada... özellikle baharların tadını çıkarmak isteyenler bursa'ya gitmeli... mis gibi kokar uludağ baharlarda... bursa'yı görmeyeli 3 sene geçmiş yazık...
akşamları daha güzel olan şehir. şehir merkezini esir alan araplar yavaş yavaş çekilmeye başladı.
mimar sinandan sonra kestel yonunde ugramayin bir yere sehridir. butun kurt, suriyeli ne var ne yok kamp kurmuslar resmen. hele cumalikizik, otosansit resmen ele gecirilmis. allah merkeze yanasamiyorlar.
sehrin doğusuna gitsen suriyeli, batısına,emek'e gitsen arap, ortalarında lazlar, kürtler, bursalı yok ki zaten.
öyle karma bir şehir.
kürtlere bik bik eden insanlari bunca suriyeliye nasıl susuyor anlamıyorum.
hele ki devlet yardımı yapılmasına ragmen, fsm'de bile sokakta yatan suriyelilere kafam hiç basmıyor.
Şuan ya 47 derece ya da 47 görünümlü 37. Biz sana cennet dedik sen cehennem olma yolundasın be gülüm.
canım şehir, her şeyim şehir.

tam durağa geçtim oturuyordum ki 6/f'yi gördüm. otobüse koşup durdurdum. binmemle şoförün kahkahası bir oldu. demek ki neymiş canım durakta oturmadan otobüse bakacakmışız dedi. ilerdeki duraktan bir kadın da otobüsü kaçırıyordu, böyle karanlık olunca durakları göremeyebiliriz telefonun ışığını sallayın aklınızda bulunsun dedi gülümsedi. oldukça genç olmama rağmen bir kız buyurun ilerde ineceğim siz oturun dedi. otobüsten sesleniyorum. ya bana hep iyisi denk geliyor ya da bu şehrin insanları çok güzel.
bu yaz bulundugim sehir. Karacabey sultaniye koyu.

Havasi kotu buranin. Herkes traktor suruyor burda.
Güzel şehir.

2016 kasım gibi toptan yerleşeceğim.

Tabi daha önce ki
iş tekliflerine açığım.
Topraklarının üzerinde, semalarının altında olmak istediğim şehir...

Taşı toprağı halım, sokakları odalarımın duvarı, gökyüzü çatım olabilseydi keşke...

Çok isteyince olmazmış ya çok sevince de olmuyormuş.. Keşke bu kadar sevmeseydim seni...
bir ucu uludağ diğer ucu marmara olan şehir. yeşilliği tokilerden sonra tartışılır oldu ama hala güzeldir. mudanya, Sarıalan, bakacak, cumalıkızık. güzel yerlerdir. AVMye gidecekseniz kent meydanı AVMye gitmemeniz önerilir. ne kadar Apaçi varsa orada.
bir ucu dağ bir ucu deniz olan sehir.

ne ararsan elinin altında aslında ama biraz da ne aradığına bağlı..

kısaca ömrü yedi ömrümü..
Aşktır, sevgidir, tabiattır, tarihtir...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026