bugün

/153
bursa'dan ayrıldıktan sonra anlarsınız oranın kıymetini. ya da bana öyle oldu bilmiyorum. şu an kozahan'da dostlarımla kahve içebilmeyi çılgınca isterdim oysaki.
düz görünen yolları bile aslında gizliden gizliye yokuş olan yürürken en çok yorulduğum şehir.
dün hakkari çukurca da gerçekleşen hain saldırıda şehit olan kardeşimiz hakan yutkun un cenazesinin defnedileceği şehrimizdir, aynı zamanda halkının, teröriste terörist dediği için kafatasçı olarak yaftalanarak eleştiri yağmuruna tutulduğu şehrimizdir. ne kadar ironik değilmi??!!! kahpe pkk, senin kökünü kazımadan bursalıya rahat yok!
Bazılarının 'Bursalı' diye espiri yapmaya çalıştığı delikanlısı bol ve yeşil şehrimiz.
insanlarını sıcaktan kavurmaya kıyamayan şehirdir. akşam oldumu illaki bir rüzgar eser.

plastik şişede su almasına kıyamaz insanlarının, pek çok köşesinde, buz gibi su akan çeşmesi vardır. başka bir şehire gittiğinde bursa'nın en çok hayratlarını özler bursa insanı.

camilerinin müezzinleri güzel sesli, usul erkan bilen kimselerdir. ezanları çok güzel olan şehirdir.

hem kalabalık hem sakin, hem büyük hem komplikedir.

caddeleri ağaçlı, gölge altları banklıdır.
kükürtlü caddesi, çekirge mevkii gerçekten çok güzeldir. elittir. avrupa caddelerinden harbiden de farkı yoktur.
içindeyken küfür edilen, ulan kurtulsam artık şurdan boşa geçiyor günlerim dedirten, ancak istanbula döndükten 2 gün sonra yine akla gelen, lan keşke bursa da olsaydım da şimdi boş boş dolansaydım diye bir an için düşündüren, daha sonra da hiç mi hiç akla gelmeyen şehirdir. *
güvercin meraklıları için aranan markalardan biri...

(bursa ırkı en güzel güvercin ırklarından biridir de ondan!)
kütahya gibi bir şehire taşındıktan sonra, dönmek için gün sayılan şehir.

izmir, istanbul gibi şehirlere gezmek amaçlı gidildiğinde de dönmemek için bir sebep aratan şehir.
ayrı düşmeye gör çok özlüyorsun çok. insanın burnunda tüten şehir.
Şehiriçi ulaşımın heryere en kolay olduğu şehir, bir ucundan diğer ucuna 5 saat'te yürüyerek gidebilirsiniz, metro ağı ile örülüp trafik sorununa çözüm bulunmuş, son bir kac yıldır oldukça rahatlamış, parkları, fiskiyeli suları, doğası, havası, suyu, belediyesi ve sosyal aktiviteli oldukça geniş, ilk akıllara gelen uludağ'ı ve kestane şekeri olan Türkiye'nin 4. büyük şehiri.
sözlük ile aynı adı taşıyan üniversitenin olduğu, güzel insanların yaşadığı yeşil şehir.
ulaşımın acayip pahalı olduğu trafiğin gün geçtikçe istanbuldan beter bir hal aldığı ama yine de sevdiğim memleketim.
belediye otobüsü şoförlerinin deli olduğuna kanaat getirdiğim, birde gece gece yarım kilo kestane şekeri yememe sebebiyet vermiş memleket.
yakın zamanda ilk sevgilim olan istanbuldan ayrılarak yerleşeceğim yeni aşkım bakalım nasıl bir ilişkimiz olacak.
gittikçe istanbula benzeyen ve hergün güzelliğini kaybeden şehir.Yeşil bursa beton bursa olmasın!
iş görüşmesi için gidildiğinde yıllar öncesinden hiçbir iz bulunamayan, '' belediye iyi çalışıyor.'' şeklinde kendi kendime konuşmama sebep olan çok yakın zamanda yerleşeceğim şehir.
marmara bölgesinde bulunan bir il.
yemyeşil bir şehirdir fakat yemyeşil olan sadece merkezdir. merkez dışına çıktığınızda cidden dumura uğruyorsunuz.

bursa'nın o yeşilliğine tepeden baktım daha dün. harika bir manzara. bana istanbul'u hatırlattı. fakat istanbul'umu hatırlatan yeşillik değil, o canavar binalardı. keşke bursa'da o yüksek binalar olmasa. istanbul'u bok ettiler bursa gibi güzel bir şehrimize de bunu yapmasalar.
dört köşesinde dört mevsimin yaşandığı dört dörtlük bir memleket.
minik istanbul... 40 karakter de zor doluyormuş *
Bursa-lı-sın diye salak salak haraket yapan tiplerin dün-bugün-yarında koşa koşa göç edecekleri, Türkiye'nin konumu açısından en güzel illerinden.. Aşırı göçün verdiği zorluklara rağmen,akın akın gelen krolara rağmen yaşanılası bir şehir..
hayatımın bir buçuk senesini gitgellerle heba ettiğim bir şehir, öte yandan şehir dokusu ve benim gibi sakinliği, mahalle yaşamını seven biri için bulunmaz nimet değerindeydi ipekçilik yokuşu tarafı..bursayı özlesemde artık gitmek için hiçbir nedenin kalmamış olduğu boşa heba edilen bir buçuk senenin özeti şehirdir..
Hava sıcaklığı olarak yazın istanbul'dan ortalama 2-3 derece daha sıcak; kışın ise 2-3 derece daha soğuk bir kenttir. Marmara kıyısından içlere doğru gidildikçe karasal iklim özellikleri de görülmektedir.uludağ ın ise yükseltisinin fazla oluşu kışın bu dağı dondurucu, yazın ise titretici özelliklere sahip yapmaktadır.(Şehir yazın 35 derece yanarken uludağ da giyecek hırka aramanız doğal bir olgudur) Bu arada Bursaspor un şampiyonluğundan hemen sonraki günlerde (ki nadiren görülen bir durumdur) mayıs ayında uludağ a kar yağmıştır. (Uludağ da Bursaspor un şampiyonluğunu bu şekilde renklerine atıfta bulunarak kutlamıştır)
uzakta bir yerlerde, güneş batarken orada güneşin doğuşu olduğunu bilip hasretle özlenen şehirdir. şimdi yemyeşildir memleketim.
© copyright 2005 - 2026