bugün

/152
adı b ile başlayan şehirlere verilebilecek bir örnektir.
tarih kitaplarında falan tasvir edildiği üzere gözümüzde canlanan osmanlı devletinin minyatürü gibi bir şehirdir.

memleketim ve yaşadığım yer olmakla beraber türkiye'nin de en yaşanılası şehridir.

istanbul kadar megadır ama istanbul kadar karışık değildir. turist ağırlamaya daha müsayittir. genellikle sakindir,aile mekanıdır.

hava durumu,rüzgar miktarı bulunulan yere göre değişir mesela şu an camlar kapalı oturuyorum. bir açsam rüzgar beni bile uçurucak amk. neyse bu konu hakkında daha fazla konuşup canımı sıkmak istemiyorum.

bursaspor diye kaliteli bir futbol takımına ve teksas diye kalabalık ama şirin bir taraftar grubuna sahiptir.

gelişmişlik düzeyine rağmen oldukça yeşildir. uludağıyla mudanyasının arası 1,5 saat falandır.

iskender kebap gibi bir güzelliğe sahiptir ki bu bütün özelliklerini geride bırakacak derecede kıymetli bir kriter oluyor.

eski yerleşim yerleri (setbaşı namazgah vs) yeni yerleşim yerlerine göre (fsm bademli vs) çok daha sevimli ve çekicidir.

insanları da tam türk tipi insanlardır. girişken,sıcak kanlı,güler yüzlü vs. ama artık has bursalı yok denecek kadar az kaldı ya.
burda da ne çok rampa varmış düşüncesini oluşturan yeşil güzel şehir.
camlar kapalı olmasına rağmen püfür püfür esen şehir.
edit: pardon klimadan dolayıymış.
tarih ve modernliği bir arada yaşatmaktadır. bir de deniz şehre yakın olsaydı çok güZel olurdu.
türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri.
muhteşem bir şehirdir herşeyiyle. birkaç eksiği dışında 10 numara şehirdir. gençler için ideal şehirdir.
plaka kodu 16 olan ilimizdir. en ünlü yemeği tereyağlı iskender sayılabir, osmanlı'nın eski başkentlerinden biridir. gelişmişlik açısından türkiye'de dördüncü sırada yer almaktadır.
Görükle tarafı bu saatte gavur dami gibi yanıyor. Rüzgar eseydi iyidi biraz.

Not: göçebe olarak işe baslamamaliydim. Ne işim var Bursa'da benim ya.!
gırgır şamatadan anlamayanı arasında barındırmayan bir sözlük tayfasına, '' küçük dağları ben yarattım '' kibriyle dolaşan müzisyenlere ve kadınlara sahip donuk, depresif şehir.
eğer görmezden gelmeyi, umursamamayı ve iyi yönlerini görmeyi becerirsen bursa' da yaşamaya devam edebilirsin. ama bunu yapman gerektiğini anlayana kadar da yahya kemal üstadın ankara' ya haksızlık ettiğini düşünürsün.

edit: bursaspor dışındaki kulüplerin şampiyonluk sevincini yaşatmamasıyla da üzen şehirdir. bence bursaspor ve taraftarına yönelik rencide edici tezahurat yapılmadığı sürece insanlar takımlarının kazandığı şampiyonluğu kutlayabilmeli. bir fenerbahçe şampiyonluğunu kutlamak isteyen kişilerin arabasına tekme atıldığını, galatasaray formasının çıkartılıp yakıldığını üzülerek gördüm. böyle şeyler savunulmaz. savunmaya kalkışana da kulak vermem.
http://galeri.uludagsozluk.com/g/bursa/
geleceğimi şekillendirecek şehir.
Bu akşam varacağım şehir.
sikilmek isteyenleri her yerde sikebilecek çocukların olduğu şehir.
havası, karasal iklimde doğup büyümüş biri için uygun olmayan şehir. aşırı nemli. ciğer hastalığı olup nemli havaya ihtiyaç duyan içinse doğal bir kaynak.

tek sevmeme sebebim. yoksa bu zamanda bu kadar yeşil büyükşehir zor bulursunuz.
türkiye'nin 3. büyük şehri olmak için emin adımlarla ilerliyor.
Çok suratsız insanlarin bulunduğu bir ilimizdir. Sakin ha burda kimseye adres sormayın. Gezilcek bir tarafi yoktur. Tarihi gezilecek yerleri boldur.
Sanayinin şehrin hemen girişinden başladığı, ama şehir merkezinin yemyeşil olduğu,güzel kent.
Yazın görmüş olduk,ama eminim karla kaplı kış hali çok daha güzeldir..
Görükle diye bir ogrenci köyü var, akillara zarar.
heykel'in günden güne içine edilen şehir.

orda iş yeri olanlara allah kolaylık versin.
heykelin ağzına sıçılmıştır,
ve bu kazı çalışmaları yirmi beş gün sürecekmiş.
arkadaş grupları arasında çok feci kankacılık, dışlama, başkalarını birine karşı etkileme dönebilen, erkek müzisyenlerin kibirleriyle rahatsız edici olduğu, dışarıdan okumaya gelenlerin çoğunun '' okul biter bitmez gideceğim '' cümlesini dilinden düşürmediği, donuk şehir.
sevilir mi ? sevilir. eğer görmezden gelirsen, kendi kafana göre yaşarsan, şehrin güzelliklerini görür, karamsarlığını azaltırsan seversin. insan onu şiddetle eleştirmek istemiyor. ama kankacılığı sevmedikten, durmanı gerektirecek okulun, işin olmadıktan sonra çokça sıkılabiliyorsun burada. donuklaşıyorsun bursa gibi.

edit: ondan nefret etmiyor onu eleştiren biri. sadece yıldızının barışmadığını düşünüyor. yoksa sevilecek yönleri de var. ama bir izmir değil mesela... yine de güzel semtlere sahip... ara sıra gıcık yine de... o ücücü...
bır damla yagmur damlası dustugunde tfıgı felc olan bır sehırdır. Araclar 5 dkda bır 3 mılım yuruyor adeta...
yıldırım ve kısmen osmangazide yoğunlaşan kıro nüfusunu şehirden atarsak ve işi gücü olmayıp şehirde dolaşanlara yol gösterirsek aslında oldukça güzel olabilecek bir şehirdir.

bir de gelişmişlik farkını çok yoğun hissedersiniz. metroyla üniversite istasyonundan binip arabayatağı istikametine gitmeniz bile yeterlidir. nilüfer venedik'se arabayatağı istikameti süleymaniye'dir.

velasılı kelam dışardan gelenleri atar ve genel nüfusu % 5-10 gibi azaltırsak oldukça da medeni bir şehir olur aslında bursa.
Yeteri kadar buyuk ama trafiği az, ulaşımı kolay mükemmel bir şehir. Tek sıkıntısı zafer plaza etrafında fazlaca amele liselilerin olması.

Mudanya çok güzeldir, hele o tepelerde zenginlerin villaları.

başkan recep beye helal olsun ertuğrulkent diye biryer yarattı, hemde çok güzel oldu. Sanırım türkiyenin en çok çalışan başkanıdır.
© copyright 2005 - 2026