bursa

tarih kitaplarında falan tasvir edildiği üzere gözümüzde canlanan osmanlı devletinin minyatürü gibi bir şehirdir.

memleketim ve yaşadığım yer olmakla beraber türkiye'nin de en yaşanılası şehridir.

istanbul kadar megadır ama istanbul kadar karışık değildir. turist ağırlamaya daha müsayittir. genellikle sakindir,aile mekanıdır.

hava durumu,rüzgar miktarı bulunulan yere göre değişir mesela şu an camlar kapalı oturuyorum. bir açsam rüzgar beni bile uçurucak amk. neyse bu konu hakkında daha fazla konuşup canımı sıkmak istemiyorum.

bursaspor diye kaliteli bir futbol takımına ve teksas diye kalabalık ama şirin bir taraftar grubuna sahiptir.

gelişmişlik düzeyine rağmen oldukça yeşildir. uludağıyla mudanyasının arası 1,5 saat falandır.

iskender kebap gibi bir güzelliğe sahiptir ki bu bütün özelliklerini geride bırakacak derecede kıymetli bir kriter oluyor.

eski yerleşim yerleri (setbaşı namazgah vs) yeni yerleşim yerlerine göre (fsm bademli vs) çok daha sevimli ve çekicidir.

insanları da tam türk tipi insanlardır. girişken,sıcak kanlı,güler yüzlü vs. ama artık has bursalı yok denecek kadar az kaldı ya.
© copyright 2005 - 2026