bugün

AP Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in tck 301 hakkında chp başkanı deniz baykal'ın yorumlarına verdiği ağır tepkidir.

http://www.haber10.com/haber/44150/

yorum: sağ partiler destek verse mubah mıdır, sayın Lagendijk???
gayet haklı bir sitem... mhp denen partinin değişik bir sürümünün özgürlükçülük(!) anlayışına hissedilen tepkiyi gösteren cümle.
sağolsun mevcut iktidar her memleket sevdalısını potansiyel oy veren kararsız haline getirince, hatta bir de başbakan elinde örs çekiç sallarsa, sıkılmadan bir de erciyes tekir yaylasına laf kondurursa, söğüt'te kıçına tekmeyi yiyince bazı paşalar uyandı da milli söylemlere başvurur oldular.

suç baykal'da değil hala onu atatürk'ün kurduğu chp'nin başında olduğu için sol ve/veya solcu sananlarda. daha önce bir başlık altındaki bir atatürk dialoğunu tekrar etmeden durmak mümkün olmamakta artık.

"zamanın chp başkan yardımcısı recep peker atatürk'e parti ile ilgili bir vesika imzalatmak üzere odasına gelir. atatürk evrak üzerine partim kelimesini kullanarak paraf atar. recep peker sorar:
-paşam neden cumhuriyet halk partisi yazmadınız?
cevap bugünkü bazı çok bilmiş yalanndan atatürkçülere ve az bilmiş chplilere atılmış tokat gibidir.
-ne bileyim chp nin sonsuza kadar benim partim olarak kalacağını."

kaynak: falih rıfkı atay *- babamız atatürk kitabı 57. sayfa.
© copyright 2005 - 2026