1. 1.
    Buhar distilasyonu ile elde edilmiş yağlar ilaç hammadesi Aromaterapi-Aromakozmetik özelliklerde dahili ve harici olarak kullanıma sunulan esansiyel yağlardır.Uçucu yağlar M.Ö. 3000 yılından beri bilinen ve tıpta da, alternatif tedavide ve kozmetikte kullanılan doğal olarak bitkilerden elde edilen yağlardır. Bu değerli yağlar bitkilerin çiçek meyve, kabuk yaprak, rizom, reçine ve odun kısımlarından elde edilmektedir. Uçucu yağlar özellikle soğuk algınlığında, stres giderici olarak, uyku düzensizliklerinde bağışıklık sistemini uyarıcı olarak ve kozmetik alanında ağırlıklı olarak kullanılmaktadır.

    * Ülkemizde 50'nin üzerinde uçucu yağ üretilmekte ya da ithal edilmektedir.Bunların önemli bir bölümü çeşitli rahatsızlıklar için ve alternatif tıbbi tedavilerde ilaç kategorisine girmeden kullanılmakta, bir kısmı da cilt ve saçlarda kozmetik ürünlerde birlikte veya yalnız olarak kullanılmaktadır.

    çeşitleri:

    (bkz: Acı Badem Yağı)
    (bkz: Adaçayı Yağı)
    (bkz: Anason Yağı)
    (bkz: Ardıç Yağı)
    (bkz: Ardıç Katranı Yağı)
    (bkz: Bergamut Esansı)
    (bkz: Biberiye Yağı)
    (bkz: Buğday Yağı)
    (bkz: Ceviz Yağı)
    (bkz: Çörek Otu Yağı)
    (bkz: Defne Yaprağı Yağı)
    (bkz: Defne Uçucu Yağı)
    (bkz: Fındık Yağı)
    (bkz: Gül Yağı)
    (bkz: Haşhaş Yağı)
    (bkz: Havuç Yağı)
    (bkz: Hindistan Cavizi Yağı)
    (bkz: Isırgan Tohumu Yağı)
    (bkz: Jojoba Yağı)
    (bkz: Kantaron yağı)
    (bkz: Karabaş Yağı)
    (bkz: Karanfil yağı)
    (bkz: Kayısı Yağı)
    (bkz: Kekik Yağı)
    (bkz: Keten Yağı)
    (bkz: Kakao Yağı)
    (bkz: Lavanta Yağı)
    (bkz: Limon Yağı)
    (bkz: mersin yağı)
    (bkz: Melissa Yağı)
    (bkz: Nane Yağı)
    (bkz: Okaliptus Yağı)
    (bkz: Papatya Yağı)
    (bkz: Portakal Yağı)
    (bkz: Rezene Yağı)
    (bkz: Sarımsak Yağı)
    (bkz: Tatlı Badem Yağı)
    (bkz: Susam Yağı)
    (bkz: Çam Terebentin Yağı)
    (bkz: Menekşe Yağı)
    (bkz: Yasemin Yağı)
    2 ... dusunenadam