bugün
- kadınsızlıkla nasıl baş ediyorsunuz7
- iyi bir insanın kötü bir insana dönüşme süreci12
- sözlük kızı ile iletişim kurmak4
- putin türkmüş11
- giysi fiyatlarının uçması6
- herkes ülkeden şikayetçi ise sorunlu kim8
- şeriatçıların başarılı olduğu şeyler7
- en gıcık olunan şoför tipleri5
- trileçe3
- true'nin libidosu neden yüksek7
- her şeyi hatırlayan insan3
- true'nin acile kaldırılması9
- türkiyeli olmak4
- ibadethanelerin ürkünç olması10
- türk vatandaşları türktür8
- kankinizin sevgilinizi götürmesi5
- ince memed4
- sonsuza kadar yaşamak3
- osuruktan şiirler41
- devlet eliyle eğitim zorunluluğu3
- sözlük yazarlarının kombinleri8
- patlayan şekerli matcha2
- tek adam4
- canımın yubari kavunu çekmesi8
- kemal kılıcdaroğlu2
- mahalle kültürünün yok olması4
- 1000mbit internet2
- ermeni ünlüler2
- dinci şairler4
- kıza fotoğraf yolladıktan sonra olabilecekler4
- sözlük erkeklerinin şortları2
- diyanet'in japonya da ne işi var3
- ilk öpüştüğüm kız6
- adana kebap10
- eczacının sağlıklı günler demesi5
- 18 ağustos 2026 fenerbahçe lyon maçı20
- kill bill vol 33
- babülmendep boğazı2
- vexillarius the slayer3
- almanyada çok insan öldü haklı mıydı4
- sözlükte kimsenin kalmadığını hissetmek2
- 18 ağustos 2026 kuduz paniği2
- gece pencereyi açık unutup yatmak5
- burası instagram değil sözlük4
- devlet bahçeli3
- ben geldim kerkenezler18
- claudian clouds22
- sözlükten soğuma nedenleri17
- dünya asla vazgeçme günü4
- rus milfi3
1992 çıkışlı Micheal Haneke filmi. Odasının içini ve dışını videoya kaydeden Benny isimli bir ergenin kaza sonucu bir kızı öldürmesinin ve bu cinayetin ailesi tarafından ört pas edilmesinin hikayesini anlatır. Şiddet, televizyon ve duygusal buzlaşma gibi Haneke'nin ana temalarını yakalayabileğimiz bu film, Arno Frisch - Micheal Haneke ortaklığının da ilk eseridir ayrıca.
Cinayet kaza sonucu değildir.Öyle kaza mı olur;Benny kontrolünü kaybetmektedir. Funny games filmi ile benzer psikopatlıklar vardır filmde. Sabit kamera görüntüleri de takıntısıda gerçekten bu filmde başlar.
1992 yapımı haneke filmi. benny isimli ergen bir gencin bir genç kızı öldürmesinin ertesinde ailesiyle cesedi ortadan kaldırmasını konu alır. öylesine ağır, klostrofobiktir ki filmin geneli... şiddetin insanı tepkisizleştirecek kadar insan hayatına girmesine ve metropol hayatının aslında ne kadar da ıssız olduğuna dair deneysel bir film kanımca.
üzerinde konusulacak uzun uzun yorum yapılacak bir film değil neden aramakta anlamsız . derinden etkiledimi etkiledi. mala döndürdümü döndürdü gerisi yalan. ha bide aklıma cem garipoğlu vakası nı getirdimi getirdi. bu çocuk bunu neden yapmıs olabilir diye hala merak edenler varsa bu filmi izlesinler ama michael haneke de size bu yüzden yaptı diye net bir cevap vermiyecek. ne anladığınız yine size bağlı. tıpkı benny nin yaptıklarının anlamı gibi.
haneke'nin 1992 yılında çektiği film. benny 5 yıl sonra karşımıza funny games'in allahsız kitapsız paul'ü olarak çıkar *. benny'nin babası rolünde de izlerken o olduğunu hiç anlamadığımız bir ulrich müle vardır. ona da saygımız sonsuzdur ama bu nasıl bir değişimdir.
--spoiler--
her şey bir yana, annesine tatilde sorduğu " sorun ne " ile kan dondurur resmen. yuh hayvan sorun mu ne.
--spoiler--
--spoiler--
her şey bir yana, annesine tatilde sorduğu " sorun ne " ile kan dondurur resmen. yuh hayvan sorun mu ne.
--spoiler--
(bkz: münevver karabulut cinayeti)
her puding yediğimde aklıma gelen film.
filmde dikkat edilmesi gereken bir nokta da haberlerde çıkan kanlı,olaylı haberlerdir. benny in ve tüm çocukların maruz kaldığı bir durum. kriminoloji dersi görenler bilir ki suçun psikolojik nedenlerinden biri de bu haberlerdir.
Beklentilerimin kesinlikle altında çıkan bir film.internet üzerinden okuduğum birkaç yorumda filmi abartmışlar da abartmışlar halbuki filmin öyle abartılacak bir yanı yok hatta vasat bir film bile denilebilir.Film baştan sona çok ağır bir tempoda ilerliyor hatta uyukladığım sahneler bile oldu o derece ağır ve gereksiz sahneleri olan bir film,benim normalde ağır filmlere karşı hiç önyargım olmaz ama bu filmi izlerken gerçekten çok sıkıldım,kimse gelipte şimdi buraya entelektüel gözükmeye çalışmasın,eğer film şiddet'e karşı bir eleştiride bulunuyorsa bile çok yavan bir şekilde bulunuyor altı üstü bir veya iki şiddet içerikli sahne ve başroldeki çocuğun vurdumduymaz tavrı yüzünden filmi havalara çıkarıp harika film demeye gerek yok.Ben filmi beğenmedim her ne kadar oyunculuklar iyi olsada filmin temasının iyi işlendiğini düşünmüyorum ve vasat bir film olduğunu düşünüyorum,hem çok ağır hem de doğru düzgün etkileyici birkaç sahne dışında bomboş bir film fakat filmin sonu gerçekten başarılı olmuş onu da söylemeden geçmemeliyim.
5.5/10
5.5/10
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar