entry'ler (36)

mondo

1995 yapımı tony gatlif filmi. Mondo isimli bir çocuğun Nice'e gelip sokaklarda yaşamaya başlamasıyla beraber hayatına değdiği kaybetmiş tüm insanların yaşama tekrar bağlanışını ve sonra mondo nun ortadan kayboluşuyla içine düştükleri boşluğu anlatır.

latcho drom

1993 tarihli tony gatlif filmi. Hinsitandan başlayarak çingenelerin göç yolunu takip edip batıya doğru ülke ülke rom halkının müzik ve danslarından örnekler verir. Sözlü anlatım yoktur ama şarkıların sözleri belgesel niteliğindedir zaman zaman.

zabriskie point

bir öğrenci eyleminde polis öldürdükten sonra pembe bir uçak çalıp kaçan bir genç, zengin bir adamın güzel karısıyla karşılaşır yolda. Biri arabayla gitmektedir, diğeri uçakla ve çölün ortasındadırlar. sonra zabriskie point denen bir yere giderler beraber, sevişirler, sonra çocuk geri döner, öldürülür; kadın geri döner, kocasının lüks evini havaya uçurur... Soundtrack'inde pinkfloyd ve grateful dead gibi grupları barındıran psychedelic bir michelangelo antonioni filmi.

swing

2002 tarihli tony gatlif filmi. Max'ın swing isimli bir kızla beraber çingene müziğini ve kültürünü keşfini anlatır. Müzikleriyle öne çıkan bir filmdir.

professione reporter

1975 tarihli michelangelo antonioni filmi. Maria Schneider ı Pariste Son Tango 'dan sonra bir kez daha geçmişini unutmaya çalışan orta yaşlı adamın girdabına giren genç kız rolüyle görürüz bu filmde. David Locke isminin ele verdiği gibi yeni bir boş levha * açmak istemektedir hayatına. Ölen bir tanıdığının kimliğine bürünür ve onun randevu defterini izlemeye başlar. Dönüştüğü kimlikte bir silah satıcısıdır artık. Antonioni'nin daha önce il deserto rosso da kullandığı laz gemici gibi bu filmde de bir türk öğesi gizlidir ayrıca: Barcelona sokaklarındaki bir Gazanfer Bilge otobüsü.

the wind that shakes the barley

Damiens ve Teddy adlı iki kardeşin IRA çatısı altında ingilizlere karşı birlikte savaşmalarını ancak 1921 ateşkesinden sonra, damiens'in irlanda cumhuriyetine verilen dominyon statüsünü kabul etmeyen azınlığa katılıp Teddy ve onun parçası olduğu yeni cumhuriyetçi orduyla savaşını anlatır. irlanda tarihinin 70'ler gibi en çalkantılı zamanlarından birini Hidden Agenda 'da irdelemiş Loach'un ayrılığın temeline attığı bir bakış olarak görülebilir bu film. Micheal Collins'in kahramanlık hikayesi değildir, ayrı saflara düşmek zorunda kalan iki sıradan irlandalı kardeşin hikayesidir.
Land and Freedom da olduğu gibi ortada önce bir özgürlük savaşı vardır, sonra iç savaş.

il deserto rosso

1964 tarihli michelangelo antonioni filmi. Bir endüstri bölgesinde yaşayan bir kadının çevresiyle ve kocasıyla olan yabancılaşmasını anlatır. Filmin sonunda bir türk denizcisiyle olan iletişimsizlik -"anlamıyorum... anlamıyorum.." tüm filmi özetler gibidir.

il grido

1957 tarihli Michelangelo Antonioni filmi. Aldo nun aşık olduğu kadın Irma tarafından terkedilmesinden sonra, kasabasından ayrılıp yollara düşmesini, yolculuğunu, karşısına çıkan yeni kadınları ve hikayeleri anlatır. Hiçbir yerde tutunamaz Aldo, kasabasına geri döner ve intihar eder.

carla s song

1996 yapımı Ken Loach filmi. Kendisi de glasgowlu has iskoç olan robert carlyle ın canlandırdığı glasgowlu otobüs şöförü george un carla nın peşinden nikaragua ya, iç savaşın içine düşmesini anlatır. filmin ikinci bölümünde ortaya çıkan cia eskisi, barış gönüllüsü bradley karakteri izlenmeye değerdir.

kippur

2000 yapımı amos gitai filmi. Film girişleriyle hep ilgimi çekmiş yönetmen, yom kippur savaşı nı anlatacağı bu filme boyaların içinde sevişen bir çiftin 5 dakikalık görüntüsüyle girer.

waking life

2001 yapımı richard linklater filmi. Daha sonra a scanner darkly 'de kullanacağı rotoscop tekniğiyle düşsel görüntüler eşliğinde, lucid dreaming halindeki bir gencin felsefi sorgulamalarını anlatır.

land and freedom

1995 yapımı Ken Loach filmi. ispanya iç Savaşı'na katılan bir ingilizin gözüyle Loach faşizme ama daha çok stalinizme olan nefretini kusar. Filmin sonunda kahramanımız "we should have change the world... but nevermind" der cepheden dönerkenki bir mektubunda.
(bkz: A fond kiss)
(bkz: my name is joe)
(bkz: carla s song)
(bkz: bread and roses)
(bkz: hidden agenda)
(bkz: riff raff)
(bkz: kes)
(bkz: raining stones)
(bkz: the navigators)
ve sweet sixteen filmleri içinde beni en çok etkileyen Ken Loach filmidir.

alila

2003 yapımıAmos Gitai filmi. Free Zone filmiyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü Cannes Film Festivali'nde kazanan Hanna Laslo 'nun oyunculuğu kaydadeğer. Bir şekilde birleşen farklı karakter hikayeleriyle bir israil panoraması sunar bize bu filminde.

sodomites

1998 tarihli Gaspar Noe kısa filmi. Yaklaşık 7 dakika boyunca köpek havlamaları ve bağırışlar eşliğinde kurt maskeli bir adamın bir kadına anal sex yapmasını izletir kısa sekanslarla. Arka fon masturbasyon yapan yaşlı bir adam, köpekler, lateks giymiş bir grup kadın ve erkektir.

brazil

1985 yapımı Terry Gilliam filmi. Distopya fantezisini brazil şarkısının onlarca farklı duygu durumuna uyarlanmış vrsiyonları etrafında ve su borularıyla çevrili bir halde verir Terry Gilliam.

a scanner darkly

Richard Linklater 'ın waking lifetakine bnzer bir çizgi roman görselliğiyle sinemaya aktardığı PKD romanı. Romandan parça parça alınmış hikayelerin, görüntülerin ve kişiliklerin içiçe karıştığı izlemesi zor bir film.

71 fragmente einer chronologie des zufalls

1994 yapımı Michael Haneke filmi. Bizi akşam 10 haberlerinde izlediğimiz şiddetin gerçekliğine davet eder. Yavaş ve soğuk kamerasıyla sıradan pek çok insanın ve bir üniversite öğrencisinin hayatlarından bölük pörçük görüntüler gösterir. Ve sonra, o öğrenci bir banka şubesine girip rastgele ateş açar. izlediğimiz bir katliamın kurbanlarının sıradan hikayesidir.
(bkz: Benny s Video)
(bkz: Funny Games)

promised land

2004 yapımı Amos Gitai filmi. Hareketli kamera kullanımları ve close-up'larla israile götürülen estonyalı fahişelerin hikayesini anlatır.

free zone

2005 Cannes Film Festivali'nde Hanna Laslo'ya en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran Amos Gitai filmi. Girişi, planları ve oyuncularıyla etkileyici bir film.

jacques rivette

1928 doğumlu fransız sinemacı. Cahiers du Cinéma dergisi yazarlarındadır. Yeni Dalga'nın Godard, Chabrol ve Truffaut gibi önemli bir ismi olan yönetmen Paris nous appartient , La Belle Noisuese, Amour Par Terre, La Religieuse gibi uzun ve derinlikli eserlere imza atmıştır.
(bkz: Secret Defense)