bugün

asıl adı seyyid battal gazi dir
tarihi türk kahraman
malatyalı conan
xxx large giyer,buyuk secim yer,yeri geldimi gavuru tek kılıc darbesıyle atıyla beraber ıkıye boler...
bir fıçının içine girip bayır aşağı yuvarlanmak suretiyle haçlı bizans askerlerini haçlarının tam ortasından vurma başarısını gösteren ve bir kılıç darbesi ile aynı anda 10 tane bizans askerini budama başarısı gösteren yerli herkül.
kendisinin bizans kilisesinin halka yaptığı zulümden kurtarmak için halktan oluşturduğu bir ordu kurarak bizansa karşı savaştığı bilinen efsanevi türk kahramanıdır.
Halife Harun Reşid zamanında, bizans imparatorunun galata'da ve sur içinde bulunan Müslüman mahallelerinde yaşayan Müslümanların evlerini bastırıp, bebeklere kadar kılıçtan geçirerek şehid etmesinin ardından, kudüslü rahip kılığında konstantiniyye'ye girerek katliama adı karışmış olanlardan hesap sormuş olan gazi.
aslen araptir ama bizimdir. bu topraklarindir.
eskişehir'in ilçesi seyit gazide türbesi ve imareti olan tarihi kişilik. sandukasının uzunluğu yaklaşık olarak 3 mt falandır. gerçi sembolik olarak yapıldığı bellidir zira o kadar uzun boyu olan sandukanın eni 45-50 cm civarındadır. bu tarihi kahramanımızın uzun süre marmarada yüzdükten sonra kız kulesine çıktığı ve burdan da istanbula girerek etrafa gözdağı verdiği rivayetler arasındadır.
büyük büyük dedem. ayrıca malatyanın bir ilçesi.
Yüzölçümü: 213km2
Toplam Nüfusu: 28 085 (2000 Genel Nüfus Sayımı'na göre)
Şehir Merkezi Nüfusu: 15 154 (2000 Genel Nüfus Sayımı'na göre)
Nüfus Yoğunluğu : 167
daha fazla detay için: (bkz: http://www.malatyadergisi...t_haritasi/battalgazi.php)
cüneyt arkın ın çevirdiği filme göre, malatya da bizanslı lara karşı savaşan türk beyi.

malatya da bizans ın ne işi var lan.
Turk tarihi'nde battal gazi isminde birisi yoktur. Fakat battal gazi destani isminde halk arasinda soylenegelen bir destan vardir. Bu destanin icindeki kahramanlarinda hicbirisinin ismi turkce degildir, arapca'dir. 8. yuzyilin ortalarinda bizanslilar'la savasan bir arap kumandaninin ismi "abdullah battal"dir. abbasi devleti'nin ordusu icinde parali turk askerlerinin bulunmasindan ve bunlarin bizans'la savasmasindan dolayi battal gazi destani turkler arasinda ortaya cikmistir.
türk filmlerinde cüneyt arkının canlandırdığı, bir kılıç darbesiyle yüz kişiyi öldüren karakterdir.
türk sinemasıyla alakası olmayan bünyenin periyodik cetveli açıp soygazlara bakmasına sebebiyet verecek karakter.*
-bana adıyla sanıyla delibaş alyon derler.
-nöööyyylemi ben öküz baş alyon diye biliyordum ama.

repliğin sahibi malatya serdarı.
(bkz: yesilcam in osmanli akincilari) *
padişahın yeniçerisine "tokat'tan bat al gazi. tez at sür." söylediğini duyan civardakilerin bu yeniçerinin isminin batal gazi olduğunu sanmalarına sebebiyet vermiş, zamanla "batal" kısmı "battal" olmuştur.*
(bkz: kesinlik ifade eden yalan entryler)
öyle bi ok atarki kulakları sağır eden bir "fffııışşşşşttt" sesi gelir.ayrıca yüksek yüksek kalelerden yere atlaması ve burnunun bile kanamaması ile ünlüdür.

--spoiler--
sonun geldi markus antanyus!
--spoiler--
'Battal' kelimesi Arapça kökenli bir sözcüktür. "Vazgecti, Caydi" anlamina gelir. Bir savasta yendigi bir dusmaninin muslumanligi kabul etmesi yuzunden onu oldurmekten vazgectigi icin o dusmani tarafindan kendisine bu lakap verilmistir. Asil adi Cafer' dir. Ancak, Mezopotamya'da yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. *
yenilmez türk kahramanıdır. konuşmları, hareketleri efsanedir. biraz da komiktir.
kanal 7'de final sahnesi dönen harika film.

--spoiler--
ğallağım sen bana yardım ed.
--spoiler--
(bkz: hoşçakal düşman beldenin yaman güzeli)
battal gazi'nin emevilerle birlikte bizanslılara karşı savaşmış bir arap olduğu söylenir. hatta onun pavliken çevrede yetişmiş birisi olduğu sonra anıları araplar arasında yaşamış olduğuda iddia edilir. türklerin bölgeye gelmesiyle battal gazi türk edebiyatı içine girerek türkleşir. jean paul roux battal gazi destanındaki şamanist öğeleri özellikle belirtir.*
cafer gazi'nin oğlu, malatya serdarıdır.
sanıldığının aksine türk değil araptır...
yok arkadaş tövbe ettim.

battal gazi filmlerini izlerdim hep, her nedense hala rast gelirsem tv' de oturur izlerim.

öküzbaş alyon' şahidim olsun ki, bu filmlere birdaha absürd demeyeceğim.

ilk Yenilmez Kaptan Amerika' tecrübesinden sonra, bir kılıç darbesi ile beş bizans' askerini tarumar eden battal gazi' nin aslında fizik yasalarınada uygun bir kahraman olduğuna kanaat getirdim.

kendisini buradan saygı ile anıyorum battal gazi' nin. ölsün mikroplar.
tarihte yaşamış olan iki farklı battal gazi vardır esasen, ilki emeviler döneminde istanbul'a sefer düzenleyen bir arap komutanıdır.

asıl kahramanımız ise ikincisidir, abbasiler döneminde avasım denen bölgeye yerleştirilen türkmen oymaklarından birinin mensubudur battal gazi, hz.hüseyin soyundan gelir, malatya ve civarında bizans ile mücadele eder, hüküm sürer. daha sonra emrindeki kuvvetlerle birlikte afyon yakınlarına kadar ulaşır, amorion kalesi civarında çıkan bir çarpışmada şehit düşmüştür, kabrinin eskişehir'in seyitgazi ilçesinde olduğu sanılmaktadır.