bugün

duygusal bir film olan babam ve oğlum adlı filmde ağlama eyleminin gerçekleşmemesidir. Filmi izleyen bir toplulukta ağlamayanların sayısının bir veya ikiyi geçmemesi olayı ilginç kılmaktadır.
Yakın tarihi bilmemekten kaynaklanabilecek bir durum olabileceği gibi kişisel odunluğun da bir tezahürü olabilir.
gayet normal olaydır,en nihayetinde sadece bir filmdir. her duygusal filme ağlıycak olsak işimiz var.
her gözyaşından para kazanan filmin yönetmenine has yetenektir.
(bkz: çağan ırmak)
80 sonrası doğmuş olmanın büyük etkisinin olduğu bir durum.
daha beterine bile gögüs germiş, filmde hatırladıkları gözpınarlarını bile harekete geçirmeyen taşlaşmış insan eylemidir..****
yakın tarihini ya da 80 sonrası doğup 80 dönemlerindeki utanç verici olayları bilmemekle alakası olmayan eylem. filme girenler o kadar abarttılar ki şöyle ağladık, öldük bittik, mahvolduk diye. filmi izlediğimde ilk düşündüğüm "ben ağlamadım yoksa çok mu duyarsızım olmuştu. sonuçta bu sadece bir filmdi, insanları ne kadar ağlatırsam o kadar fazla ilgi görürüz mantığıyla tarih ticarete dökülmüştü, ve ben bunun farkındayım. filmi defalarca izlerim güzel çünkü. ağlar mıyım? asla.
sebebi cnbc e izleyerek buyuyen cocuk olabilecek hede
filmin 2. cdsi bozuksa gerçekleşebilecek olaydır..
evanthia rempoytsika grubunun childhood dreams müziğinin filmin en acıklı sahnesinde rol almasıyla filmi izleyenlerin gözlerindeki baraj kapakları açılmıştır. Nitekim filmde ağlamayan kişilerin de gırtlağına kadar dolduğu; fakat boğazındaki düğümden kurtulup da bir türlü ağlayamadığı çok konuşulmuştur. Ağlamayacağım diye kasanlar ise ayrı bir şekilde taş olup çatlamıştır.
(bkz: aliye izlerken ağlamamak)*
(bkz: hababam izlerken gülmemek)
aglayabilitesinin dusuklugunden kaynaklanan durumdur. Sahsa baglidir.
ankara-istanbul seferi yapan bir yolcu otobüsündeyseniz, ağlamamak için hayli kasılan durumdur.
(bkz: hendekten atlayan deve modeli)
yanınızda sürekli aglayıp aglamadığınızı kontrol eden muzip sevgiliniz varsa basınıza gelen olay.
bir de bu filmde bir acıklı sahneye gülmek vardır ki herkes size dönüp bakmistir.*.gozler evrimlesip gece gorusu kazanmistir zaten.sinirleriniz bozulmustur,ondan gülüyorsunuzdur ama olan olmustur bir kere.boylelerine ne gülüyorsun sen de aglasana,bi sevgi seli olsana manasına gelen * bir tür tepki verilir.
bkz:babam ve oglum filminde katıla katıla gulmek.
bkz:filmin ilk 2 dakikası boyunca aglamak.*
bana odun olduğumu hatırlatmış eylem/eylemsizliktir.
yakın tarihe dair pek çok şey okudum, duydum araştırdım, bilgisiz değilim bu konuda yani, demekki neymiş, yakın tarihe dair bilgi sahibi bir odunmuşum.

(bkz: ben bugün bunu öğrendim)
nedeni abartıldığı kadar güzel ve duygusal bi film olmaması olabilir.. *
kişinin sinemadaki duygusallık anlayışının göstergesi. aile ilişkilerinden, aşk filmlerinden hoşlansa da bu filmlerde göz pınarları ıslanmayan kişilerin yaptığı eylemdir. kimisi braveheart da son samuray da donnie darko da requiem for a dream de ağlar. kimisi de babam ve oğlum tarzı filmlerde.
-bu filmde de ağlamadın ya hulusi, hiç yufka yürekli adam diilmişsin vallahi.
-yufka mı? alsak ya yufka... börek yapsan yesek... pırasa böreği biliyon mu sen?
-aha işte.
filmi onbinyüz kere izlemesine rağmen, her sahnede için için ağlayan, komik yerlerde bile sırıtamayan, ağlarken kendinden geçen birisinin hiç anlayamayacağı davranış.

(bkz: bunu yapan insan olamaz)
biraz kasınca başarılabilecek hadise, tabi üçüncü izlemede falan en erken*.
insanları kategorize etmeyi seven, insanların neye ağlayıp neye ağlamayacaklarının kitabını yazmış ve herkesin kendi gibi olmasını isteyen, bizim gibi olmayana aşina değiliz düsturunu kabullenmiş kişilerin eleştirdiği masum insan.