bugün
- arabayla almanya'dan türkiye'ye gitmek11
- eşitlik mi özgürlük mü8
- yeni partinin çerçeve yasa kararı15
- yaşlandığının farkına varmak9
- apı uygulama programlama ara yüzü2
- allah'ın doğurmamış ve doğmamış olması2
- sözlük yazarlarının hayatını değiştirecek şey4
- tarım3
- kartoncu birader vs erecto bey3
- ekşi sözlük referans17
- almanya12
- müzik dinlemek5
- orospu çocuğu gördüm de böylesini hiç görmedim3
- dağ evi olmayan erkek5
- asosyal ve çirkin olmak4
- sözlük yazarlarının kekleri5
- yahudi olmak için anneniz yahudi olması gerekiyor3
- yahudilere sallayan kitaplar3
- namaz5
- hesaplama3
- kedi5
- sözlüğün çok durgun olması6
- mekke anlaşması20
- eva mendes2
- 11 ağustos 20262
- sigara içmeyen erkek4
- clean girl akımı4
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- sıcak hava vs soğuk hava6
- evlenmeme nedenleri5
- sözlük kızları çirkin oldukları için buradalar4
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler5
- yağmur2
- adavet2
- hutiler suudlara saldırdı ne olacak4
- ekonomi16
- şapka ve scream maskesi takıp dolaşmak2
- ev almak isteyenlere tavsiye7
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- geleceğe yolculuk vs geçmişe yolculuk4
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- merfulu11
- özgür özel7
- ulu parti5
- 80 yaşında sözlük yazarı olmaz2
- baliye balayına gitme ezikliği4
- ahududu5
- eline kız götü değmemiş sözlük erkekleri2
- iki arada bir derede kalmak2
- yaşlı izlenimi veren isimler3
aşk bisiklet gibidir. iyi çeviren kazanır.
bu tespitimde kelaynak kuşlarını selamlamayı amaçladım. selam olsun kuşlarıma.
bu tespitimde kelaynak kuşlarını selamlamayı amaçladım. selam olsun kuşlarıma.
karşındakini bulunmaz hint kumaşı zannetmenle onun salağın biri olduğunu anlaman arasında gecen zamandır.
içten atılan bir çığlıktır. içinde tıkanır, kalır.
her neyse...seni kaçırdım yine aklıma.nazi usulü soymalıyım seni düşüncesizliğimden.
bir gün bir yerde duraksamak hikayeler arasında koşulları özgürleştirirken. (bkz: ece sara)
bir gün bir yerde duraksamak hikayeler arasında koşulları özgürleştirirken. (bkz: ece sara)
üzsende üzülsende herşeye rağmen yaşamaktan vazgeçilemeyen gerçekliktir.
iğne deliğinden geçirilebilirse dikiş tutar.
bi gün büyülü bir çift gözle karşılaşacağını bilirsin.
gizli gizli beklersin bunu hatta.
herkesten farklı olacağını kimsenin onun yerini dolduramayacağını söylerler /güler geçersin.
sonra günü gelir istemesende ayakların seni ona götürür.
ve oyun başlar.
bir saniye öncesi ve sonrası dünya bambaşka /sen bi başka.
bi bulut üstündesin bi yerlerde
bu nasıl iş/ bu nasıl duygu/ kim sıkıyor boğazını?
nerde? ne yapıyor? sanane kendi işne bak! gel-git
aşık olmuşsundur kimseyi inandıramazsın.
susarsın, kabullenirsin en azından buna gayret eder, herkezide unuttuğuna ikna eder yoluna devam edersin
düşünür düşünürsün yıllarca
sadece düşünürsün bi arpa boyu yol ilerleyemezsin.
duygularıyla hareket edenler yaşar sen bi kenardan izlersin o kadar.
birine körü körüne bağlanmak saçma gelir
diğerlerini sevmeye çalışmak ağır.
benim aklıma gelenler bu kadar *
gizli gizli beklersin bunu hatta.
herkesten farklı olacağını kimsenin onun yerini dolduramayacağını söylerler /güler geçersin.
sonra günü gelir istemesende ayakların seni ona götürür.
ve oyun başlar.
bir saniye öncesi ve sonrası dünya bambaşka /sen bi başka.
bi bulut üstündesin bi yerlerde
bu nasıl iş/ bu nasıl duygu/ kim sıkıyor boğazını?
nerde? ne yapıyor? sanane kendi işne bak! gel-git
aşık olmuşsundur kimseyi inandıramazsın.
susarsın, kabullenirsin en azından buna gayret eder, herkezide unuttuğuna ikna eder yoluna devam edersin
düşünür düşünürsün yıllarca
sadece düşünürsün bi arpa boyu yol ilerleyemezsin.
duygularıyla hareket edenler yaşar sen bi kenardan izlersin o kadar.
birine körü körüne bağlanmak saçma gelir
diğerlerini sevmeye çalışmak ağır.
benim aklıma gelenler bu kadar *
aşk; annabel lee değildir.
bazen olayları götümüzden anlıyoruz.
bazen olayları götümüzden anlıyoruz.
aşk; annabel lee dir.
aşk bir sudur iç iç kudur.
aşk bir boktur yemeyen yoktur.
aşk bir boktur yemeyen yoktur.
aşk, çok yüksekten suya atlamak gibi birşeydir. hani insan boğulacağını sanır. *
(bkz: yok öyle bir şey)
Seks yapmak için kullanılan kutsal duygudur. (genelde erkekler bunu yapar)
hiç bir cümlenin anlatmaya yetmeyeceğidir. yine de okuduğum en güzel tanım şudur: o, bütün mantıkların dışında, tarifi imkansız ve mahiyeti bilinmeyen bir şey. sevmek ve hoşlanmak başka, istemek, bütün ruhuyla, bütün vücuduyla, her şeyiyle istemek başka. aşk bence bu istemektir. mukavemet edilemez bir istemek.
(bkz: kürk mantolu madonna)
(bkz: kürk mantolu madonna)
hümanizm uydurmasıdır. beyinleri çokça meşgul etmektedir. ayrıca ahmakların işidir.
(bkz: işte)
aşktan pek anlamam ben. ruhsuzum genel itibariyle. ruhun olmadığı yerde aşk ne arasın.. tabi.
anlamam ama birini sevdiğim zaman "fedakarlık" kelimesinin karşılığı değişir bende. sevdiğim kişi söz konusu olunca.
kilometrelerce yol gitmek artık fedakarlık olmaz. zorunluluk olur.
canı sıkılmasın diye kendi hayatımdaki problemleri yok farz etmek fedakarlık olmaz. yapılması gereken olur.
yaş farkını, kültür farkını, değerler farkını hiçe saymak, prensiplerimi bir kenara atmak da fedakarlık olmaz. normal olur. bir anda olur. basit olur.
o yüzden ben; "o benim ayağıma kaç kere geldi ki şekerim, ben gideyim sürekli? bu işler karşılıklı yani bi yerde. o gelsin bi kere de bakalım" diyeni anlamam.
"hep o anlatıyor. hep onun hayatı. onun hastalığı. onun annesi, onun sınavı. yoruldum artık" diyeni de anlamam.
"iyi de senden küçük?" diyeni de anlamam. "müslüman değilse bitmiştir benim için. neticede bir yuva kurulacak" diyeni de.. hiç.. hiç anlamam.
ben, hamburger yerken ağzının kenarına mayonez bulaştı diye, çayı içerken höpürdetiyor diye, uyurken horluyor diye bir adamdan soğuyamam.
hayalimde bir fiziki ideal erkek haritası yoktur. severim, ondan sonra dışını şekillendiririm. sevgilimi bana uyduramam. beyaz atlı prense çeviremem.
ben sevdiğim zaman, benliğimi sorgulayamam. sevgilisi olmasına rağmen severim, kendisinin bana olan nefretine rağmen severim. aradan geçen zamana rağmen severim. bana rağmen severim. kural koyamam.
aşktan pek anlamam. doğrudur. tanımlayamam da doğru düzgün.
ama sizden daha çok anladığım kesin.
anlamam ama birini sevdiğim zaman "fedakarlık" kelimesinin karşılığı değişir bende. sevdiğim kişi söz konusu olunca.
kilometrelerce yol gitmek artık fedakarlık olmaz. zorunluluk olur.
canı sıkılmasın diye kendi hayatımdaki problemleri yok farz etmek fedakarlık olmaz. yapılması gereken olur.
yaş farkını, kültür farkını, değerler farkını hiçe saymak, prensiplerimi bir kenara atmak da fedakarlık olmaz. normal olur. bir anda olur. basit olur.
o yüzden ben; "o benim ayağıma kaç kere geldi ki şekerim, ben gideyim sürekli? bu işler karşılıklı yani bi yerde. o gelsin bi kere de bakalım" diyeni anlamam.
"hep o anlatıyor. hep onun hayatı. onun hastalığı. onun annesi, onun sınavı. yoruldum artık" diyeni de anlamam.
"iyi de senden küçük?" diyeni de anlamam. "müslüman değilse bitmiştir benim için. neticede bir yuva kurulacak" diyeni de.. hiç.. hiç anlamam.
ben, hamburger yerken ağzının kenarına mayonez bulaştı diye, çayı içerken höpürdetiyor diye, uyurken horluyor diye bir adamdan soğuyamam.
hayalimde bir fiziki ideal erkek haritası yoktur. severim, ondan sonra dışını şekillendiririm. sevgilimi bana uyduramam. beyaz atlı prense çeviremem.
ben sevdiğim zaman, benliğimi sorgulayamam. sevgilisi olmasına rağmen severim, kendisinin bana olan nefretine rağmen severim. aradan geçen zamana rağmen severim. bana rağmen severim. kural koyamam.
aşktan pek anlamam. doğrudur. tanımlayamam da doğru düzgün.
ama sizden daha çok anladığım kesin.
olunca da olmayınca da sıkıntı veren olay.
hakkındaki en soğuk, en yalın ama en doğruya yakın ve açıklayıcı tanımın; ''yüksek değerde bir tür ilgi enerjisi'' şeklinde olduğuna inandığım bilmece.
her entryi farklı bir kişinin girdiğini varsayarsak, 7006 kişiye farklı şeyler hissettirmiş duygu diyebiliriz. benimle birlikte 7007. varın nasıl karmaşık bir şey olduğunu siz düşünün...
"Kelebek gibidir aşk.
Peşinden koştukça senden kaçar.
En iyisi bırak uçsun,
Belki hiç beklemediğin bir anda gelip omzuna konar."
*
Peşinden koştukça senden kaçar.
En iyisi bırak uçsun,
Belki hiç beklemediğin bir anda gelip omzuna konar."
*
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar