bugün
- yeni partinin çerçeve yasa kararı13
- ekşi sözlük referans17
- evlenmeme nedenleri3
- recep tayyip erdoğan6
- mekke anlaşması20
- iyilikler kötülükleri giderir2
- çocuğuna kendi ismini veren ebeveyn4
- arabayla almanya'dan türkiye'ye gitmek2
- ulu parti2
- çerçeve yasaya hayır diyen yeni parti vekilleri2
- kürt sorunu4
- ferrari ye tüp taktırmak isteyen insan2
- 2000 doğumlu kızlar4
- 10 ağustos 20263
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- trabzonspor8
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları7
- salaksın3
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- en gey özelliğiniz10
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- burak kut3
- kod yazarken müzik dinlemek6
- din ve ahlak5
- merfulu11
- avusturya4
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- torpil peşinde koşan tip5
- ey insan2
- ekonomi12
- yanlışlıkla gey olmak9
- tüm fake hesapların öbür sözlükten gelmiş olması2
- online 40 yazar ne yapıyor5
- mohamed salah ghaly15
- halk başkanlık sistemini istiyor9
- tuvalete sıçımhane diyen kezo5
- zall'ın çok meşgul biri olması6
- günlük tutan erkek19
- bir insanın muadilini bulmak5
- wc'ye telefonsuz girmek7
- dün fetö götü yalayanlar bugün apo götü yalıyor7
- tang içen efsanevi nesil2
- hamferdi yazarlar3
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz16
- anın görüntüsü11
- mamut avlayıp ev geçindiren efsanevi nesil11
- bana gel film izleriz diyen erkek16
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi19
- dudağında bir boyası eksik yuzır4
- rodrigo mora6
yanında mantıkta olsun . ikisi beraber olsun . *
canı istedi mi uğrayan, istemediğinde ortalıkta görünmeyen, varlığı yokluğu belli olmayan sadist.
hayallerimizi vücutlara giydirip adına "aşk" diyoruz...shakespeare.
perilere,şirinlere inananların inantığı ütopik olgu.
aşk.....seviyorum seni.
aşk.. sahi neydi bu aşk dedikleri? ferhatın dağları delmesi mi, mecnun un aşkından deli divane olması mı? ya da tüm bunların komik geldiği bir kavram mı? son günlerde zamanla değiştiğini düşündüğüm bi hal almakta. hisler aynı hisler, hani bir elmanın her dilde okunuşu farklı anlamı aynı ya işte öyle. ama işte değişen bir şeyler var. bizim bildiğimiz 40 senelik elma gibi değil bu. genetiğiyle oynanmış hormonlu elma..
aşk.. ahh nerdesin sahi? hormonsuz istiyorum bi tane inan yemeye kıyamazdım o zaman seni. değişiyor insanlar.. değişen insanlarla değişen bir aşk var etrafımda. masum aşkların yerini, çıkar ilişkisine dayanan aşklar almakta ne yazık ki. o bile bir beklenti halini almış. sevmekle yetinmeyen aşk sevilmeyi de beklemekte. oysa demedik mi biz aşk beklentisiz olmalı, karşılık alamasan bile tek taraflı yaşanmışlığı da barındırmalı.
ahh aşk... tertemiz aşk nerdesin? kimler kıydı sana. hangi doyumsuz bedenler, aç ruhlar ve çıkarcı benlikler.. masumundan istiyorum bi tane ama korkuyu da barındırıyorum. ya benimde ekileceğin topraklarımda oynanmışsa... ya bende aç ruhlara karışıp sana muhtaçsam.. iyisi mi uğrama sen buralara..
aşk.. ahh nerdesin sahi? hormonsuz istiyorum bi tane inan yemeye kıyamazdım o zaman seni. değişiyor insanlar.. değişen insanlarla değişen bir aşk var etrafımda. masum aşkların yerini, çıkar ilişkisine dayanan aşklar almakta ne yazık ki. o bile bir beklenti halini almış. sevmekle yetinmeyen aşk sevilmeyi de beklemekte. oysa demedik mi biz aşk beklentisiz olmalı, karşılık alamasan bile tek taraflı yaşanmışlığı da barındırmalı.
ahh aşk... tertemiz aşk nerdesin? kimler kıydı sana. hangi doyumsuz bedenler, aç ruhlar ve çıkarcı benlikler.. masumundan istiyorum bi tane ama korkuyu da barındırıyorum. ya benimde ekileceğin topraklarımda oynanmışsa... ya bende aç ruhlara karışıp sana muhtaçsam.. iyisi mi uğrama sen buralara..
insanla oynamaya bayılan küçük psikopat. adı kısa etkisi büyük tuhaf yabancı.
aşk öncesi büyük bir sevgi sonrası büyük bir nefret olan olaydır. tabi bazıları için sonu böyle kötü olmaz ne mutlu onlara.
Genç delikanlı sevgilisiyle beraber motosikletiyle dolaşıyormuş. Delikanlı motosikleti çok hızlı kullanıyormuş. Sevgilisi delikanlıya:
-Aşkım, ne olur biraz yavaşla, çok korkuyorum! demiş.
Delikanlı:
-Aaaaa aşkım, hiç olur mu, bak ne kadar eğlenceli! demiş.
Kız bir daha:
- Aşkım ne olur yavaşla, deyince...
Delikanlı:
- Bana bir kere sarıl, korkmazsın, diye kızı ikna etmeye çalışmış.
Kız sarılmış ama delikanlı hâlâ hızlı gidiyormuş. Kız bir daha:
- Aşkım ne olursun dur artık! demiş.
Delikanlı:
-Tamam ; ama beni çok sevdiğini söyle, demiş.
Kız haykırmış:
- Seni çok seviyorum aşkım!
Ama delikanlı gene durmamış. Kıza:
- Şu kafamdaki kasketi çıkarır mısın, beni çok rahatsız etti, sen tak, demiş.
Kız da itiraz etmeden kasketi takmış. Bir vakit sonra, gazetelerde şöyle bir haber çıkmış: "Motosiklet fren arızası nedeniyle bir binaya çarptı. Üzerindeki iki kişiden sadece biri kurtuldu. "
Gerçek ise şöyleydi: Yolun yarısında delikanlı frenlerin bozulduğunu anlamış, ama bunu sevdiği kıza belli etmek istememiş. Bunun yerine kızdan kendisini sevdiğini söylemesini ve ona son defa sarılmasını istemiş. Sonra da kendi ölümü pahasına, kızın kasketi takmasını ve hayatta kalmasını sağlamış.
Not: tutku yayınevi'nden çıkan, baki apaydın'ın sevmek herşeydir isimli kitabından alıntıdır.
Aşk böyle bir şey işte ; "Ölümüne sevmek "
-Aşkım, ne olur biraz yavaşla, çok korkuyorum! demiş.
Delikanlı:
-Aaaaa aşkım, hiç olur mu, bak ne kadar eğlenceli! demiş.
Kız bir daha:
- Aşkım ne olur yavaşla, deyince...
Delikanlı:
- Bana bir kere sarıl, korkmazsın, diye kızı ikna etmeye çalışmış.
Kız sarılmış ama delikanlı hâlâ hızlı gidiyormuş. Kız bir daha:
- Aşkım ne olursun dur artık! demiş.
Delikanlı:
-Tamam ; ama beni çok sevdiğini söyle, demiş.
Kız haykırmış:
- Seni çok seviyorum aşkım!
Ama delikanlı gene durmamış. Kıza:
- Şu kafamdaki kasketi çıkarır mısın, beni çok rahatsız etti, sen tak, demiş.
Kız da itiraz etmeden kasketi takmış. Bir vakit sonra, gazetelerde şöyle bir haber çıkmış: "Motosiklet fren arızası nedeniyle bir binaya çarptı. Üzerindeki iki kişiden sadece biri kurtuldu. "
Gerçek ise şöyleydi: Yolun yarısında delikanlı frenlerin bozulduğunu anlamış, ama bunu sevdiği kıza belli etmek istememiş. Bunun yerine kızdan kendisini sevdiğini söylemesini ve ona son defa sarılmasını istemiş. Sonra da kendi ölümü pahasına, kızın kasketi takmasını ve hayatta kalmasını sağlamış.
Not: tutku yayınevi'nden çıkan, baki apaydın'ın sevmek herşeydir isimli kitabından alıntıdır.
Aşk böyle bir şey işte ; "Ölümüne sevmek "
kötüyü iyi görme sanatı.
biyolojik olarak çok fazla çikolata yemekle aynı hissettiren duygu işi.
aşk, ona kavuşmanın hasretiyle yanıp tutuştuğun ve kavuştuğun an anlamını yitiren bir duygudur.
bencilliktir.
bencilliktir.
(bkz: koşulsuz sevgi)
her bahçe cennet,
her çiçek cennetten çıkma,
her suret beyaz,
her yer istanbul.
her çiçek cennetten çıkma,
her suret beyaz,
her yer istanbul.
dışarıda güneşli, pırıl pırıl bir hava varken, koca bir haftasonunu, o'nun skype'ta çevrimiçi olmasını bekleyerek geçirmektir aşk.
(bkz: uzak mesafe ilişkisi)
(bkz: uzak mesafe ilişkisi)
yanında olmasa bile onunla yatıp onunla kalkmaktır.
aşk temelde iki elementten oluşur / acı ve haz / gerisi naz ve gaz! *
onun buralarda, bu şehirde bir yerde olduğunu, aynı yollarda yürüdüğünü bilmek ve bunun mutluluk vermesidir. karşındakini sadece varolduğu için sevebilmektir.
aklın ve mantığın önüne geçen bir tür kendinde olmama durumu.
Aşk ; kuşçuluk yapmak gibidir. Özgürce uçması için salarsın göklere sevdiğini uçar uçar uçar... Daha sonra sana geri gelmesi için çok ufak bir parıltı verirsin o kafese gireceğini bile bile sorgusuz, sualsiz ve tereddütsüz sana gelir...
her ona yaklaştığımı düşündüğümde beni uzaklara fırlatan, kendinden soğutan. bir türlü bulamadığım.
aşk, olduğu zaman değeri bilinmeyen, olmadığı zaman değere binen bir duygudur.
çamur gibidir basarsan üstüne sıçrar.
klasik ama doğru. bu zamanda zor azizim.
aşk, arapça kökenli olup orijinali, esreli ayın harfinin şın ve kaf harflerine bağlanmasıyla okunur ve oluşur tam olmasada şu şekilde telaffuz edilebilir; "işg". işg sarmaşık demektir. aşık olanlar çok iyi anlamıştır anlamının neden sarmaşık olduğunu, aşk benliğini sarar insanın, sararsa seni kurtulmak çok zordur ondan. çok acayip bir şey ya.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar