bugün

/636
en güzel tanımlarından biri şöyledir:

görsel
belkide ademin havvasını aramasıdır.
en güzeli karşılıksız,çıkarsız olanıdır.
(bkz: Beşiktaş aşkı)
depresyon demektir.
dünyanın en güzel duygusu ,onun saçının teli bile kutsaldır senin için.
ilk başlarda güzel gelen, insanın yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen bir duygudur. gerçekten de insanın midesinde kelebekler uçurabilir. daha sonra bu duygu yerini sevgiye bıraktığı doğrudur. ilişkinin son evresi de alışkanlıktır sanırım.
""Aşk, bir bağımlılıktır. Bizi kendimizden uzaklaştıracak, acılara, özlemlere, istenme isteğine duyulan bir bağımlılık. Bir kişiye değildir aşk. Kendimize yaklaştıkça azalan, uzaklaştıkça artan bir vazgeçilmez ego tatminidir.
Sevginin yüceliğini taşımaz. Güvenli alanlarda değildir aşk. Sahip olma isteği ve kaybetme korkusuyla bütünleşmiş, kendine başkaldırıştır. Evet.. Aşk bağımlılıktır… Kendimize olan sevgisizliğimizden kaynaklanan bir bağımlılıktır….""
manevi değişkenlik gösterebilen insan'ın zihin boyutunu maddeden soyutlayan hayattan amaç yaşamak için kişinin özüne olan duygu yoğunlaşmasının evrensel bir "anlamı'dır aşk. "freud" ile "kasap nuri" görüşlerini duygu olarak aynı, irade olarak farklı yorumlasa da, yunus'un "gel gör beni aşk neyledi" dizesinde geçen "aşk" insanlığın ortak felsefesidir.
yokluktur.
daha iyisini bulsan bile ondan vazgeçmemektir..
bu yüzden aptallıktır aşk..
en güzel aptallık..
En çabuk nefrete dönüşebilen duygudur.
ağlatandır...
ne yazık ki bu dönemde sadece "seks"
tarkan ile sertap erener'in güzel şarkılarındandır. benim için başka bir şey ifade etmiyor.
yaşamadan öğrenilmez. . bi insandan hem nefret edip hem o insanı sevmektir. ben hep dalga geçerdim öyle şey mi olur diye, yazılarını süslemek için saçmalıyorlar derdim. öyle değilmiş. can yücel kafasıdır.ben hep dalga geçerdim. kıçımla gülerdim o tribe girenlere. giriliyormuş. kusmak istemektir aşk. kusabiliyorsan biraz yırttın, kusamıyorsan hep içinde kalır. ben hep dalga geçerdim, aşık olunca kusulur mu lan, üşütmüşsündür olum ehuehu derdim, üşütmeye gerek yokmuş. ağlamak istemektir. hüngür hüngür. bunla da dalga geçerdim, ağlamak istenir mi lan, ağlayacaksan ağlarsın olm derdim. ağlanamıyormuş. sevgilisi var mıymış diye soramamaktır. hep dalga geçerdim sor işte lan varsa ayırırız döveriz filan keh keh keh diye sorulamıyormuş.

iğrenç bir duygudur aşk.
Birine gercekten asik olduktan ve ondan ayrildiktan sonra, asla baskasina baglanamayacagini, yalniz olecegini dusunduren aptal his.
güven problemim yüzünden başıma gelmeyen,gelmesini istemediğim şeydir.
https://www.youtube.com/watch?v=EoRUmy6UIrs

böyle anlayınca yatıştıran mefhum.
Anlatmakla olmaz yaşanması lazım . yalnız tek bir kere , Fazlası aşk olmuyor .
Hiç bi şeyi -bilememe durumu.
aşk bir cennet meyvesidir,
cehennemini görmeyesin.

maşuk kalbi göz olur,
dalıp gitmeyesin.

aklın firar eder,
beden titretesi.

ey ahmak aşk için,
ölüp gitmeyesin.

tefekkürle aşk için,
yoğrul ki bitmeyesin

Allah aşkı olmadan ,
ölüp gitmeyesin...
Hz. aişe buyurdular ki;
"O'nunla baş başa yemek yerken, efendimiz kendi eliyle ağzıma lokma tutardı. Ben bardağın neresinden su içersem O da oradan içerdi."

Sevgi ne boğazda, ne mum ışığında yemek yemek. Ne de pahalı bir pırlanta demek.
Sevgi; bir bardağın kenarında ayni noktada iki dudak izi.
Bir lokmada iki mutlu insan demek.
Yet again
I'm missing you
King size bed
(in a) hotel someplace
I hear your name
I see your face
I see your face

http://www.youtube.com/watch?v=4fsbIbAt_mo
lahmacunun ta kendisidir. *
hayatı pic eden bi realite.
© copyright 2005 - 2026