bugün

/636
sevgi hissinin bir önce ki evresi. ps: önce aşık oluruz, sonrasında sevmeye başlarız. daha sonralarında ki zaman içinde de aşk biter ama sevgi hep kalır.
kara gözlüdür, boyuna posuna cismine bakınca kalp çarpıntısından deliye dönmektir.
gittikten sonra " bir daha sevmeyeceğim " duygusunu yaşattırandır.
Yanmaktır aşk
Kanmaktır aşk
Zehirlere banmaktır aşk.

Bazen keyif sürdürse de
Daim acı almaktır aşk.

Bakmaktır aşk
Görmektir aşk
Zindanlara girmektir aşk.

Bazen göğe uçursa da
Derinlere dalmaktır aşk.

Bilmektir aşk
Bulmaktır aşk
Zahmetlere girmektir aşk.

Bazen kolay görünse de
Zor olana varmaktır aşk.

Yaşamdır aşk
Ölümdür aşk
Diri diri gömendir aşk

Bazen hayat sürdürse de
Makberlere gömendir aşk.

alıntı.
hani yıldızlar yanıp sönerken, hani bir yıldız kayar ve insan hani bir telaş duyar ya birden, işte öyle bir şey.
işitin ey yarenler aşk bir güneşe benzer
Aşkı olmayan kişi misali taşa benzer

Taş gönülde ne biter dilinde ağu tüter
Nice yumşak söylese sözü savaşa benzer

Aşkı var gönlü yanar yumuşanır muma döner
Taş gönüller kararmış sarp kah kışa benzer

Ol sultan kapısında hazreti tapısında
Aşıkların yıldızı her dem çavuşa benzer

Geç Yunus endişeden gerekse bu pişeden
Ere aşk gerek evvel ondan dervişe benzer
her insanın dimağındaki aşk kavramı farklı olacağından dünya üzerinde yaşayan insan sayısı kadar olan tanımdır.
eminemden geliyor:

i can't tell you what it really is
i can only tell you what it feels like
aşkın tanımı
amour,

olmadı,
love

yine mi olmadı
ay love

eksik,
ay love you

hele şükür.
cemal safi - (bkz: tek gece)
eğer karşılıklıysa dünyanın en güzel şeyidir diyebilirim..hayata yeniden gelmek gibi birşey..

her ne kadar bilimadamları aşkı ''dopamin,serotonin yada noradrenalin gibi beyin kimyasallarının işlevselliğinin değişmesi'' olarak tanımlasa da aşk işte kardeşim...yaşatıyor insanı *
aşkın tek tanımı tanımsız oluşudur.
herkes de bi aşk taNIMI YAPAR ya hayatının belli kısmında buna işte harbiden tav oluyorum..

bazı adamlar paso aşkı yaşamamakla , aşkı bilmemekle suçlanır.. çünkü siz bol keseden aşk tanımı diye güzel laflar edince bütün aşkı meşki çözmüş oluyosunuz..

bi de aşk nedir diyip , kendi hislerini analtan adam vardır.. sonra da şöyle bitirir " aşk evrensel bi duygu" lan neresi evrensel kendini anlattın it herif ?!

aşk nedir söliyim..

overrated bi ilüzyondan başka bi sikim değildir.. şimdi sorsak 100 adama 89u dicek ki , aşık oldum.. e noldu da oldun ? işte çok sarsıldım, çok üzüldüm , paso onu düşündüm vs vs..

aşk yani bi adama ne kadar nöron yaktığın ne kadar onu düşündüğündür.. düşüncedir aşk..

kim sikişirken allasen bi memeye dokunduğunda misal karşındakinin ulviliğini filan düşünüyo.. direkt sıcaklık hissettiğin ötesi değil..

olay beyinde.. açın beyninizi bakın. en çok kimi düşünmüşseniz , en çok kimi analiz etmişseniz , en çok kimi sindirmiş içselleştirmişseniz alın size aşk odur.. başınızı ağrıtacaktır..

bütün hikayeler aaynı noktada birleşiyo ister alman olsun ister one night stand ister rus ister yakın arkadaş.. herkes aynı şeyi diyo , gidince değerini anladım :(

e o zaman gitmeden bişiler yapın amına koyduklarım.. biraz durun düşünün kimi seviyorum neyi seviyorum neyini seviyorum diye.. ama yok herkeste bi "aşk gizemlidir aşk çözülemez" ayakları.. sanki mısır piramiti amına koyuyim..

yani kime aşıksınız size diyim..bi türlü çözemediğiniz garip iş arkadaşınıza , hakkında karar veremediğiniz o kıza , silueti paso aklınıza gelen o çocuğa vs vs vs.

biraz yani kendi duygularınız anlayın..açın okuyun.. neden hissettim ne hissettim vs.

sonra bunlar hep bana düşüyo.. aşkı irdelemekten korkan adamı hiç sevmem.. büyüsü kaçıyomuş.. hıhı evet aşk çünkü üremek için içgüdüsel ve evrimsel bi güdü his değil , senin metafizik fantezilerini tatmin etmek için ortaya çıkmış bi kavram :/

neyse.. aşk samimiyetle sölüyorum ki , beyninizin içini kimin işgal ettiğidir.. insan çünkü aşık olunca aslında tek şey yapar : karşındakini düşünmek..

biri varsa ve paso aklınızdaysa aşıksınız.. gelmiş geçmiş en büyük aşk itirafı da "aklımdasın"dır bana göre zaten..

geri kalanı beta rezeptörleri aktivasyonu..

oh ya nihayet aşk tanımı yaptım çok mutluyum..

evet ben budur diyorum ve aşk budur.. hahayt.. kimseler çözemedi ama ben çözdüm tanımladım.. la la la la
Aşk bakmakla güzelleşir, konuşmakla zenginleşir ama dokunmakla bozulur.

bi de:

aşk dediğin tek hece

ağlatır gündüz gece

gibi hem cümlelerle hem dizelerle anlatılmak istenmiş ama yıllardır hala tam olarak kavranamamış bir duygudur aşk.
aşk dediğin tek hece

ağlatır gündüz gece
Aşk bakmakla güzelleşir, konuşmakla zenginleşir ama dokunmakla bozulur.
inancımı yavaş yavaş yitirdiğim duygucuk.
onun be ta mına koyayım çok afedersin sözlük :(

(bkz: üzgünüm lan)
Aşk yaşadığım sıralarda yaşadığım için çok mutlu olduğum birşey. Ancak devamında insan kazık yiyince de bir o kadar koyuyor.

Düşününce aşkı bir kalıba oturtamıyorsun aslında. Nedir, ne değildir diye. Psikolojik bir durum bana kalırsa. insan kendini sevmeye mecbur hissediyor olsa gerek. Tabi kendine göre bazı kriterleri yani sevdiği ve sevmediği şeylere göre de o hissi duyabileceği insanlar sınırlanıyor. Ve bu geçen süreçte de birine tutulabiliyor insan uygun birini buldumu. Yada bulduğunu zannettiğinde diyelim.

Dünya da ki en güzel şeylerden biri. Ama en çok acı verebilenide belkide. Gerçi üstünden uzun zaman geçtiği için acı bölümünü attım üstümden de işte yeniden aşk tanımını kavrayabileceğim veya yineleyebileceğim birine rastlamak daha nasip olmadı.

Sonuç olarak diyebileceğim son şey "Aşkta mantığınızı kalp seviyesinde tutun." Yoksa iş yaş oluyor...
ilk lisede karşıma çıkmışdı. avradımın kokusunu bana akşamları evlere ayrılırken verdiği kravatıyla sağlayan ben, erkenden uyuyarak gelmesini beklediğim sabah.. aptal gibiydim.. belki de benim için aşkı saygı değer üstadımız "müzeyyen ablam"ın her yerde sen herşey de sen şarkısı özetliyor.
aşk,

lütfen siktir git!
(bkz: allah belanı versin)
(bkz: ey aşk nerdesin)
Aşk o kadar çok saldırdın ki bana akın akın sevdalar ile neredeyse bütün taktiklerini biliyorum senden nasıl korunacağım konusunda bilgiliyim ancak bir şey varki, sen benim hayatımı manalı yapan, canımı acıtsanda siyah beyaz dünyama renk kadar tek şeysin tek kötü tarafın hep tek yanlı olman. Seni istemiyorum hayatımda ancak sensizde yapamıyorum sana bağımlı oldum aşık olmaya aşık oldum. Yok benim derdimin bir çaresi. Sadece seni hissetmediğim zamanlarda rahata eriyorum anca o anlarda kör kuyularda, karanlıkta, merdivensiz kalıyorum.
aşk.
aşk canımı çok yaktın, ağladım, güldüm, kaybettiğimi sandığımda yeniden karşılaştım, sonunda daima hüsran.
inanıyorum yinede sana. inanıyorum benim aradığımı sunacaksın bana.
gözyaşlarımın tadının mutluluğun tadı oduğu, mutluluktan ağladığım günleri getireceksin yaşamıma.
bana gülümsemeni bekliyorum aşk, sabırsızca bir sabırla.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026