bugün

/636
Bir şeyi sadece kalben değil tüm bedenle, alınan her nefesle, var olunan her bir zerreyle sevmektir.

Kendinden vazgeçiş, her vazgeçişte ise bir parça kendine dönüştür.
inanmayın oğlum Amerika'nın oyunu.
tanıdık suratlar, inceden fısıltılar
ama nedense yokmuşum gibi davranırlar
sigaramın dumanında mazi olurlar
gecenin şarkısında kulağıma çalınırlar.
Yakar efendim. Birde olmadık zamanda biter ya yakar yıkar mahveder insanı.
aşırı bağımlılık.. günümüzde şehvetle karıştırılan duygu parçası.
(bkz: risk budur)
tanımı yüzyıllardır şairler, yazarlar ve sanatçılar tarafından yapılagelmiş olan, iki yalnızın bir yalnızlıkta, yalnızlığını paylaşması duygusudur.
yaşayamadık.
hic gelen yok, hep giden var.
aşk yarar körkütüğü daima tehlikelidir.
Yaşasak iyi olurdu dedirten durum.
Duygu karmaşası.
Bence tarifi en zor ve en kolay olan bir duygudur. Aslında yaşayan bilir gibi bir meseledir aşk. Üç karekter, iki kişiliktir. Rol gibi birşeydir. Aşk heran herşey olabilir. Şuan dinlediğim feridun düzağaç şarkisida olabilir... Aşk herşeydir, yeter ki siz onu görün.
(bkz: Tabikide bu kadar kısa tanımlı birşey değil. Ama aşk...)
artık sadece cinsel münasebetler çerçevesinde kullanılan, bizim ise çok daha genel öğrendiğimiz bir kelime. biz aşkı tutkuyla bağlandığımız her şey için kullanırdık. ne zaman bu kadar daraldı takip edemedim.

hala hatırlarım, eşimle yıllar önce en yoksul dönemlerimizde sokağa çıkar izmarit arardık. böyle şeyler hiç unutulmaz zaten, kim olduğunuzu unutmayasınız diye hep hafızanızın bir köşesine kazınır, kalır. çocuklara da söyleyemezdik, evde sıkıldık dolaşmaya gidiyoruz derdik. ama öyle çok yakın değildik benimkiyle, beraber pek çıkmazdık dışarıya. parklarda gezmeler, sinemalara gitmeler, sahillerde oturmalar hep gençlikte kaldı. ama işte kimseyle de böyle anları paylaşamıyor insan.

hayatın zorluğunu ana babana gösteremezsin, hissettirmeye çekinirsin. çocuklar zaten hissetmesin diye varını yoğunu ortaya koyarsın. eş dost öğrenirse mahcup olursun. ama eşinle aranda hiç gizli saklı yoktur, en zayıf, en pis, en korkunç neyin varsa ortadadır hep. hayatı paylaşırsın derler ya işte hayatın neyse onu paylaşıyorsun. paylaştıkça ikiniz de ona dönüşüyorsunuz.

ve bilmiyorum çok şey hissettim şu hayatta ama, hiç yalnız hissetmedim.
aşk, aklımızın üstesinden gelemediği, kalbimizde gezinen anarşik bir duygudur.
yarası olmayan acı yeri olmayan ağrı gibidir.
En çok özlem duyduğum.
bonzai gibidir. ilk başlarda keyif alırsınız. şu fani dünyada geçireceğiniz ortalama 60-70 yılın bir bölümünü mistik kılar. fakat bir süre sonra sadece tribe dönüşür. onsuz yapamazsınız ama mutlu da olamazsınız. bildiğiniz dandik bonzaidir işte.
What's a butterfly garden without butterflies?
Gecicidir. Asikken sonsuz gorunur. Bende oyle oldu.
En güzel aşk zor olandır demişler.
itim ve çekim gücüdür. bilinenden tek bir farkla; sınırsızdır. iterse itin götüne sokar karşı koyamazsınız, çekerse marsın orbitalinde olun duramazsınız öyle garip bir şey.
En güzeli platonik olanıdır.
Gariptir. Aşk falan demeyelim adini sen koy panpa diyelim. * Milayarlarca kadina karsi imtidarsizim. Sadece birine ilgi duyuyorum. Bòyle kadina capkinliga doymak icin yasim da genç ama içimden hiç böyle şeyler geçmiyor. Geçse de ben onu isterim yine.
Aşk ki gerçek değilse, tutkusu olmaz. Ateşi köze döner, kokusu olmaz. Aşık olan gün, gece, ay ve yıl yanar; güneş, ışık, rahat ve uykusu olmaz. Ömer Hayyam
© copyright 2005 - 2026