bugün
- sözlükte tanıdığınız en iyi kişi10
- hoşlanılan kızın naber lan ezik diye mesaj atması4
- yaşlı ve bunak sözlük yazarları2
- ismet birader2
- bir erkeğe yapılabilecek en iyi iltifat10
- sözlük gıybeti12
- kendinizde değiştirmek istediğiniz şeyler7
- hiç olmayacak bir insana aşık olmak4
- nasıl birisiniz8
- müzik2
- hangi tatlısınız10
- benim açık oylarım görünüyor mu3
- bu saatte uyumayan yazarlar ne yapıyor3
- dokunulmasından hoşlanmadığınız yerleriniz7
- güney amerika3
- fatma betül sayan kaya44
- gece otobüsle yolculuk yapmak3
- napıyorsunuz8
- kapatıcı kullanılmayan gün12
- kız kardeşlerim6
- sözlük erkeklerinin kaslı ve damarlı kolları4
- dünyanın en yakışıklı erkekleri listesi7
- üniversiteye gitme nedeni5
- uruguay2
- orhan gencebay2
- gunluklerim aylik olmus11
- akp seçmeni16
- anın görüntüsü20
- arkadaşlar naber ya8
- dünya4
- ok mesajına cevap veren erkek6
- para2
- sevdiğiniz kişinin sakızını çiğner misiniz5
- protect me and guide me2
- mesajlaşırken btw yazmak9
- geceye acı ama gerçek bir cümle bırak18
- 5 ekim 20264
- geceye bir tespit bırak5
- yazarların güncel flört listesi7
- tevratta anlatılan ensest ilişki13
- the merich7
- asrın soygunu13
- atlas okyanusu2
- 195 cm geniş omuzlu hayvan gibi herif7
- en toksik ilişkilerdeki seksin6
- 5 ekim 2026 italya türkiye maçı2
- arkadaşlar ben neden sallanmadım7
- futbol20
- brezilya3
- göz teması kuramama9
'tanrı' tanımayan kişilere ateist denir.
başkasının yazdığına inanmayan, kendi gördüğüne ve duyduğuna inanandır.
-şöyle ekleyeyim müsadenizle:
cahil cühela hiç kimse ateist değildir. kafasını kullanmayı bilen, mantığıyla hareket eden kişiler ateisttir.
bu kişiler arasında:
-francis crick: ingiliz moleküler biyolog, fizikçi. 1953'de DNA molekülleri bulan kişidir. Nobel ödülü sahibidir.
-richard feynman: ABD'li fizikçi. 1965 Nobel fizik ödülü sahibi.
-sigmund freud: Psikanalizin kurucusu, psikolog.
-stephan jay gould: ABD'li paleontolog, biyolog ve bilim tarihçisi.
-Stephen hawking: Evren bilimci.
-gherman titov: Sovyet astronot. Dünya yörüngesine çıkan ikinci insan.
-alan turing: ingiliz matematikçi. Modern bilgisayar biliminin kurucusu.
-steve wozniak: apple bilgisayar şirketinin kurucusu.
vardır.
2005 eurobarometer anketine göre avrupa'da tanrıya inananların oranı %52, inanmayanların oranı %18. birçok ünlü düşünür ve filozof 100 yıl içerisinde inanmayanların oranının inananların oranını geçeceği görüşündedir.
ateizm terosini öne çıkaran kişi jean meslier olarak bilinir. öldükten sonra ortaya çıkan kitabı 'Sağduyu - Tanrısızlığın ilmihali' 1928 yılında mustafa kemal atatürk'ün emriyle türkçeye çevriltilmiştir.
başkasının yazdığına inanmayan, kendi gördüğüne ve duyduğuna inanandır.
-şöyle ekleyeyim müsadenizle:
cahil cühela hiç kimse ateist değildir. kafasını kullanmayı bilen, mantığıyla hareket eden kişiler ateisttir.
bu kişiler arasında:
-francis crick: ingiliz moleküler biyolog, fizikçi. 1953'de DNA molekülleri bulan kişidir. Nobel ödülü sahibidir.
-richard feynman: ABD'li fizikçi. 1965 Nobel fizik ödülü sahibi.
-sigmund freud: Psikanalizin kurucusu, psikolog.
-stephan jay gould: ABD'li paleontolog, biyolog ve bilim tarihçisi.
-Stephen hawking: Evren bilimci.
-gherman titov: Sovyet astronot. Dünya yörüngesine çıkan ikinci insan.
-alan turing: ingiliz matematikçi. Modern bilgisayar biliminin kurucusu.
-steve wozniak: apple bilgisayar şirketinin kurucusu.
vardır.
2005 eurobarometer anketine göre avrupa'da tanrıya inananların oranı %52, inanmayanların oranı %18. birçok ünlü düşünür ve filozof 100 yıl içerisinde inanmayanların oranının inananların oranını geçeceği görüşündedir.
ateizm terosini öne çıkaran kişi jean meslier olarak bilinir. öldükten sonra ortaya çıkan kitabı 'Sağduyu - Tanrısızlığın ilmihali' 1928 yılında mustafa kemal atatürk'ün emriyle türkçeye çevriltilmiştir.
bu kişilerdeki inançsızlığını herkese duyurma çabası cidden incelenmesi gereken bir şey.
neye inanacağını bilmeyen...
(bkz: dünya ateizm günü)
kendilerine küfretsen alınırlar,
annelerine küfretsen alınırlar,
eşlerine küfretsen alınırlar,
değerli saydıkları bir şeyleri var.
ama onlar senin değerli saydıklarına hiç saygılı değiller.
annelerine küfretsen alınırlar,
eşlerine küfretsen alınırlar,
değerli saydıkları bir şeyleri var.
ama onlar senin değerli saydıklarına hiç saygılı değiller.
geçenlerde birkaç kişi kendini yine kaptırmış kurana, okuyorlardı, hepsi de namazında niyazında olan insanlar, neyse konu döndü dolaştı kıyamete, ahirete geldi sonra bir baktım kuran okumaktan başka işi olmayan insanlar, kıyamet hakkında hiçbir bilgileri yokm; daha müslümanlar okudukları kitaptan bir cacık anlamıyorlarsa sonra kalkıp ateist'lerle girdikleri her tartışmada, en başta bu saçma savunmayla (kuran okudun mu gibi bir soruyla) gelmeleri çok komik oluyor. önce siz bir dönüp kendinizi eleştirin, eksiklerininizi hesaplayın, sonra gelin tartışın, yoksa çok mantıklı konuştuğunuzu sanırken karşı tarafa çok güzel meze olursunuz. bir başka saçmalık ise hiç bir inançlı insan salak bir dişiye hava atmak için tanrıyı rededip cehennemde yanmaya razı olmaz, bir insan gözünü ilk açtığında ben ateistim de demez, bunun bir çok aşaması vardır ve hepsi de birbirinden zordur; yani sizin -inanların- kendinizi tatmin etmek için uydurduğu saçmalıklar kadar basit değildir.
not: bunları yazma sebebim; inançlı tayfayla ne zaman tartışmaya girsek ilk bunu sorduklarından. kuran okudun mu, ya sen okuduğunu anlıyor musun?
not: bunları yazma sebebim; inançlı tayfayla ne zaman tartışmaya girsek ilk bunu sorduklarından. kuran okudun mu, ya sen okuduğunu anlıyor musun?
bütün dünya üzerinde geçerli tek bir kurala tabi olan bireydir.
ateistsen sübyancı, katil, hırsız, zinakar, zevk peşinde koşan sefa pezevenginin tekisindir. bir dine bağlı ol da ne olursa olsun inancı bütün dünya insanlarının en temel tabusudur. yani ibne ol katil ol ama ateist olma. çünkü o zaman "yaratan korkusu" olmadığından bir canavardan farkın kalmaz(!)
fakat burda suçlu olan din değil insanın doğasıdır. kendi kendine "insanlık" "hümanizma" diye bir yalan uyduran insanoğlu kendi yalanı uğruna başkasının doğrusunu hiçe saymaya o kadar meyillidir ki. "benim yanlışım senin doğrundan kıymetlidir" anlayışı bugün bütün dünyada hakimdir. zaten öyle olduğu için birbirimizi boğazlayıp durmaktayız ya neyse.
kodumuz bozuk.
ateistsen sübyancı, katil, hırsız, zinakar, zevk peşinde koşan sefa pezevenginin tekisindir. bir dine bağlı ol da ne olursa olsun inancı bütün dünya insanlarının en temel tabusudur. yani ibne ol katil ol ama ateist olma. çünkü o zaman "yaratan korkusu" olmadığından bir canavardan farkın kalmaz(!)
fakat burda suçlu olan din değil insanın doğasıdır. kendi kendine "insanlık" "hümanizma" diye bir yalan uyduran insanoğlu kendi yalanı uğruna başkasının doğrusunu hiçe saymaya o kadar meyillidir ki. "benim yanlışım senin doğrundan kıymetlidir" anlayışı bugün bütün dünyada hakimdir. zaten öyle olduğu için birbirimizi boğazlayıp durmaktayız ya neyse.
kodumuz bozuk.
şu saatlerde içiyor olmalı.
olayın sadece islama karşı olduğunu düşünenlerin hakaret ettikleri ve yaratık olarak düşündükleri, bir felsefe akımı.
tanrı ya inanmayan değil mevcut tanrı fikrilerini tatmin edici bulmayan adamdır yada kadındır .
insan doğasına aykırı düşünce. ateitler bile içinde inançlıdır.
cehennemde sonsuza kadar kalacak insanımsı yaratıklardır.
gerçekten birgün içlerinden biri ile oturup tartışmak ve neyi nasıl açıkladıklarını öğrenmek istediğim, neye inandıklarını (yani neye inanmayı reddettiklerini) öğrenmek için can attığım insan grubu.
dalga geçmek olarak algılanmasın. ciddi anlamda merak ediyorum neye dayanarak neleri reddettiklerini.
şimdiden not: neye dayanarak inanıyorsun diyecek kadar zekasız ateistlerden bahsetmiyorum. birşeye dayandıramadığım için olağanüstü birşeye bağlıyorum durumu değil mi yavrucuğum, hadi sen geç kenara.
dalga geçmek olarak algılanmasın. ciddi anlamda merak ediyorum neye dayanarak neleri reddettiklerini.
şimdiden not: neye dayanarak inanıyorsun diyecek kadar zekasız ateistlerden bahsetmiyorum. birşeye dayandıramadığım için olağanüstü birşeye bağlıyorum durumu değil mi yavrucuğum, hadi sen geç kenara.
pislik bir adam olmanın, seçimlerle bir alakası olmadığını anlayamayan müslümanların mütemadiyen bok attığı kişilerdir. biz çok gördük; ''ben namazında niyazında bir adamım'' deyip de, yapmadığı pisliği bırakmayan mahlukatları.
genellikle anadan ya da babadan ateisttirler. "ben hayatı sorguladım, çözdüm ve ateist oldum yeaa" havalarında gezerler.
(bkz: okuyom ben ya)
(bkz: okuyom ben ya)
sözlükte bol miktarda mevcut kişi veya kişilerdir.
tanım: bulmacaların demirbaşı.
türk ateistlerin tek rakibi islamiyet'tir. teorik olarak tüm dinlere karşı olmaları gerekirken pratikte islam karşıtlığı ile yetinirler. sanırım bunda yerellikten hala kurtulamamış olmamızın büyük etkisi var. tüm bunlara rağmen islamiyeti müslüman olduğunu ifade edenlerden daha iyi bilmektedirler.
türk ateistlerin tek rakibi islamiyet'tir. teorik olarak tüm dinlere karşı olmaları gerekirken pratikte islam karşıtlığı ile yetinirler. sanırım bunda yerellikten hala kurtulamamış olmamızın büyük etkisi var. tüm bunlara rağmen islamiyeti müslüman olduğunu ifade edenlerden daha iyi bilmektedirler.
bakırköy'de bunların bir derneği vardı sanırım. düşünün bakırköy'de.
kuran denen kitabi yirtanlarin maymuna donusmeyeceklerini bilecek kadar akillidirlar.
senin din propagandasi yapma hakkin kadar onlarin da anti-din propagandasi yapma haklari vardir.
kutsal dedigin sey sana goredir.
senin din propagandasi yapma hakkin kadar onlarin da anti-din propagandasi yapma haklari vardir.
kutsal dedigin sey sana goredir.
beyninin sağ ve sol lobları cortu çekmiş kişi. diğer lobları bilemem tabi, belki onlar çalışıyordur...
kuran ı kerimi yakanı, yırtanı destekledikleri için beyinleri olmadıklarından ciddi şüphelerim var. maneviyattan yoksun, ruhsuz hayvandan farkı olmayan insanların kabul edeceği görüştür. tarih bu görüşü benimseyen insanların yaptıkları pislikleri asla affetmeyecektir. sizin ne kadar zorunuzada gitse islam geçmişte de vardır ve gelcekte de varoolacaktır. özellikle türkiye ateistleri için konuşursak islam düşmanlığı hadi islam düşmanlığıda demeyelim çünkü başımıza onu kakıp duruyorlar ya ha özellikle de inançlı bir kesime karşı ne yapsam ne etsem de bir kışkırtma yolu bulsam diye düşünürler. türk ateistlerinin avrupalı inançsızlardan farkı budur işte. elin avrupalısı tanrıya inanmıyorum der geçer ama bizim beyinsiz ateistler yok islam şöyle, yok islam böyle, müslümanlar iğrenç gibi bir yaklaşım bulunurlar olaya. öncelikle bunlara ne kadar iyimser yaklaşmaya çalışsamda kuran ı yakanları destekledikleri için gözümde bir hayvandan farkları yoktur. evet, işin özü bu. benim kutsalımı yakan bir kişiye ben insan diyemem sadece ben değil bu tüm inançlı insanlar için. ayrıca belirtmek gerekir ki allah hiçbir insanı ateistin eline düşürmesin. zira olmayan beyniyle müslümanları mort ettim havasıyla dolaşıp duruyorlar, kendilerini bir halt sanıyorlar. hadi şimdi gidin başka şeylerle uğraşmayın siz de elbet bir gün öleceksiniz.
çok sevimli ve cana yakın oluyorlar en azından karşılaştıklarım. bizim laikçiler neden böyle olmuyor diye düşünmüşümdür.
biz saygı duyuoruz da Allah (c.c) saygı duyacak mı acaba onlara.
Eğer Tanrı gerçekten varsa, onu yok etmemiz gerekir. - Mikhail Bakhunin
--spoiler--
inanmak, düşünmekten kolay. Bu yüzden, düşünenden çok inanan var. - Bruce Calvert
--spoiler--
Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım... - Albert Einstein
--spoiler--
inanmak, düşünmekten kolay. Bu yüzden, düşünenden çok inanan var. - Bruce Calvert
--spoiler--
Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım... - Albert Einstein
insan en acımasız hayvandır. Trajedilerde, boğa güreşlerinde ve haça germelerde şu güne kadar kendisini en iyi hisseden oydu ve kendisi için cehennemi icat ettiğinde, sıkı durun, bu aslında en iyi cennetiydi.
--spoiler--
Her dakika övülmek isteyen bir Tanrıya inanamam.
--spoiler--
Tanrınız öldü ve sadece cahiller ağladı. Ve eğer cehenneme inanıyorsanız, o zaman orada görüşürüz!
friedrich nietzsche
--spoiler--
Her dakika övülmek isteyen bir Tanrıya inanamam.
--spoiler--
Tanrınız öldü ve sadece cahiller ağladı. Ve eğer cehenneme inanıyorsanız, o zaman orada görüşürüz!
friedrich nietzsche
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar