bugün

/74
inancı olmayan insandır. ölünce cehennemin dibini boylar.
https://www.facebook.com/...448383094400&comments
agnostik bir arkadaşımın çoğunluk olarak agnostik arkadaşları var. otistik bir arkadaşımın da otistik. bence bu işte bir mantık hatası var.
hala özenti, kız tavlamak için yapan, okumamıs etmemiş, kültürsüz kişiler diye saldırıya uğramaları inançlıların ne denli zeki olduğunu gösteriyor. ulan adam allah'a karşı koymuş sen karıdan kızdan bahsediyorsun. senin de dünyan bu kadar işte. seni de böyle kandırmışlar biz ne yapalım. suç bizde değil seni kandıranlarda.
ateriye tapanlarına ise aterist denir. *
din sınavına çalışırken sadece ; ''inançsız'' diye geçiştirdiğim inanma biçimi.

(bkz: inanmayarak inanmak)
inançları olmadıkları için dünyanın en tehlikeli adamlarıdır..yani bu adamları korkutan tek şey devletin varlığıdır..yoksa böyleleri herşeyi yapabilirler..zira kafalarında tanrı kavramı yoktur..ve kendilerince hesap verecekleri bir ilahta yoktur...ama bir bilselerdi yanıldıklarını değil mi...ama olmuyor işte hakkında hükmü kesinleşen kafirlere yapacak bir şey yok..hidayete erdirecek kimsede yok...
dünyadaki ateist/dinsiz sayısının 1 milyar küsur olması insanların ne kadar özgür olduğunun göstergesidir. ne kadar inkar edilse de aileler yoğun din baskısı mevcut. ancak gençler büyükler hangi yaşa dahil olursa olsun insanlar hala kendi seçimlerini bu tarz baskılara rağmen cesurca yapabiliyorsa hangi dine mensup olursa olsun tüm teist bu insanları tebrik etmesi gerekir. eğer içlerinde bu cesaret bu dürüstlük varsa bende onları canı gönülden tebrik ederim.

edit: eksileyen arkadaşları da anlıyorum evet.
müslüman, hristiyan, musevi dünyada savaşı-kanı-vahşeti durdurabilmiş mi, aksine körüklemiş mi?

(bkz: soru bu)
dinde zorlama yoktur.
yaygın inanışın aksine ateistler tanrıyı değil tanrı fikrini reddeden bireylerdir. aksi düşünüldüğü takdirde bir ikileme sürüklenirsiniz. tanrıyı reddetmek için önce onu kabullenmek gerek ki bu da algılamak istediğimiz düşünceye ters düşer.
kuralların sıkıcılığından sıkılıp gozlerını ve kulaklarını kapamayı yeğleyen kişi.
Hamile bir kadının karnında iki bebek konuşuyor, biri imanlı diğeri ise imanlı değil. Biri diğerine soruyor: "Sen doğumdan sonraki hayata inanıyor musun?"

imanlı: "Tabi ki, doğumdan sonra bir hayat olduğunu herkes biliyor. Biz buradayız çünkü ileride (doğumdan sonra) olacaklara hazır olmalıyız."

imanlı olmayan: "Bunların hepsi saçmalık! Doğumdan sonra hayat falan yok!.. Yani doğumdan sonraki hayatı düşünebiliyor musun? Nasıl bir hayat olabilir ki?"

imanlı: "Her şeyi tam ayrıntıları ile bilmiyorum ama orada ışık, sevinç olacak. Mesela kendi ağzımızla yemek yiyebileceğiz."

imanlı olmayan: "Bu çok komik! Bizim kendi göbek bağımız var, onun sayesinde besleniyoruz ve oradan hiç kimse geri gelmedi! Doğumdan sonra hayat bitiyor!"

imanlı: "Hayır! Ben doğumdan sonraki hayatın tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum ama şunu biliyorum ki, doğumdan sonra anneyi göreceğiz ve o bizimle ilgilenecek."

imanlı olmayan: "Anneyi mi? Sen anneye mi inanıyorsun? Nerede o?"

imanlı: "O her yerde, o bizim etrafımızda, onun sayesinde biz yaşıyoruz. Onsuz biz hiçiz!"

imanlı olmayan: "Tam bir saçmalık! Ben anne falan görmedim, belli ki yok!"

imanlı: "Ben buna katılmıyorum! Çünkü etrafta sessizlik olduğunda onun sesini duyabiliriz ve bizi okşadığını hissedebiliriz. Ben inanıyorum ki bizim gerçek hayatımız doğumdan sonra başlayacak!"

- Ya sen, inanıyor musun ey ateist?
-kanka ne zaman çıkıyorsun.
-hoca bir duş alıp geliyorum kamyonu devirmişim öyle cenabet gezmeyeyim ortalarda..
-la olum sen ateist değilmiydin.
-mavi ekran 0x00008B hatası (bios update yapılarak çözüle bilir.)
Tanrıtanımazdır.

+ Melaba ben tanrı
- Memnun oldum.

Artık teisttir.
görmeden inanmayan kişi. görmeden inanmayanın da aksine, gördükten sonra da inanmayacaktır.
Ateist , inanan kişinin aksine hiçbir doğa üstü varlığa inanmayan , gücünü bilimden alan ,inanan kişilerden daha zeki olduğuda bilimsel olarak ispatlanmış insanlardır . http://www.facebook.com/l...e-in-god.html&h=b5e5e
böylesine muazzam bir düzeni, böylesine muazzam bir dengeyi, canlıları, hücreleri ve onların işlevlerini siktiri boktan bir patlamaya bağlayan insandır.

hoş, önceleri bir gücün varlığına dahi inanmazlardı, şimdi ise çoğu "evet bir güç var ama bu allah değil" derler.

lavaboya giderim ve aynada sadece boynumun üstünü görürüm. kulak, göz, ağız, dişler, deri, damarlar, çizgiler... her şey muazzam bir sistem dahilinde ve muazzam kusursuzlukta bir işleve sahip.

bu bana yeter, filozoflar da umrumda değil.
-Ben ateist oldum biliyormusun kanka ?
-Gerçektenmi ?
-Allah çarpsın.
müslümanları çekemeyen insanlardır. sordukları sorular tamamen karşıdaki kişiyi alt etmek için sorulur. bir bilgi almak namına ya da bir şeyler öğrenmek namına değildir. ciddiye bile almayacaksın. mücahidlik yapmaya gerek yoktur. allah ın azabı büyüktür meraklanmayın arkadaşlar.
sözlük ortamlarında gezinen türleri en az sivas'ta insan yakan inançlılar kadar barbardırlar. eğer sözlük dışında birilerini tanıyıp oturup muhabbet etmişseniz normal insanlar olduklarını rahatlıkla anlayabilirsiniz. çünkü bu adamların işi gücü inançlıların değerlerine küfretmek değildir. ateizmde bir yaşam şeklidir. amacı ise birilerinin inancına hakaret etmek değildir.
Her turlu tanrıyı dini reddeden akıllı bir (bkz: toplum) topluluk.
allah a inanan herkesi beyinsiz, babadan gelme inançlılar diye nitelendirebilen basit insanlardır. bu insanlara artık acıyorum sadece. eskiden söverdim ama sadece acıyorum. çünkü kendileri bilinmeyen bir yolda yürümektedirler. kibir desen hadsafada. kendilerini herkesten üstün görürler. darwinin ruhu onlarla olsun.

not: yıllardır inançlı kesime sataşırken kullandıkları laflar hiç değişmez. böyle de gerikafalı bir gruptur ateistler.
darwin teorisi sonucu oluşan bir inanç ve buna inanan insan.
yanlış bilinen bir kelimedir efendim, zira ateist sadece bir yaratanın varlığına inanmayan değil, bu inançsızlığı yaymaya çalışan kişidir.

sadece inanmayan kişiye ate denir. saygılar.
© copyright 2005 - 2026