(bkz: ic beni gör ebeni)
gelmiş geçmiş ikici en büyük icat. birincisi için (bkz: zaman).
kim ne derse desin, belki de modern dünyanın en önemli buluşudur.
Demode ağrı kesici. Evlerde neredeyse hiç görünmüyor artık.
anneannemin her gün kullandığı, bununla yetinmeyip çiçeklerine de sulandırarak verdiği salisilik asit içeren ilaç.
--spoiler--
Özellikle ingiltere kökenli çalışmalarda aspirin kullanımı ile Reye Sendromu sıklığı arasında istatistik bir yakınlık olması nedeniyle, çocuklarda ve gençlerde aspirin kullanımının kısıtlanması gerektiği öne sürülüyor.
--spoiler--
(bkz: suya atilmis asprin) diye nick almıs olan birisi, ben.
ayda yılda bir başı ağrıyan biri olarak, çok nadiren başım ağrıdığında kullandığım yegâne ilaçtır. cicidir efendim, hele çocuk aspirinleri çerez niyetine alınabilir.
görsel

görsel
antitrombotik antiagregandır. hipertansiyon hastalarının kullanması önerilmez. aspirin böbrekten su ve sodyum tutulumuna sebep olduğundan kan basıncının artmasına sebep olur. aspirin zehirlenmesinin ilk bulgusu tinnitus denilen kulak çınlamasıdır.
düşük dozda da yüksek dozda da yan etkisi aynıdır.
Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, hergün bir adet alınması bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini azaltıyormuş.
gazozla karıştırınca motor bozulmasına birebir gelen ve motoru yeniden eski performansına getiren ,
iyi ki varsın dediğim ilaç .
Dedeme göre, vücuttaki tüm rahatsızlıklara çözüm olarak üretilen ürün.
(bkz: az pirim)
40 yaşın üstündeyseniz,ağır yemek yediğiniz veya kendinizi hafif rahatsız hissettiğiniz günlerde,1 adet almanızın kalp sağlığınız bakımından yararlı olacak olan her derde deva ilaç.
Büyük, gri ve buruşuk hayvan hayvan olan filin, küçük, yuvarlak ve beyaz oluncaki hali.
(bkz: fil)
Belirli bir yaştan sonra kanı sulandırmak içinde kullanılan ilaç aynı zamanda ağrı kesici ateş düşürücü özelliğide vardır.
112 yıllık formülü değişen ve yeni bir formülle piyasaya sürülen demirbaş ilaç.
http://www.haber7.com/hab...ormulu-degisti.php/747384
salisilat grubu bir ilaçtır...
ilaç deyince akla; (tamam şimdi buldum); hemen onun adı gelir... gibi iğrenç esprilere maruz kalacak kadar ünlü ilaçtır.
Sigara içen bünyelere günde bir adet bebek aspirini içmeleri tavsiye olunur.
kimyasal adı asetilsalisilik asittir.
etken maddesi asetilsalisilik asit olan kan sulandırıcı özelliğe sahip mide rahatsızlıklarında kullanılması uygun bulunmayan ilaçtır.
© copyright 2005 - 2026