bugün
- bacılar çabuk bakın14
- kızlar bi bakın bişe göstercem10
- bir kadını keko gösteren detaylar8
- kızlar bakın başlıkları birleştirilsin7
- arkadaşlar sizce bu mont nasıl13
- queen feristah11
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet15
- ulıdağ sözlük'ün geleceği20
- sözlüğün dedesiyim5
- ucan tekme atan hipopotam29
- 6 ekim 2026 istanbul imam hatip bıçaklı kavgası30
- arkadaşlar sözlükten ayrılıyorum6
- miss universe türkiye 20268
- her gün blazer ceket giyen kadın6
- uludede'yi dayılayacak kezo4
- en son ne zaman haz ve adrenalinden terlediniz4
- neden yahudi intihar bombacısı yok5
- artık hayatta olmayan birine özlem duymak5
- nervio'nun erkek olması31
- maroon 5'ın bir dönem gerçekten müzik grubu olması6
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen14
- kızınız sözlükte yazabilir mi10
- rüyamda örümcek maymun gördüm6
- miss turkey 20262
- sulukuleye gitmiş yuzır2
- un kurabiyesi3
- gece gece geçmişi düşünüp ağlamak4
- mehir olarak yalı isteyen kız5
- sabah akşam nervio yu konuşan sözlük6
- iltica41
- babuş diyen kız2
- olay olay olay olay2
- fatma betül sayan kaya'nın tmsf'ye iadesi31
- fatma betül sayan kaya36
- sözlük yazarlarının bebeksi kombinleri15
- yaz kış pencereyi açık tutan insan3
- akşam 9 da yanıyorum diye mesaj atan sekreter3
- nevresim değiştirmeye psikolojik olarak hazırlanma2
- sözlük kızlarının seksi çorapları9
- ak partili ahlakı6
- meet joe black3
- leopar desen giyinen kadının amacı10
- geceye bir şarkı sözü bırak3
- fuck the police şarkısını dinleyen polis3
- adidas'ın 8 bin tl lik timsah desenli samba modeli3
- hayatımın en büyük baş ağrısı geri döndü5
- aniden gelen üşüme hissi3
- yazarların severek okuduğu yazarlar9
- sözlüğe yaprak sarması görmek için giren yazarlar7
- izmir büyükşehir belediye başkanı akp'ye geçiyor4
Edebiyat için bir yakut taşı niteliği taşıyan, insanların dillerinde ayrıca bir sevimlilik bulan ulu ve âlâ dildir.
bu gezegenin en zengin dilidir. içeriği inanılmaz doludur ve muazzam sayıda kelime haznesine sahiptir. ama konuşan insanların yarısından fazlasının beş para etmez bok çuvalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. aralarında yaşayınca, bu kadar genelleme yapmak hakkım sanırım. salute de al-jeers.
Grameri hariç kelimeleri türkçeyle aynı gibidir. Yani arapça bi metin okursanız 3 aşağı 5 yukarı anlamı çıkarırsınız. Ama harf ve dil devriminden sonra bu dediğimi yapmak bir türk için zorlaşmıştır.
git gide terör dili haline gelen çok eski, köklü bir dil.
hami-sami dil ailesi grubunda yer alan, kuran-ı kerimin ana dili ve kendine özgü bir alfabesi olan bir dildir. türkiye ile israil hariç ortadoğu ve kuzey afrika ülkelerinin resmi dilidir. dünya genelinde yunanca, türkçe gibi dillerden daha yaygındır. öğrenilmesi ingilizceden daha zor olan bir dildir. şimdi kitaplarla, video aracılığıyla bu dili öğrenmeye çalışıyorum ancak fasih arapça-lehçe farklılıkları nedeniyle pazartesi günü kafam iyice karıştı. tarsuslu bir arkadaşımdan bu konuda yardım istedim. amcası levanten arapçasını iyi derecede biliyormuş. birkaç cümle ve kelimeyi çevirtmesi için gönderdim. arkadaş sağ olsun kırmadı beni, dün akşam e-posta adresime çevirileri gönderdi. çevirilerle fasih arapça notlarıma bakınca fasih arapça ile levanten lehçesi arasında dağlar kadar fark olduğunu gördüm. türkiyede arapça öğrenimiyle ilgili en büyük sıkıntı sadece fasih arapçanın öğretilmesi. kitapların çoğu sadece fasih arapça ile yazılmış, lehçe yok. fasih arapça sadece basın-yayın, eğitim, edebiyat vb alanlarda kullanıldığı için özellikle coğrafi yakınlıktan dolayı levanten ve mısır lehçeleri fasih arapça kadar önemlidir; kitaplarda fasih arapçayla birlikte bu lehçeler de yer almalı.
http://www.haberturk.com/...dakci/736387-hangi-arapca
http://www.haberturk.com/...dakci/736387-hangi-arapca
Çok zengin ve çok kelime üreten bi dil değilmiş... bir kökü 35 baba sokar 35 farklı kelime çıkarırsın. Başka dilde 3 5 kelimeyle anca ifade edilen bi çok manayı arapçada tek bi kelimeyle karşılarsın. Sevmiyorsan sevmiyorsun ama zengin olmadığını iddia etmek? Yo dostum yo.
Aleyküm selam.
(bkz: anlıyorum ama konuşamıyorum sorunsalı)
(bkz: anlıyorum ama konuşamıyorum sorunsalı)
farsça öğrenmek isterken kaynak yetersizliği nedeniyle yöneldiğim dil. yol gösterebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
Şuan kullandığımız türkçe nin %70 i.
Gululu lululu bi dildir.
Caceli cabaculada cumburlebi çap cup.
her müslümanın öğrenmesi gereken harika zengin bir dil.
bilmediğim dillerdendir. ayrıca en geçerli kitap olan Kur'an-ı Kerim'in indiriliş orijinal dilidir.
Biraz nahiv biraz sarf bilgisine sahibim. Kendimi ifade edecek kadar da konuşabiliyorum ama arapça gerçekten zor bir dil. Seven çok seviyor, sevmeyen nefret ediyor. Ki ben sevemedim.
Çok geniş bir dil arapça. Ve bir kelimeden birçok anlamın çıktığı karışık da bir dil. ingilizce yanında oldukça basit kalıyor arapçanın.
arapça güzel şarkılar da mevcut.
Humood alkhudher - kun anta.
Kuran dili olduğu için ve zor bir dil olduğu için de meal okurken güvenilir kaynaklardan okumak da çok önemli.
Çok geniş bir dil arapça. Ve bir kelimeden birçok anlamın çıktığı karışık da bir dil. ingilizce yanında oldukça basit kalıyor arapçanın.
arapça güzel şarkılar da mevcut.
Humood alkhudher - kun anta.
Kuran dili olduğu için ve zor bir dil olduğu için de meal okurken güvenilir kaynaklardan okumak da çok önemli.
israil hariç ortadoğu ve kuzey afrika ülkelerinde konuşulan, hami-sami dil ailesi grubunda yer alan, gırtlak yapısı ibranice ile fransızcaya benzeyen, kendine özgü alfabesi olan ağır bir dildir. konuşma şekli ülkeden ülkeden değişir. lübnan aksanı fransızcaya yakınken mısır aksanı daha da değişiktir.
Niyedir bilmem, kuran'da güzel dururken, normalde kaba gelen dil.
Güzel bir tınısı olan dildir.
Biraz da bu yüzden Arapça çalışmaya karar verdim.
Öğrenilecek dil seçiminin hoşlanmakla ilgili olduğuna eminim. Üniversitede 4 dönem Almanca almama rağmen öğrenemedim, ama kendi kendime çalışmama rağmen Arapça'yı öğrenebiliyorum.
Çünkü ağızda güzel bir tad bırakıyor.
Biraz da bu yüzden Arapça çalışmaya karar verdim.
Öğrenilecek dil seçiminin hoşlanmakla ilgili olduğuna eminim. Üniversitede 4 dönem Almanca almama rağmen öğrenemedim, ama kendi kendime çalışmama rağmen Arapça'yı öğrenebiliyorum.
Çünkü ağızda güzel bir tad bırakıyor.
Sadece gramer bilgisi ile çok da bi ilerleme kaydedilemez. Hatta ilk aşamada grameri bırakıp bol metin okuması ve dinlemesi yapmak en güzeli.
3 yıl Öğrenmeye çalıştığım zor mu zor dil.
Baktım olmuyor pes ettim.
Kutsal bir dil de değildir.
Baktım olmuyor pes ettim.
Kutsal bir dil de değildir.
Ahirette konuşulacak dil falan değildir. Anlayabildiğiniz için de şükretmeniz gerekmez.
öğrenmek istiyorsanız youtube da learn arabic with maha adlı kanal yardımcı olabilir. temel seviyede sıkmadan basit şekilde anlatıyor, ama ingilicçe.
zor dildir ancak kulağa hitap eden ve zengin de bir dildir.
bilmediğim ve öğrenmeyi düşünmediğim dil.
kimle konuşucan arapça mk.
ne işine yarar ki?
kimle konuşucan arapça mk.
ne işine yarar ki?
Konuşan insanların boğazına balık kılçığı kaçmış gibi sesler çıkardığı gırtlaktan konuşulan ve kulağa son derece itici gelen Sami dili.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar