bugün

/400
içindeyken sevmediğim, dışındayken ise özlediğim şehir. Enteresan.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başkenti, başkentimiz.
Uzun zamandır girmiyordum sözlüğe. Girdiğimde gordugum başlık bu oldu. Bu vesileyle siyasal bilgiler fakültesinin 159. Yılını kutluyoruz
Hayatımda hiç gitmediğim şehir. Ömür boyunca gitmeyerek incelenmemi sağlayacak argüman olabilir?
gezmeyi aşırı derece de özlediğim şehir. keşke fırsatını bulup tekrardan gidebilsem.
bir günde gezilebilen nadir şehirlerden. sabah 7'de inip, akşam 11'de ankara'yı yutmuş olarak peynir kokan 'yeni sivas tur' ile, istanbul istikametine yola çıkmıştım.
2 kez gittim. 2'sinde Kizilay'a ugrayamadan istanbul'a geri donmek zorunda kaldim. mutsuzum.
beş liraya tam ekmek tavuk döner ayran yediğim üstüne de çay içtiğim şehir.
tabi yıl bilmem kaç bin yüzler.
Haftaya gideceğim inşallah. Ankara ya kış gelirde bensiz olur mu?
insanları teknolojiyle iç içe.

görsel
Bir iki kez gittiğim, sevmekle sevmemek arasında kaldığım baş şehir.
meşhur göt donduran soğuklarının tekrar caddelerine dönüş yaptığı cağnım şehrim.
Bilim bile yeri geldiğinde angaralı.

görsel
Ne yapıyorsun bensizken Ankara'da..
Üşüyoz olm napcaz. Bugün birine gelme soğuk dedim, taştaş geçiyorum zannetti.
Halbuki insanlık namına uyardık ama ciddiye alan kim amk. Gel de donsun götün.
Öküzü, trafik canavarı bol olan, saçma sapan insanların kaynadığı şehir. Beni kendinden iten kişisel sebeplerim de var tabii.

Tek iyi yanı ise atamın orada olması.
Işıl ışıl her yer , her yer sanki pavyon mood.
görsel
sevgisi çok farklı çoook.
alışkanlık haline geliyor bir süre sonra.
bu durum her şehir için geçerli tabi.
ancak buradaki durum biraz daha farklı bana kalırsa. başka bir büyükşehirde de uzunca bir süre yaşamama rağmen o şehirde olduğumun farkına belirli aralıkla varıyordum.
burada öyle değil. artık aklıma hangi şehirde olduğum sorusu bile gelmiyor. ne bileyim vücudunuzun bir uzvu gibi düşünün işte. öyle bir hal alıyor.
güzel bir semtinde yaşıyorsanız bence yaşamak için sayılı ideal şehirler arasında.
kimi bilinen yerler hariç buradaki insanların çoğu belirli bir kültür düzeyine sahip olduğu için canınızı çok sıkmaz etraftaki insanlar. kendi halinizde takılır gidersiniz.
denizi olan şehir.
çubuk karagöl
görsel
çamlıdere eğriova
görsel
nallıhan kuş cenneti
görsel
kızılcahamam soğuksu
görsel
güdül sorgun göleti
görsel
Işık kirliliği sayesinde türkiyenin en büyük pavyonu olan şehir.
bu haftaki iş seyahati programıma aniden eklenmiş olan şehir. sıkı giyineceğiz mecburen.
Alışan başka yerde yaşayamaz genelde. Alışabilmektir iş
Şöyle bir yaya geçidinin olduğu şehir. Çünkü hepimiz gerektiğinde buharlaşabiliyoruz amına koyayım.

Yer: Keçiören belediye arkası.

görsel
© copyright 2005 - 2026