bugün

/400
ankara sıcak olsa nolur soğuk olsa nolur denilesi memlekettir. *
34 plakalı aracı pavyon kapısına çekip pavyondan içeri girilmesi yapılacak en aptalca şey olan şehir.

6 bira, 1 soda, patates cipsi ve kuruyemiş 600 lira olur mu lan şerefsizler?
Mazlum olsak geçirecek ibneler.
en bi göle gidilip mangal yapılası günlerden birini yaşayan şehir hatta.
düşünülenin aksine güneşli ve ılık bir sonbahar günü ile sevenlerine göz kırpmış yakışıklı değil ama karizmatik şehir.
(bkz: üşüyoruz reis)
şimdi soğuğun önünü alamamışlardır.
şimdi nası da soğuktur.
ankara.
sen orada olduğunda başkent ancak.
ve sen gönlümün başköşesindeyken.
artık ne ankara başkent ne sen gönlümün baş köşesindesin.
(bkz: başkent olsan neye yarar)
şimdi baya soğuktur.
içinde ne kadar zengin varsa, ne kadar nüfuzlu adam varsa, hepsinin ta amına koyayım! bir ankaragücü'ne sahip çıkamadınız lan!
ömrümün bir senesini geçirdiğim başkent. gerçekten başkent olmanın en çok yakıştığı şehirdir bu dünyada ankara. her yer atamın hatıraları ile dolu bu yüzden başkent oluşunun 88. yılı kutlu olsun ankara.
tam 88 yıldır başkent! değiştirilemez, değiştirilmesi teklif edilemez!
başkent oluşunun 88. yılı kutlu olsun, seymenler diyarı şanlı ankara.
bir entryde anlatılamayacak kadar güzel , hiç görmesem bile hayallerimi süsleyen , çogu sevgilime sırf Ankaralı diye duyduğum aşkın başkahramanı . Ankara var olmanın anlamı . hiç gitmesem bile şiddetle özlemini duyduğum şehir .

". . . kar altındadır varoşlar , hasretim nazlıdır Ankara ."
an itibariyle fırtınalar kopan şehir.
an itibariyle izlediğim 'o ses türkiye' yarışmasından anladığım kadarıyla şarkıcı fabrikasına sahip şehir.
düzenli bir şehirdir, burada yaşamak oldukça basittir ama gelin görün ki denizi olan bir şehirden kalkıp gelenler için alışmak çok zordur. beton yığınından ibaret olmasının yanında doğal bir güzelliği, tarihi turistik bir mekanı da pek yoktur.
türkiye'de kişi başına en fazla yeşil alan düşen ve yeşil alan konusunda türkiye ortalamasının çok çok üzerinde olan başkentimizdir. kişi başına 17,3 m2 yeşil alan düşmektedir. * *
bulunmaktan büyük zevk aldığım yer. *
bozkırın ortasındadır,ağaçlar sadece üniversite kampüslerinde ve parklarda bulunur,denizi de yoktur.baştan anlaşalım yani.
bozkırın ortasında kurulmuş her yanı taş olan ve başkent olması münasebetiyle ağaçların sadece parklarda bulunduduğu eger istanbulluysanız içinde ters döneceğiniz mekan.

eğer sevgiliniz oralıysa sizin için bunların hepsi değişmek zorunda kalır.
kışın o soğuğunda sımsıcacık yatakta sevgili ile uyumaya en elverişli şehir.
bozkırın ortasında beton yığını.
sabahın erken saatlerinde otobüsle yapılan yolculuklarda post-rock eşliğinde güzel görüntüler sunan şehrim.bu tadı başka bir yerde alamıyorum evet.
bugün 3 günlük misafirlikten sonra döndüğüm şehir. ilk kere gördüm burayı. düzenli bir şehir bi kere. kızılay, bakanlıklar, olgunlar sokak(ankaranın beyazıt sahafları denilebilir) son derece güzel. yenimahallenin sakinliği sıcak bir havası var. burada oturmak isterdim. güzel şehir güzel. istanbulun kalabalığı yok ama hayat istanbul kadar canlı. daha ne olsun?
bürokrasinin başkenti.

3 günlük resmi ziyaret esnasında edindiğim izlenimler:
* trafiği bir dert, park yeri bulmak daha büyük bir dert.
* ancak ve ancak cebinde parası olan bir üniversite öğrencisi olsam ankara da yaşamak isterdim.
* kumru sokakta yaşanan bombalı saldırı sonrası kızılay da dolaşmak beni aşırı tedirgin etti.
* havaalanı şehre bayağı uzak. trafik yoğunluğu nedeniyle ankara merkezden esenboğaya ulaşana kadar mersinden adana ki şakirpaşa havaalanına gidilir. o derece.
* insanlar kibar ama soğuk.
* ve tabiki bürokrasi.
© copyright 2005 - 2026