bugün

/400
ankara değil angara olandır.
ankara yabancıları sevmez. gelmeyin siz ankara ya ne bileyim denizi olan bi yere gidin ankara dan istanbul a dönüş yolunda takılın
istanbul gibi çok karışık ve meşgul bir trafik ağına sahip olan şehirdir.
"hadi bize gidelim"dir, zira bütün mekanlar belli bir süre sonra kabak tadı verebilir, mekanların çok kısa sürede de suyu çıkarılır kentin gençlerince. Ayrıca asabidir, sabırsızdır, herkesin de acelesi vardır bu kentte. tabir-i caizse 25.437 km²'lik bir devlet dairesidir kendisi.
Loş bir odanın içinde
Koreuac, Ginsberg ve diğer piçleri okuyup yalnızlık
yaşamak çok moda buralarda
Şehvet kokan kadınlar da mevcut
Caddenin allah'a bakan kısmında

Bebeğim,
Burası Ankara
Devletten başka bir sik yok!
Nüfusunun büyük bölümü Çorum, Yozgat, Çankırı ve Kırşehir'den göç edenlere aittir.

Gitgide büyümekte ve gelişmektedir. Ancak bir Avrupa şehri görünümüne sahip olma yolunda ilerlese de Anadolu izlerini fazlasıyla hissettirmektedir.

Bu gelişimin yanısıra muhteşem bir kültürel erozyon yaşanmaktadır. Kaşık havası bozkır müziği yerini pavyonlarda sarışın genç kızları oynatma bayağılığına bırakmıştır.

iç Anadolu kökenli ailelerden dünyaya gelen son nesil; ne ailesinin anadolu kültürünü almakta, ne de gerçek, cumhuriyet sonrası ankara kültürüne uymakta, tersine kimliği belirsiz, oturmamış yapmacık bir kültürle büyüyen nesillere dönüşmektedir.

Ankara caddelerinde gördüğümüz, sıhhiye kızılay arasında dolaşan, ulus gençlik parkı gar üçgeninde otobüs durakları etrafında dolaşan, elleri ceplerinde ankaragücü beresiyle gevşek tavırlı sırıtan suratlı gençler, bu karmaşık ve tutarsız çevrenin ürünüdür. Ankara gittikçe uydurma bir atmosfere dahil olmakta, ne modern başkent, ne de sağlam temelli iç anadolu kültürünü yaşamakta/yaşatmaktadır.
adını duyunca hüzün çökerten şehir. genel anlamda saygılı ve sakin insanlara şahit oldum. soğuğu ve simitiyle ünlüdür nitekim her üç dükkandan ikisi simitçidir. okumak ve çalışmak için ideal bir ortam .
çoğu insanın sevmediği, fakat cumhuriyet şehri olması dolayısıyla bir düzeneğe oturtulmuş gibi işleyen başkent. ankara'da yürüyen merdivenlerde sol tarafı boş bırakanları göremezsiniz, çünkü onların acelesi yoktur. ankara'yı bilmek bir kere metroya binip bütün durakları ezberlemekten ibarettir.
en kalabalık trafiğinde bile en fazla 15 dakika beklenen şehirdir. buna bile laf söyleyen istanbul trafiğinde araba kullanmamış demektir. şaşmaz'ı eskişehir yoluna bağlaması da ayrı bir zevk. ha bütün bunlar melih bey'in kötü başkan olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir.
yaşadığım şehirdir. ankaray'ına bindiğimde kafamı camına yaslayıp yalnızlığı sevdiren bir özelliği vardır.
An itibarıyle yer yer ahmakislatan yağmur yagmaktadir. Hava rüzgarlı ve soğuk. Evde duruyoruz sığır gıbı.
Haftaya 1-2 gunlugune gidecegim sehir.
Not : konyadaki firtinadan nasiplenmistir.
http://www.gezileceksehir.../ankara-gezilecek-yerler/
ankarayı görmek isteyenlere hediyem. çok uraştım eksilemeyin sakınnnnnnn.
türkiyenin varşovası.
sevenine selam olsun.
grinin elli tonu burada çekilmiş.
nıhahahahah.
Fırtınasının sesinden uyunmayan şehir. Bu ne gürültü yeter ama başım çatlayacak şimdi!!
Gereksiz aksamci ve eğitimsiz bebeklerin şehri
Su ülkede adana ankara samsun diyarbakiri yok etseler ne güzel olur. Her aksam haberlerde tecavüze olaylar catisma olaylar cinayet olaylar inin şehirleri bunlar.
en guzel cig koftenin kizilayda 1.5 liraya yapildigi (isteyene adres veririm), her seyini ozledigim memleketim. haftaya gorusuruz...
Diğer bütün şehirler gibi
Sevince güzel.
Bu günlerde hiç olmadığı kadar çok rüzgar misafir eden şehrim benim. Hasta edecek beni olsun yani dayanamıyorum haydi balkona o rüzgarın fısıltıları arasında bi yudum çay ile sigara içmeye. Işıkları izlemeye.
gece hayatı oturak aleminden ibaret olan, buna rağmen insanlarının metropol sandığı, istanbul'a, izmir'e, adana'ya, bursa'ya, mersin'e ve hatta samsun'a bok atanlarının çok olduğu şehir.

(bkz: oturak alemi)
grisi çok pembesi az olan şehirdir. gitmek istersin gidemezsin kalmak istersin kalamazsın. ama kalman için sebebin varsa eğer 50.yıl parkıyla dikmen vadisiyle senindir artık bu gri şehir.
deme be... Şehri.
Yuksek lisans amaclı 2 yıl ikamet etmek zorunda kalacağım şehir.
an itibariyle bembeyaz olan şehirdir.
© copyright 2005 - 2026