bugün

/147
(bkz: kuran ı kerim aldatmacası)
rehberdir.
Ekber dir.
beni kimse yaratmadı diyen ama bunu siz derseniz sizi cehennemde yakmakla tehdit eden kuranda gecen paradoks varlık.
sevgilidir.
yolcu eden ve yolun sonunda karşılayandır.

bir ilüzyonun içinde yürüdüğümü bildiğim halde unuttum mu ne? eyvah! dedim ölecek miyim! apansız başlayan yaz yağmurlarını ve de kuru patlıcan dolmasını bu kadar severken hem de.

dünyanın baharları vardı gördüm. binbir çiçekli ve rengarenk. usta bir yönetmenin kuş cıvıltısı video klipleri gibi oynadılar gözlerimin önünde.

soğuktu kışların. ama hep erirdi kardan adamlarım. annemin gözlerinde sevgini gördüm ilkin, babamınkinde merhametini.
mevsimler yürüdükçe yollar azaldı. ve her kilometresinde içimizden biri geride kaldı.
prefabrik sevdalardan geçtim sonra. sevdim ve hak etmediğim kadar sevildim de.

dünyanın sapsarı yazları vardı. masmavi denizleri. sırılsıklam bir düştü içinde yüzdüğümüz. saçlarımızda tuzu kaldı sade.

ve bugün artık ölüyorum.
dünyanın sonbaharları da varmış gördüm. kimi zaman fazla kaptırdım kendimi bu oyuna. ve arkamda mahkemede aleyhime delil sözler bıraktım. ama bilirsin her akşamüstü ben, bu sonbaharı hatırlardım.
evet bugün kupkuru bir yaprak gibi eline düştüm.
ey sevgili!
taptaze bir tohum yap savur beni.
türkan saylanın hazzetmediği yaratıcı. cehennemi de o yaratmıştır.
her şey o'ndan olup o'na geri dönececektir.
Her şey, her şey şu tek müjdede;

Yoktur ölüm, Allah diyene!

Canım kurban, başı secdede,

iki büklüm, Allah diyene!

Akıl, kırık kanadı hiçin;

Derdi gücü 'nasıl' ve 'niçin'...

Bağlı, perçin üstüne perçin,

Benim gönlüm Allah diyene...

Necip FAZIL kISAKÜREK
99 tane adı vardır.
dunya yı fizik kurallarına uygun yaratmıştır ki öldüklerinde inanmayanlar yaw sen bize yamuk yaptın demesinler. Muhsin i kurtardın bizi niye kurtarmadın der bu ateist kısmı.
Hüvel baki.
(bkz: hakkında bukadar entry yazıldığında)

(bkz: trigger)
isimlere ve kelimelere takılanların anlamasının zor olduğu yaratıcı, önemli olan dilden ve kelimelerden arınarak o'nu duyabilmektir (hissedebilmek anlamında ama tam değil).
imam-ı rabani'nin dediği gibi :

'' sümme veraul vera,sümme veraul vera...'' ötenin de ötesinde ...
kendisinin mi insanlari yaratigi yoksa insanlarin mi onu yaratigi kisiden kisiye gore degisecek arapcada tek ilah anlamina gelen soz islamda gecen tanri.

bana gore kendisi muhammed in alt egosudur.
herkese merhamet eden rab. kendi yarattığı insanlar! tarafından sözde alay edilmeye calısılan yüce yaratan. hepimizin sahibi. senin , benim , o'nun.
allah yani arapca tek tanri anlamina gelir il-ilah.. turemistir.

kuranda kisiligi hakkinda biraz sinirli oldugu ve yahudilerden nefret etigini anladim. yahudilerden o kadar nefret etmistir ki onlari dayanamayip lanetlemistir. aslinda onunla tanismak ve konusup biraz olsun sinirini yatistirmak isterdim.. artik cehhenemde insallah.adini araplara gonderdigi icin arapca secmistir cunku hristiyanlik ilk gelen adi latincedir.
sözlüktekilerin çoğu kıldan ince, kılıçtan keskin köprüde yürürken, köprüye bi de elektrik akımı verecek olan.
var mısın yoksun
iki gözüm eminim
sen yoksun **
insanların birbirini öldürmesinde, savaşlar çıkmasında kullanılan en büyük bahane.
eğer bir yaratıcı varsa bile bu bize anlatılan formatta bişey değil, emin olduğum tek şey bu hayatta.
kendisi henuz insanliga tesrif etmemiskende tecavuz ve adam oldurmek suctu..

yani islam veya allah olmasa da tecavuz ve adam oldurmek yine suc olacakti heyecan yapmayin .

bu turbani bonus olarak cikarmis sanirim. cunku ne kendisine inanlar ne de ben bir mantik bulamadik.
andromeda galaksisine komşu olan samanyolu galaksisinin iki sarmal kolundan kısa olanının sonuna yakın bir yerde dönüp duran kendi halinde bir yıldızın, yörüngesine dizdiği bi kaç gezegenden biri olan aha şu dünya denilen tozda yaşayan insan ırkının birbirine tecavüz etmesine hazetmeyen yaratıcı.

andromeda galaksisine komşu olan samanyolu galaksisinin iki sarmal kolundan kısa olanının sonuna yakın bir yerde dönüp duran kendi halinde bir yıldızın, yörüngesine dizdiği bi kaç gezegenden biri olan aha şu dünya denilen tozda yaşayan insan ırkının hırsızlık yapmasına hazetmeyen yaratıcı.

andromeda galaksisine komşu olan samanyolu galaksisinin iki sarmal kolundan kısa olanının sonuna yakın bir yerde dönüp duran kendi halinde bir yıldızın, yörüngesine dizdiği bi kaç gezegenden biri olan aha şu dünya denilen tozda yaşayan insan ırkının birbirini öldürmesini hazetmeyen yaratıcı.

bu açıdan bakarsak zaten evrende nokta kadar önemimiz yok her şey serbest olsun.
andromeda galaksisine komşu olan samanyolu galaksisinin iki sarmal kolundan kısa olanının sonuna yakın bir yerde dönüp duran kendi halinde bir yıldızın, yörüngesine dizdiği bi kaç gezegenden biri olan aha şu dünya denilen tozda yaşayan insan ırkından, kadın olanının kafa kıllarını göstermesinden hazetmeyen yaratıcı.
herşeye gücü yeten, ezeli ve ebedi olan. herşey birşeyden geldi ve herşey yine o'na döndürülecek.
herşeyin merkezinde olan tek bir varlık var.
yaşamın merkezinde, ruhun merkezinde, olayların merkezinde o var.

hayatın her anında bulunan, tüm çıkmazlarımıza, boşluklarımıza istenildiğinde cömertçe deva olan tek varlık.

egomuzdan biraz sıyrılıp, benlikten biraz kopup, kendimize ve dünyaya bakma yeteneğine eriştiğimizde yaşananların bir ilüzyondan ibaret olduğunu, önemsediğimiz, uğrunda ölebileceğimiz şeylerinse aslında geçici fani metalar olduğunu anlarız.

burada devreye sorgulayan, neden arayan insan için onu yeryüzünde en iyi tanıyan varlık girer.

o'na inanmak hayatın özünü oluşturur. o'nun takdiriyle insan huzur bulur. yoksa neden ben daha fakirim, neden sağlıksızım, neden ben gibi sorularla hayatımız nevrotik, psikotik, paranoyak bir şekilde devam eder ve son bulur.

ona inanan, güvenen, fani dünyanın çok ciddiye alınmaması gerektiğini, aynı zamanda bu yerin bir fırsatlar diyarı olduğunu, çok şeyler kazanabileceğini de anlar.
(bkz: Ömer Hayyam)

1

Camiye gittim kimbilir niye
Ne namaz kılmaya , ne dua etmeye
Eskiden bir kilim yurutmustum
O eskidi, gittim yenisini yurutmeye.

2

Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun
Cenneti ala meyhane midir?
Her kuluna iki huri vereceğim diyorsun
Cenneti ala kerhane midir?

3

Cennette huriler varmış, kara gözlü
içkinin de ordaymış en güzeli
Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz
Bak bir yanda şarap, bir yanda sevgili..

4

Sarhoş ve sevenler yanacakmış, hadi boşver;
Sanmam ki bu söz doğru,bırak söylesin eller
Sarhoşları, aşıkları Tanrım yakacaksa,
Cennet için avcum kadar ayrılmalı bir yer

5

Dünyada akla değer veren yok madem,
Aklı az olanın parası çok madem,
Getir şu şarabı, alın aklımızı:
Belki böyle beğenir bizi el alem!

6

Kim senin yasalarını çiğnemedi ki söyle
Günahsız bir ömrün tadı ne ki söyle
Yaptığım kötülüğü, kötülükle ödersen sen
Sen ile ben aramda ne fark kalır ki söyle


Kim görmüş o cenneti, cehennemi?
Kim gitmiş de getirmiş haberini?
Kimselerin bilmediği bir dünya
Özlenmeye, korkulmaya değer mi?

Dert içinde sevinci bul da yaşa;
Haksız düzende haklı ol da yaşa;
Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın,
Varından, yoğundan kurtul da yaşa.

Bulut geldi; lalede bir renk bir renk
Şimdi kızıl şarap içmemiz gerek.
Şu seyrettiğin serin yeşillikler
Yarın senin toprağında bitecek.


7

Bu dünyadan başka bir dünya yok, arama;
Senden benden başka düşünen yok, arama!
Vaz geç ötelerden, yorma kendini:
O var sandığın şey yok mu, o yok arama!

8

Sevgiyle yoğurulmamışsa yüreğin,
Tekkede manastırda eremezsin.
Bir kez gerçekten sevdin mi bu dünyada,
Cennetin, Cehennemin üstündesin.

9

Yoğurulurken çamurum, sence de belliydi özüm,
Ne günah işleyeceksem, biliyordun onu tüm.
Yargın olmazsa eğer, işleyemez kimse suç ;
Neden öyleyse kıyamette yakarsın a gözüm?

10

Ben ne camiye yararım, ne havraya!
Bir başka hamur benimki, başka maya.
Yoksul gavur, çirkin orospu gibiyim:
Ne din umrumda, ne cennet, ne dünya!

11

Tanrı, cennette şarap içeceksin, der;
Aynı tanrı nasıl şarabı haram eder?
Hamza bir Arab'ın devesini öldürmüş:
Şarabı yalnız ona haram etmiş peygamber.

12

Ferman sende ama guzel ya$amak bizde
Senden ayigiz bu sarhoş halimizle
Sen insan kani içersin biz uzum kani
insaf be sultanim kotuluk hangimizde

13

Bu varlık denizi nerden gelmiş bilen yok;
Öyle büyük bir inci ki bu büyük sır delen yok;
Herkes aklına eseni söylemiş durmuş,
işin kaynağına giden yolu bulan yok.
insanı özelliklerle nitelenen fakat insani yöntemlerle varlığı kanıtlanamayan mittir. (bkz: myth)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026