bugün

teoridir.
yalan iddia.

(bkz: zeus)
(bkz: hades)
(bkz: hera)
(bkz: poseidon)
(bkz: demeter)
(bkz: athena)
(bkz: apollo)
(bkz: artemis)
(bkz: afrodit)
(bkz: ares)
(bkz: dionysos)
(bkz: ra)
başlığı gördüm ve "hah kesin o açmıştır bunu" dedim. doğru çıktı. kişiye göre değişir olup olmaması tabi. inanca karışamam. ama bana sorarsanız yoktur evet.
diğerleri uydurmadır. bu ise gerçektir.
allahtan başka ilah yoktur, muhammet onun kulu ve elçisidir.
(bkz: allah tan başka tanrı olduğu iddiası) *
bu bir iddia değil gerçektir. tartışılmaması gereken durumdur.

(bkz: şahadet)
müslümanın iddia etmediği, inandığı saptamadır. bir ateist için bunu dile getirmek aforoz edilme sebebi olabilir. hem tanrı yok deyip hem de kaç tane olduğundan bahsetmek hangi akıllı ateistin işidir bilin bakalım.
bizim yani müslümanların allah tan başka tanrı sı yoktur. ama bazıların zeus ve türevleri gibi farklı tanrıları olabiliyor.
Eğer her inanan kesin bir şekilde Allah'ın birliğine inanıyorsa,
Eğer her ateist iknaya kapalı bir şekilde yaratıcıyı/yaratıcıları yadsıyorsa,
Tartışmaya girmek havanda su döğmektir, boşa yorgunluktur...
allah tan başka yoktur tapacak şeklinde olduğunda daha anlamlı olmaktadır. yoksa imitasyon tanrı çoktur.
sende varsa fazla çıkar da görelim * diye cevap verilecek deli saçması.
şüphe edilemez.

(bkz: shema yisrael Adonai Elohenu Adonai ehad)

tercüme:
dinle israil! Tanrı Rabbindir, O Birdir.
civciv yeminden daha küçük olan bilgiyi alıp, deve boku kadar s.çmaktan başka bir şey değildir bu. allah = god. bunu önce bir kavrayalım. elin anglo saxon'u allah der mi hiç ? gerçi son zamanlarda yükselen bir trendle onu da demeye başladılar fakat genele bakmakta fayda var. zaten genele bakıp, akıl süzgecimizi kullanıp değerlendirmezsek başlık sevici handavallılardan ne farkımız olacak değil mi ? şimdi bu anglo saxon kişi god der senin allah dediğine. yani ikimiz de aynı şeyden bahsediyoruz. bir yaratıcıdan bahsediyoruz. tek farkımız onlar hem yüce isa'nın allah olduğuna inanıyorlar, hem de bir yaratıcının olduğuna inanıyorlar. yani toplamda iki öğe var ortada. ama ikisi de allah yani god. tanrı ise god kelimesinin sözlükteki alternatif karşılığı. ama bu tanrı sözcüğü zeus için, afrodit için, athena için değil. o sadece god kelimesinin bir karşılığı. çok karışık olmasa gerek. ayrıca halen zeusa, athenaya inanan varsa ben zaten daha başka bir şey düşünemiyorum. karanlıkta olmak hakikaten çok kötü bir durum. mitolojik bir karaktere inanmak, yeri geldiğinde ona tapınmak. çocuk yapmaz lan bunu.

(bkz: mitoloji)
ilk önce monoteistleri (tek tanrıcılar) ele alalım. islam dinindeki tanrı kavramı tek tanrı fikrine sahip olduğu için bu dine mensup olanlar da monoteist oluyor. Ayrıca bu tek tanrılı dinin geçmişi mısır'a kadar uzanıyor. O zamanın mısır kralı IV. Amenofis, çok tanrılı din inanışı süren halkının aksine tek tanrılı din anlayışına inanmıştır fakat bu inanışını fazla sürdüremeden öldürülmüştür. Ama ne gariptir ki kendisi bir peygamber olmasa bile, gönderildiğine inanılan! Bütün peygamberlere yapılan baskıcı tutumu o da hissetmiştir. Daha sonra sazı eline alan peygamberler çok tanrılı dinlerin toplumda birleştirici bir rol yerine daha çok ayrıştırıcı bir rol üstlendiğini fark edip din üzerine edindikleri bilgiler sonucu kendilerinde oluşan derin düşünceleri o zamanın içinde bulunduğu topluma dayatmaya çalışmışlar, toplumu ortak bir tanrıda nasıl birleştirebiliriz diye hareket etmişler ve bu konuda gayet başarılı olmuşlardır. Kendi fikirlerinden oluşan dinlerin günümüze kadar gelmesi de aslında ne kadar başarılı olduklarının aslında bariz bir örneğidir. Ama gel gelelim insanlar, geçmişten günümüze kadar gelen dinlerin, aslında bir önceki dinden izler taşıdığını, daha ilk dinden son dine kadar olan bütün dinlerin birbiri ardına evrim geçirdiğini görmezden gelerek nasıl olur da bir peri masalından öteye geçemeyen hikayelerle dolu bir inanışı kabullenirler anlamak mümkün değil. Aslında bu davranışın temelinde yatan sebep, insanların yaşamları boyunca gerçeği aramak ve bulmak yerine zayıf karakterli olmalarından ötürü bir yaratıcıya ihtiyaç duymalarıdır. Bu öylesine bir zayıflık ki, islam gibi kitabı aslında gayet de anlaşılır ve okunabilir olan bir dinin saçma sapan öğretilerine sırtını dayayıp, dünya hayatının kendilerine yetmeyeceklerini düşünerek acısız ve saf mutluluktan oluşacak sonsuz bir hayatı istemelerine, bunun peşinde koşmalarına, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez anlayışıyla bencilce davranarak şu kısacık ömürlerini saçma sapan avuntuların peşinde koşmalarına sebebiyet verir. insanoğlu zayıftır fakat doyumsuzdur. Ama yine de bu inananı aptal yapmaz. Ama akıllı da yapmaz. Sadece ikiyüzlü yapar. Egoları da öyle büyüktür ki kendi inandıkları tanrısından başka tanrı yok derler. inandıkları tanrının, evrenin gelmiş geçmiş en büyük egosuna sahip insan ürünü bir hayal olduğunun gerçeğine varamazlar. Ve işin acı tarafı ise yatırımlarının asla karşılığını göremeyecek olmalarıdır. Çünkü ölüm onların bütün yatırımlarını hortumlayacaktır. ve bunun farkına bile varamayacaklardır.
şüphesiz. eğer allahdan başka ilah var olsaydı ilahlar arasında tartışma çıkar bizlerde yok olurduk. biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar.
iddia değil gerçektir.