bugün
- silver ile evlenecek erkek36
- plajda tangayla güneşlenen ruslar7
- iki yıldan beri masturbasyon yapmamak4
- true ve s'i l v'e r m'i s t birlikteliği11
- fenerbahçe nin transferi kapaması16
- ismet biradere koşarken çelme takmak8
- 2026 ağustos ayı nasıl geçti5
- yazarların en sevdiği küfürler4
- sabah kahvaltısını gevrekle yapmak5
- sözlükten hatun götürmek7
- parayla saadet olması18
- eksi karma sahibi yazar4
- ne yapsam da farklı olduğumu göstersem4
- arkadaşlar falıma bi bakar mısınız8
- birisinin dış görünüşüne aşık olmak5
- sarapci koala64
- küpe takan erkek7
- sözlük yazarlarının kombinleri11
- anne3
- mauro icardi10
- köfteci yusuf5
- iran düşmanlığı13
- evlilikte saygıyı kaybetmek3
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı28
- amedspor19
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı6
- evlilikle saadet olması5
- aykolik 31 çekmeyi nerden öğrendi sorunsalı5
- gammazların sözlüğü bitirmiş olması8
- her yere dalıyım ama kimse beni eleştirmesinciler3
- kot ceketin havalı olduğu yıllar9
- hazır yufka ile börek açan kız2
- kürt sorunu12
- zorunlu eğitim19
- ben geldim naneler9
- wfp gazze de nüfusun 3 te 2 si açlık3
- şampiyon galatasaray2
- korintliler3
- zengin olunca yapılacak ilk görgüsüzlük9
- evlenme masrafını balayında kullanmak8
- türk'ün olduğu her yerde kürt olması25
- bugün ne oldu2
- s'i l v'e r m'i s t15
- bir kızdan kibarca nasıl domalmş fotoğrafı istenir5
- 6 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı2
- ışıktan altın elde etmek4
- melih gökçek9
- ama yeni parti tüzüğü11
- karizmatik soyadları6
- kadınsızlıkla nasıl baş ediyorsunuz8
yollarına halı ,evine matmazel ,bahçesinde köpek olmak istediğim futbol ilahı.
bu futbolcuyu tartışmak bence tartışanların insan olup olmadığına bakmak lazım.
türkiye'ye gelen her yabancı yıldızın tartıldığı bir ağırlık birimi.
kim ki bu adamı harcamaya çalışırsa, kendisi harcanır, alex'in ağırlığı altında ezilir.
fenerbahçe'de her teknik direktör değişimi ile birlikte gündeme gelen ve her hocayla sözde sorun yaşayan kralımızdır. şimdi de medya tarafından klübün bir diğer kralı ile aralarında savaş çıkarılmaya çalışılıyor. böyle bir sorun yoktur, aykut hoca ile alex arasında herhangi bir savaş yoktur. olan tek şey şudur ki ilk defa bir teknik direktör sakatlık dışında alex'i oyundan alabilmiştir. bu sadece aykut hocanın göstermiş olduğu cesarettir. daum gibi yalaka bir teknik direktörden hiç bir zaman görülmeyecek bir davranıştır. yanlış veya doğru sahada iyi olmayanın çıkabileceğini tüm oyuncularına göstermiştir ve o günde alex gününde değildi. aykut hoca ki tüm oyuncularına alex'i örnek gösterirken (özellikle özer hurmacı'ya) ve aynı şekilde alex de hiç bir hoca için yapmadığını yapıp sadece 2 günlüğüne brezilya'dan istanbul'a gelmişken kalkıp bu safsataları yayınlamak sadece birilerinin reyting ya da tiraj kaygısıdır. fenerbahçe üzerinden yapılan her haber ilgi çeker ve kazanç sağlar.
belki bir çok oyuncu hiç yakışmayacak şekilde gönderildi ama alex bu gruba dahil olmamalıdır, olmayacaktır da. fenerbahçe taraftarı buna izin vermemelidir. çünkü alex bu klübe gelmiş en iyidir, efendidir, sahada ağzından salyalar saça saça herkesle kavgaya girişmez, ortamı germez, deli dana gibi boş koşmaz çünkü o futbol zekasıyla golü attırır, her açıdan farklıdır. en büyük farkı da diğer oyuncuların eşleri hediye paketi gibi tribünde otururken alex'in eşi taraftar gibi tezahürat yapar, bizdendir yani. bugün klübün evladı denilenlerin, ağır abiliğinden ötürü bey paşa ilan edilenlerin ve bu sıfatlarından ötürü kaptan ilan edilenlerin uğramadığı efsane lefter'e alex lefter forması giyerek gider, elini öper. işte alex budur...
yani hikayenin kısası belki herkesi yolladın ama alex'i yollamaya senin bile gücün yetmez başkan. imparatorluğun orada tıkanır. biz alex'i çok ama çok sevdik ve tuncay'dan, hooijdonk'tan sonra ilk kez birinin gidişine formasına bakıp, locasına bakıp ağlayacağız.
belki bir çok oyuncu hiç yakışmayacak şekilde gönderildi ama alex bu gruba dahil olmamalıdır, olmayacaktır da. fenerbahçe taraftarı buna izin vermemelidir. çünkü alex bu klübe gelmiş en iyidir, efendidir, sahada ağzından salyalar saça saça herkesle kavgaya girişmez, ortamı germez, deli dana gibi boş koşmaz çünkü o futbol zekasıyla golü attırır, her açıdan farklıdır. en büyük farkı da diğer oyuncuların eşleri hediye paketi gibi tribünde otururken alex'in eşi taraftar gibi tezahürat yapar, bizdendir yani. bugün klübün evladı denilenlerin, ağır abiliğinden ötürü bey paşa ilan edilenlerin ve bu sıfatlarından ötürü kaptan ilan edilenlerin uğramadığı efsane lefter'e alex lefter forması giyerek gider, elini öper. işte alex budur...
yani hikayenin kısası belki herkesi yolladın ama alex'i yollamaya senin bile gücün yetmez başkan. imparatorluğun orada tıkanır. biz alex'i çok ama çok sevdik ve tuncay'dan, hooijdonk'tan sonra ilk kez birinin gidişine formasına bakıp, locasına bakıp ağlayacağız.
kimseye kulp takma, dalga geçme derdi olmaksızın şöyle bir şey söylemek isterim hakkında, bir galatasaraylı olarak:
evet, alex sahiden de bu lige gelmiş en iyi futbolculardan biri. saçma sapan kıyaslama muhabbetlerine girmeyeceğim, şaklabanlığın alemi yok. ama kendi taraftar gömleğimi çıkarıp futbolsever gömleğimi gelince aklıma şu geliyor.
çok açık söylüyorum, fenerbahçe taraftarı şu an klinik bir durum içinde. ama ne anlamda?
sene 2001'in son demleri, bütün galatasaray taraftarının sancısını çektiği adam hagi. bırakıcak mı, daha oynar mı ister mi, sadece bir sene daha kalsın nolur be veya keşke hiç gitmese gibi laflar konuşulurdu o aralar hep bu kuliste. çünkü adam bizim için artık tsubasa ozara gibi bir şey olmuştu. herşeyde o, onun golleri, acaip pasları, o muazzam tekniği... aşık etmişti bizi resmen kendisine. o yüzden bağırdık durduk ''i love you hagi'' diye.
he mesele burda kesinlikle alex hagi kıyası değil.
ben bir futbolsever olarak mantıklı düşününce fenerbahçe taraftarının sancısını daha iyi anlıyorum. çünkü alex'in şöyle de özel bir durumu vardı ki fener'e o tarz bir adam uğramamıştı bile o zamanlar ve bu resmen kıskanmalarına neden oluyordu. isteyen yalan desin ama burda bir aciziyeti değil aslında gayet insanca olan bir durumdan bahsediyorum. vardır bunlar hayatta eninde sonunda.
tam bunlar olurken ve galatasaray'ın yıldızı yavaştan kaymaya başlamışken alex gelip fener'e çehresini değiştirtti ve yani yukarda allah var, zaman zaman cidden takıma zarar verilecek işler yapsa da genelde müthiş işler yaptı ve bütün taraftarın yüreğini kazandı. bir anlamda fener'in hagi'si oldu yani.
işte şimdi fenerbahçeli de bizim 2002'de yaşadığımızı yaşıyor. dileğim gerçekleri görmeleri, kendilerini üzmemeleridir. her güzel şeyin bir sonu vardır.
alex ne zaman gider onu bilemem ama açıkçası bana pek kalacak gibi durmuyor gibi görünüyor. yani bugün yarın.
o yüzden size rakip taraftar dahi olsam dostça bir tavsiyem var, yavaştan alıştırın kendinizi.
samimiyetimi kanıtlamak için de şunu söylemek isterim. bana 8 yıl geçti alışabildin mi hagi'siz galatasaray'a deseler açıkçası ''yooo'' diye bir cevap alırlar. daha da enteresanı şuan geri dönse, ben tekrar futbol oynayacağım dese yöneticisinden taraftarına herkes ayaklanır, ben de dahil. 10 yıl sonra da değişmez.
kısacası alışmaya çalışın.
evet, alex sahiden de bu lige gelmiş en iyi futbolculardan biri. saçma sapan kıyaslama muhabbetlerine girmeyeceğim, şaklabanlığın alemi yok. ama kendi taraftar gömleğimi çıkarıp futbolsever gömleğimi gelince aklıma şu geliyor.
çok açık söylüyorum, fenerbahçe taraftarı şu an klinik bir durum içinde. ama ne anlamda?
sene 2001'in son demleri, bütün galatasaray taraftarının sancısını çektiği adam hagi. bırakıcak mı, daha oynar mı ister mi, sadece bir sene daha kalsın nolur be veya keşke hiç gitmese gibi laflar konuşulurdu o aralar hep bu kuliste. çünkü adam bizim için artık tsubasa ozara gibi bir şey olmuştu. herşeyde o, onun golleri, acaip pasları, o muazzam tekniği... aşık etmişti bizi resmen kendisine. o yüzden bağırdık durduk ''i love you hagi'' diye.
he mesele burda kesinlikle alex hagi kıyası değil.
ben bir futbolsever olarak mantıklı düşününce fenerbahçe taraftarının sancısını daha iyi anlıyorum. çünkü alex'in şöyle de özel bir durumu vardı ki fener'e o tarz bir adam uğramamıştı bile o zamanlar ve bu resmen kıskanmalarına neden oluyordu. isteyen yalan desin ama burda bir aciziyeti değil aslında gayet insanca olan bir durumdan bahsediyorum. vardır bunlar hayatta eninde sonunda.
tam bunlar olurken ve galatasaray'ın yıldızı yavaştan kaymaya başlamışken alex gelip fener'e çehresini değiştirtti ve yani yukarda allah var, zaman zaman cidden takıma zarar verilecek işler yapsa da genelde müthiş işler yaptı ve bütün taraftarın yüreğini kazandı. bir anlamda fener'in hagi'si oldu yani.
işte şimdi fenerbahçeli de bizim 2002'de yaşadığımızı yaşıyor. dileğim gerçekleri görmeleri, kendilerini üzmemeleridir. her güzel şeyin bir sonu vardır.
alex ne zaman gider onu bilemem ama açıkçası bana pek kalacak gibi durmuyor gibi görünüyor. yani bugün yarın.
o yüzden size rakip taraftar dahi olsam dostça bir tavsiyem var, yavaştan alıştırın kendinizi.
samimiyetimi kanıtlamak için de şunu söylemek isterim. bana 8 yıl geçti alışabildin mi hagi'siz galatasaray'a deseler açıkçası ''yooo'' diye bir cevap alırlar. daha da enteresanı şuan geri dönse, ben tekrar futbol oynayacağım dese yöneticisinden taraftarına herkes ayaklanır, ben de dahil. 10 yıl sonra da değişmez.
kısacası alışmaya çalışın.
100 kaplan gücündedir.
eli öpülesi insan fenerbahçenin kaptanı 6 yıldır fener oyuncusu güzel insan performansı düşmüş gibi görünüyor toplanması temennimiz.
adına geleneksel vs düzenlenme festivalleri yapılmaktadır. öyle bir futbolcudur.
Gençken de çok yakışıklıymış. Fenerbahçenin gururu.
senelerdir fenerde oynamasına ragmen onca senedir hiçbir avrupa takımından yahut yerli takımlardan transfer teklifi almayan maç seçen ve koşmayan adamdır.
fenerbahçe tarihine damga vuran bir yabancı oyuncu fakat buna rağmen fenerbahçeliler tarafından oyuncu değil yakıştırmalarına maruz kalan bir yabacı oyuncu.
fenerbahçe tarihinin en önemli oyuncularından birisidir artık.
küçük maçların oyuncusu diyenleri bjk, gs maçlarındaki golleriyle, şampiyonlar ligi'ndeki asist krallığıyla, ligdeki gol ve asist krallıklarıyla her daim göt etmiştir. kendisiyle kıyaslanan oyuncular ricardinho, delgado, carrusca, iliç vs. futbolu unutmuşken kendisi hala olduğu yerdedir.
lakin her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi alex'in de fenerbahçe'deki miadı maalesef doldu.
her ne kadar pierre van hooijdonk'un, fenerbahçe taraftarının belki de alex'ten çok sevdiği pvh'nin takımdan ayrılmasında en az daum kadar payı olmasından dolayı kendisini sıradan bir gs'linin hagi'yi sevdiğinin onda biri kadar sevmesem de, takımdaki brezilyalı hegamonyasının yegane sebebi olsa da umarım, çoğunlukla yedek kalacağı son sezonunu takım içinde huzursuzluk yaratmadan, hakan şükür'ün son sezonunda hiç oynamadığı halde yaptıklarını yaparak tamamlar.
küçük maçların oyuncusu diyenleri bjk, gs maçlarındaki golleriyle, şampiyonlar ligi'ndeki asist krallığıyla, ligdeki gol ve asist krallıklarıyla her daim göt etmiştir. kendisiyle kıyaslanan oyuncular ricardinho, delgado, carrusca, iliç vs. futbolu unutmuşken kendisi hala olduğu yerdedir.
lakin her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi alex'in de fenerbahçe'deki miadı maalesef doldu.
her ne kadar pierre van hooijdonk'un, fenerbahçe taraftarının belki de alex'ten çok sevdiği pvh'nin takımdan ayrılmasında en az daum kadar payı olmasından dolayı kendisini sıradan bir gs'linin hagi'yi sevdiğinin onda biri kadar sevmesem de, takımdaki brezilyalı hegamonyasının yegane sebebi olsa da umarım, çoğunlukla yedek kalacağı son sezonunu takım içinde huzursuzluk yaratmadan, hakan şükür'ün son sezonunda hiç oynamadığı halde yaptıklarını yaparak tamamlar.
büyük kaptanın artık kulübeyi ziyaret etmesi gerekmektedir. hıza dayalı yapılan transferler sonucu alex'in 11'de tutulması hata olur. 4-3-3 en akıllıcası olmaz mı allahasen?
futbol tanrısı
dalgalı performansların adamı. avrupa maçlarında ezik, süper lig'te ise kral. yabancılar mı iyi tutuyor adamı? yerliler mi mal?
twitter'da idman var diye tivit yazan futbolcu.
http://twitter.com/alex10combr/status/22092634445
(bkz: ya ne olacağıdı)
http://twitter.com/alex10combr/status/22092634445
(bkz: ya ne olacağıdı)
türkçeyi zayıf bilen bi adam. twitlerine bakıldığında genelde idman yerine idmar yazar. * ama gönlümüzün kralıdır.
fatih altaylının gelmez dedigi futbolcu
malesef dususte olan futbolcu. iyi ara paslari ve duran toplari iyi kullanabilmesi disinda cok buyuk bir basarisi olmayan bu futbolcu, bugunlerde bunlari da yapamiyor. umursamiyor sanki. ilk 11'de sahaya surerken daha cok dusunmenin vakti geldi.
hagiden kariyer olarak üstün değildir kendisi.ancak ondan daha başaralı ve faydalı bir tane daha yabancı futbolcu yoktur...zekası üst düzeydedir ee aynı şekilde bilekde olunca herşey farklı oluyor...
bok atanların hepsini içindeki alex hayranlığı ile başbaşa bırakıyoruz tabiki..
bok atanların hepsini içindeki alex hayranlığı ile başbaşa bırakıyoruz tabiki..
fenerbahçeye bugüne kadar verdiklerinden sonra fenerlilerin siktirsin gitsin artık demesi olsa olsa nankörlük şerefsizliktir adamın sizin için yaptığı şeylerden sonra yazıklar olsun size be..
not: galatasaraylıyım
not: galatasaraylıyım
sezon sonu sözleşmesi bitiyor. duracağını hiç sanmıyorum. hala daha sevenleri çokken zirvede bırakmalıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar