bugün

alex de souza

kimseye kulp takma, dalga geçme derdi olmaksızın şöyle bir şey söylemek isterim hakkında, bir galatasaraylı olarak:

evet, alex sahiden de bu lige gelmiş en iyi futbolculardan biri. saçma sapan kıyaslama muhabbetlerine girmeyeceğim, şaklabanlığın alemi yok. ama kendi taraftar gömleğimi çıkarıp futbolsever gömleğimi gelince aklıma şu geliyor.

çok açık söylüyorum, fenerbahçe taraftarı şu an klinik bir durum içinde. ama ne anlamda?

sene 2001'in son demleri, bütün galatasaray taraftarının sancısını çektiği adam hagi. bırakıcak mı, daha oynar mı ister mi, sadece bir sene daha kalsın nolur be veya keşke hiç gitmese gibi laflar konuşulurdu o aralar hep bu kuliste. çünkü adam bizim için artık tsubasa ozara gibi bir şey olmuştu. herşeyde o, onun golleri, acaip pasları, o muazzam tekniği... aşık etmişti bizi resmen kendisine. o yüzden bağırdık durduk ''i love you hagi'' diye.

he mesele burda kesinlikle alex hagi kıyası değil.

ben bir futbolsever olarak mantıklı düşününce fenerbahçe taraftarının sancısını daha iyi anlıyorum. çünkü alex'in şöyle de özel bir durumu vardı ki fener'e o tarz bir adam uğramamıştı bile o zamanlar ve bu resmen kıskanmalarına neden oluyordu. isteyen yalan desin ama burda bir aciziyeti değil aslında gayet insanca olan bir durumdan bahsediyorum. vardır bunlar hayatta eninde sonunda.

tam bunlar olurken ve galatasaray'ın yıldızı yavaştan kaymaya başlamışken alex gelip fener'e çehresini değiştirtti ve yani yukarda allah var, zaman zaman cidden takıma zarar verilecek işler yapsa da genelde müthiş işler yaptı ve bütün taraftarın yüreğini kazandı. bir anlamda fener'in hagi'si oldu yani.

işte şimdi fenerbahçeli de bizim 2002'de yaşadığımızı yaşıyor. dileğim gerçekleri görmeleri, kendilerini üzmemeleridir. her güzel şeyin bir sonu vardır.

alex ne zaman gider onu bilemem ama açıkçası bana pek kalacak gibi durmuyor gibi görünüyor. yani bugün yarın.

o yüzden size rakip taraftar dahi olsam dostça bir tavsiyem var, yavaştan alıştırın kendinizi.

samimiyetimi kanıtlamak için de şunu söylemek isterim. bana 8 yıl geçti alışabildin mi hagi'siz galatasaray'a deseler açıkçası ''yooo'' diye bir cevap alırlar. daha da enteresanı şuan geri dönse, ben tekrar futbol oynayacağım dese yöneticisinden taraftarına herkes ayaklanır, ben de dahil. 10 yıl sonra da değişmez.

kısacası alışmaya çalışın.
© copyright 2005 - 2026