bugün
- tai lung31
- aç yatıyorum5
- nathan ake4
- kadınların çok açık giyinmesinden rahatsız olmak2
- erkekler pipilerini birbirlerine gösteriyor mu12
- öyle bi huzursuzluk ki sadece müzik dindirebiliyor2
- yaz yemeği2
- dine hakaretin ifade özgürlüğü olup olmadığı4
- şeriat gelirse laikçilerin kaçacağı ülke17
- öğrenciye diplomasını vermeyen akademisyen2
- cumhuriyetin halka sorulmadan getirilmesi25
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği26
- hz davud3
- vurduranlar klübü6
- ömründe hiç büyük musibetle imtihan edilmemiş tip3
- deniz göktaş27
- babanın 60 yaşından sonra spora başlaması9
- 9 budist rahibi arabayla biçen 11 yaşındaki sürücü2
- cehennem korkusu12
- sevişmek istediğiniz yazarlar7
- bayramdan bayrama namaz kılan dangalak2
- izmirin ve eskişehirin çok yanlış yollara sapması3
- 41 yaşına gelmiş hala daha sözlükte yazan adam15
- beraber huzurevine çıkılacak yazarlar16
- sevişilen en ilginç yer6
- evli hatunu kocası evdeyken hoplatmak9
- günün şiiri13
- sözlükte flörtleşmek22
- pandela44
- kadınlar memelerini birbirlerine gösteriyor mu11
- kadın poposundan kasa diye bahseden erkek18
- biraderikos6
- kardeş7
- ölü balık eli7
- bik bik abla vs vurduranlar4
- bodrum katlar yandı2
- hayat hiç kolaylaşmayacak mı beyler6
- lise 1deki haliniz karşınızda olsa ne dersiniz12
- enjeksiyon yapan hemşirenin yüzüne yüzüne osurmak2
- ezan sesinden rahatsız olmak6
- yazarlara verilmiş lakaplar13
- milliyet gazetesi onun arabası var şarkısı reklamı4
- geliyorum diyen kız5
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları10
- mesajlara geç cevap veren kız5
- bıcır bıcır sözlük kızı vs maymun sözlük erkeği4
- kötülüğe kötülükle karşılık vermek6
- hardcore ne demek sorunsalı7
- ali congun2
- kalçasına kelebek dövmesi yaptıran erkek4
süt, yumurta ve un ile yapılan harcın tavada pişirilmesi ile yapılan yiyecek, krep.
(bkz: ev lahmacunu)
arnavutların petla diye tabir ettikleri yemek.
ermenekli'lerin cizzili, ordulu'larin cizla dedigi kreptir.
yapilisi:
Unu genis bir kaba ele, tuzu koy, karistir, ortasini ac, maya ve sekeri 1/4 su bardagi su ile ez, unun ortasına koy, uzerine biraz un serp, ilik ortamda maya kabarincaya kadar, yaklasik 10 dakika beklet, 1 1/2 su bardagi suyu ekleyerek hamur yap, 5 dakika yogur, ilik ortamda 1 saat mayalandir. Kalan ilik suyu hamura ekle, karistir. Saci isit, hamurdan yarimsar kepce alarak sacin orta kismina dok, kalinligi yarim santimetre olacak sekilde kepcenin arkası ile yay ve hamuru tek taraftan pisir.
yapilisi:
Unu genis bir kaba ele, tuzu koy, karistir, ortasini ac, maya ve sekeri 1/4 su bardagi su ile ez, unun ortasına koy, uzerine biraz un serp, ilik ortamda maya kabarincaya kadar, yaklasik 10 dakika beklet, 1 1/2 su bardagi suyu ekleyerek hamur yap, 5 dakika yogur, ilik ortamda 1 saat mayalandir. Kalan ilik suyu hamura ekle, karistir. Saci isit, hamurdan yarimsar kepce alarak sacin orta kismina dok, kalinligi yarim santimetre olacak sekilde kepcenin arkası ile yay ve hamuru tek taraftan pisir.
krepten farkı ıcınde maya olması olan yiyecektir, göz göz olur pişirdikçe yağlar ve bir tepsiye dizersin üstüste. sonrası ise toz şeker, reçel vb gibi şeyler katılması ve yenilmesidir.
türk kızlarının %70'inin yapmayı bilmediği süper icat.
atlarda burun üzerinde görülen nişanedir.
krepin başka bir adı.
balla birlikte nefistir.
kaygana diye anılması daha uygun olan yiyecek.*
+ kahvaltıda ne var tatlım?
- akıtma yaptım, çok seveceksin birtanem
+ sevgilim benim pek iştahım yok sanırım
- ama nazmiii
+ kahvaltıda ne var tatlım?
- akıtma yaptım, çok seveceksin birtanem
+ sevgilim benim pek iştahım yok sanırım
- ama nazmiii
tuhaf bir isime sahip... yani şu isimle kimsenin iştahı almıyor.
bal veya reçel ile mükemmel bir tadı olan yiyecek çeşidi. kahvaltıda yemesi güzel olur, yapması da ayrı bir zevktir.
un, süt, yağ, yumurta, şeker veya pekmezle yoğrularak cıvık bir duruma getirilen hamurun kızgın saç veya tava üzerinde pişirilmesiyle yapılan bir çeşit tatlı.
görsel
bursa'da bu isimle bilinir.
görsel
bursa'da bu isimle bilinir.
şanlıurfa da gelinlere takılan, olmazsa olmaz değerinde, fiyatı 10 milyar olan büyük bir bileziktir. boyutları bilekten dirseğe kadardır.
böyle içine çörek otu konulunca da çok güzel oluyor. kahvaltı aşkı oluşmasına sebep olabilir. ama anacığımın elleri ile yaptığı tereyağı ve onun özel hazırladığı sütlü bir karışımı olacak. sonra üstüne reçel, bal, peynir, domates ne koyarak yersen ye gari.
iğrenç bir isme sahiptir.
aman ne fesatsınız, aman her boktan cinsellik şeysi çıkarıyorsunuz diye ağlamayın, alakası yok. cinsellikle bağdaştırılmasa dahi kulağa çok saçma ve iğrenç gelen bir ismi var.
aman ne fesatsınız, aman her boktan cinsellik şeysi çıkarıyorsunuz diye ağlamayın, alakası yok. cinsellikle bağdaştırılmasa dahi kulağa çok saçma ve iğrenç gelen bir ismi var.
ismini duyduğumda yiyip yememe konusunda tereddüt ettiğim yiyecek. krep isminin kullanılması tercihimdir...
trakya yöresinde "cizleme" olarak da anılan sosyetelerin krep dedikleri; su, un, yumurta, süt ve tuzdan yapılan yiyecek.
en sevdiğim yiyecek.
elit tabaka krep olarak bilir bunu. olsa da yesek.
elit tabaka krep olarak bilir bunu. olsa da yesek.
ilkokuldan beri severek yediğim şeydir. özellikle içine bol şokella sürülünce süper bir şey olur.
yakında zamanda tattığım için geç kalmanın dayanılmaz hafifliği duygusunu yaşatan şahane bir tat...krep yanında para etmez..akıtmanın o beyazlığı...mayann verdiği hafiflik o göz göz çukurlara nutellanın dolması beni benden alıyor..
bunu layıkıyla yapan tek isim EDiRNE'Li DiLLERE DESTAN AYNUR KILINÇ...
kendilerine hürmetlerimi sunuyorum..rabbim o kollara kuvvet versin ki yemeye devam edelim
bunu layıkıyla yapan tek isim EDiRNE'Li DiLLERE DESTAN AYNUR KILINÇ...
kendilerine hürmetlerimi sunuyorum..rabbim o kollara kuvvet versin ki yemeye devam edelim
yumurtanın gözüne un çalması.
beyaz peynirlisi şahane olur, oldu hatta lan. önümde tam..
geçen gün yediğim, bağımlısı olduğum ancak uğraştırıyor diye kimsenin yapmadığı.
onu güzelce beyaz peynirle yemenin zevki var ya, heh işte güzel yani o yemeyenler yesin.
onu güzelce beyaz peynirle yemenin zevki var ya, heh işte güzel yani o yemeyenler yesin.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar