bugün

lebron James in intikam ateşinin* söneceği finaller olacaktır. 7 maça uzama ihtimali yüksek olan seride yaş ortalaması nispeten daha düşük olan miami kazanacak diye düşünüyorum. öncesinde doğu ve batı finallerini geçmeleri gerekecek tabii.
San Antonio'nun %99 ihtimalle olacağı, Miami Heat'inse %51 ihtimalle olacağı finallerdir. Normalde olsa Miami mutlak galip gelir derdim de San Antonio 3-0 ile geliyor şu an.
indiana'nın büyük sürpriz yaptığı finallerdir. paul george ve george hill ikilisi sezona damgasını vurdu resmen. ilk turda atlanta karşısında zorlandıkları kadar new york karşısında zorlanmadılar, çok değişik bir takım. memphis'de beklenenden çok öteye geçti. tabii bunda yarı finalde eşleştikleri oklahoma'nın westbrook'suz oynamış olmasının etkisi büyük. durant bir yere kadar götürebildi tek başına.

spurs bildiğimiz spurs. veteran abiler önüne geleni haşamat ediyor. indiana her ne kadar zorlasa da miami'nin finale çıkacağını düşünüyorum. ama indiana'nın normal sezonda miami'ye karşı üstünlük sağlamış olduklarını da belirtmek gerekir. spurs zaten bu saatten sonra 3-0'dan seri vermez.

final serisi hakkında tahmin yürütmek zor. hele bir o gün gelsin bakalım.
batıda oklahoma city thunder'ın yarı finalde kendilerine en ters gelen takım olan memphis grizzlies'e elenmelerinin ardından konferans finallerinde beklendiği üzere san antonio spurs memphis grizzlies'i süpürme noktasına geldi.

doğuda ise miami heat ve indiana pacers kapışıyorlar ki gönlüm ve oyun bilgim bu kez indiana pacers'tan yana olsa da finallere %99 miami heat kalacak. neden? çünkü nba yönetimi bu yıl düşen reytingler için abd'nin en popüler takımı miami heat'le uluslararası popülaritesi en yüksek takım olan san antonio spurs'ü finâlde ister.

nba david stern'le başlayan pazarlama stratejisinin o kadar bokunu çıkarttı ki artık önemli olan spor ya da skor değil yalnızca ve yalnızca reytingler.

nba'de kazanmak için gereken şey iyi ya da başarılı oynamak değil, popülarite. wwe'ye döndü gül gibi lig!