bugün

red bull un lastiklerinin ısınamaması sorununa rağmen sıralama turlarında 2. ve 3. sıraları almasıyla hayli ilginç hale gelen gp.
26 temmuz 2009'da macaristan'da yapılacak f1 yarışı.

sıralama turları sırasında felipe massa'nın geçirdiği ciddi kaza sonrası tur zamanları birbirine girmiş durumda. öyle komik bir durum var ki pilotlar kimin pole pozisyonunda olduğunu birbirlerine tur zamanlarını sorarak öğrenmeye çalışıyorlar.*

şu anki konuşmalara göre, büyük bir süprizle alonso pole pozisyonunda sanırım. ortalık sirke dönmüş durumda.*

edit: evet alonso pole pozisyonunda. vettel ikinci, mark webber üçüncü.
massa'nın geçirdiği kaza ve 2 kez kaybolan zamanlar nedeniyle hayatımda gördüğüm en aksi yarış olacaktır. zamanların kaybolması tam bir komediydi, allahtan massa'nın durumu iyi.
siralama turlarinda massa feci halde korktmustur. aracinin icinde o sari kaskiyla hareketsiz halde gorunce gozumun onune birden senna'in kazasi geldi. kardesinin, mekanikerlerin, diger insanlarin yuzlerindeki ifadelerden bir seyler anlamaya calisiyordum. bu arada gozume carpan gayet kahkahalar atan, kameralara sirinlikler yapan pilotlarin olduguydu. yani arkadasiniz orda kaza gecirmis, seans durdurulmus. boyle mi davranilir haaa? cok daha ciddi bir sey de olabilirdi. belki neler oldugundan haberiniz vardi ama bizler endise ile beklerken orada kahkahalar atan insanlar gormek hic hos degildi.

daha sonra kazanin olus anini gosterdiklerinde massa'nin aracin icinde hareketsiz oldugu, direksiyonu cevirmeyip direkt bariyerlere carptigi goruluyordu. aklima *yeterince sivi alamadigi icin bayginlik gecirdigi, nobet gecirdigi hatta inme gecirdigi* bile geldi ama kaza sebebinin ondeki aractan kopan bir parcanin kaskına carpmasiyla bilincinin kaybolmasi oldugu kırk yıl dusunsem aklima gelmezdi.

son yaristaki podyumundan dolayi nazar degdi galiba. ahhh kimi ahhh... cok tirsiyorum senden.*
neyse ki massa'nin saglik durumu iyi. kendisine burdan gecmis olsun diyorum. en kisa zamanda pistlerde gormek dilegi ile.

zaman gostergelerinin kaybolmasiyla da olan alonso'ya olmustur. pole pozisyonunun keyfini cikaramadi. soyle telsizden "yesssss we made it. thank you guys. uuuuuuu......" gibi sevinc cumlelerini duyamadik. ama aracindan inip diger pilotlara kendi zamanini soylemesi, onlarinkini sormasi cok sevimliydi. basin demecinde bile kendisine bir kere soz hakki verildi.* normalde birinciler iki kere konusurdu. iyi oldu ama bu pole pozisyonu. onu da ozlemisiz.
massa'nın, bodoslama lastik bariyerlere girdiği sıralama turları olarak aklımda kalacaktır
alonso nun bu sezon ilk kez pole de start alacağı yarış. *
sıralama turlarını izlerken istemeden de olsa bana bir an için 1994 San Marino GP yi hatırlatan GP' dir. Umarım sabah gelen haberler çok daha iyi olur benim de aklıma salak salak şeyler gelmez.
4.sıradan başlayan hamilton'un kazandığı yarış. kimi raikkonen ise yedinci sıradan başladığı yarışta 2. olarak takımını memnun etmiştir. 2 pilot bu sene en iyi sonuçlarını almışlardır.
edit:imla
uzun süre sonra fernando alonso'nun pole pozisyonunda yer alacak olmasından dolayı yarım saat öncesinden tv başına geçtiğim, fakat alonso'nun pit stopta yapılan bir saçma sapan hata sonucu sadece 20 dk ilk sırada kalabildiği ve benim içinde orada biten yarış olmuştur. fernando alonso'nun üzerindeki bu şanssızlık ne zaman kırılacaktır çok merak ediyorum doğrusu.
alonso pole pozisyonunu az benzin yükü sayesinde kazanmıştır. zaten yarışı 1. bitirmesi beklenmiyordu. brawn-red bull arasındaki fark kapanmıştır yine de ancak yarışın öncesindeki gibi büyük bir fark kapatılamadı.
lewis hamilton bu sene ilk kez podyumun en üst basamağına çıkabılmiştir. ikinci kimi raikkonen üçüncü de mark webber olmuştur