bugün

Vay arkadaş, birisi "iddiaya göre" yazıyor, iddia sahibi kimdir, belgesi nedir belli değil, millet altına döşendikçe döşeniyor!

iyi, o zaman iddiaya göre iddia sahibinin ve çanakçılarının anası şöyle böyle... Oldu mu? Hadi şimdi buradan yürüyelim.

Okullarda neden sağduyu dersi verilmez bilmem ki...
--spoiler--
"1000 yıl boyunca kar kış yağmur fırtına demeden günde beş kere arabın allahının önünde secde etmenin getirdiği zihinsel deformasyonun etkileri öyle 50-60 senede silinmez.."
cumhuriyetin hangi kodlar üzerine kurulduğuna ilişkin bundan daha güzel ve gerçekçi bir itiraf olamazdı. başka bir şey yazmaya gerek yok.
--spoiler--

Eline sağlık arbutus çok doğru bir cümle kurmuşsun. cumhuriyetin yetiştirdiği her kişinin bu cümleyi kurması gerekir. bizimki böyle bir cumhuriyet işinize geliyorsa. arap fantazileri yaşamak isteyenler yallah arabistana.

--spoiler--
prof. dr. mikail bayram gibi bir tarihçi bile cumhuriyeti kuran kadronun kapaniler ile karaim yahudileri arasından teşekkül ettiğini söyler, tabii fazla da detay veremiyor haliyle.
--spoiler--

bu doğruysa o yahudilerin ellerinden öperim. keşke daha fazla detay verseymiş. bu kadar güzel temeller üzerine kurulmuş bir cumhuriyetin detaylarını da öğreneydik bari.
Vay anam vay Atatürk neler yapmış.
2. Bayezid'in ispanya'dan Osmanlı'ya getirdiği Yahudilerin torunlarıdır.
yahudiler, sultan bayezid fermanıyla 1492 yılıyla geldiler.

bu dinciler sürekli psikopat fantazilerle yaşıyorlar, bak kuran yırttı diye paylaştıkları kız fransada bir heykel. kendinden başka herkesin onlara düşman olduğu ve tüm yaşam amacının onlara karşı olmak olduğunu sanıyorlar.
yalancıyı hala sikmiyorlar mı?

gerçekten çok yazık...
Bende yahudiyim zorunami gitti gardaş zorunaaaaa heyheyeyeyyyyyy.
Yalan söylemeye utanmıyor musunuz? Doğruluğu olmayan iddiadır. O dönem Yahudi nüfusu 68.900 kişidir. Nüfus sayımı veriler mevcut, buyrun: https://twitter.com/Tarih...kboKFwtFjAOvrctQ&s=19
troller zaman hırsızlarıdır. çaldırmayın zamanınızı.
Yahudiler genelde zengindir. Çünkü hiç bir ülkede memurluk, askerlik gibi işlere alınmazlar, Türkiye dahil. Toprak verilmezler. Memur, asker ve çiftçi olamayacakları için ticaretle uğraşırlar. Ayrıca birbirlerini tutar ve güvenirler. senetsiz alış veriş yaparlar . Babalardan gelen ticaret zekaları vardır ve ticarette dürüsttürler. Ben şahsen bir türk yerine yahudi ile ticaret yapmayı tercih ederim.
Ha şimdi ülkeye yabancı iki yüz bin mülteci (ispatı nerde belli değil ama kabul edelim ki oldu) sokmak problem yani dediniz bunu e madem ne yarrama ülkeye beş milyon mülteci soktunuz o zaman.
ülkeye faydaları varsa ve en ufak fırsatta ellerine silah bıçak falan alıp hainlik peşinde, yağma peşinde koşmamışlar ise sıkıntılı bir durum değildir.

--spoiler--

Türkiye'nin en zengin ailelerine bakın anlarsınız.

--spoiler--

dede ile hemfikir olacağım aklıma gelmezdi. ülkedeki zengin ailelerine bakarsak misal en tepeden aşağı doğru çoğu badem bıyıklı olan hani anlarız bu durumu * bu da mı gol değil be dede.

bazı kafası güzeller zannediyor ki biz suriyelileri müslüman oldukları için istemiyoruz. afganları vs de keza öyle. ulan kendimizde müslüman iken neden müslüman gelmesin diyelim ? sizin bu arap aşkınız yüzünden gözleriniz kör olmuş. balkanlardan gelenlere nefret kusuyorsunuz gitsinler diyorsunuz. o adamlar çalışkan adamlar sadık adamlar geldikleri zaman sana da faydaları oluyor ülkeyede. ama sizin bu suriyeli afgan pakistanlı kardeşlerinizin ne sana ne ülkeye faydaları yok. yahudilerden nefret ediyorsunuz edebilirsiniz de sıkıntı yok ancak bu ülkede uzun süredir yaşayan herhangi bir yahudi sizden daha fazla bu ülkeye sadık bunu da bir kabullenin artık. sizden daha az zararları var bu ülkeye en azından adamlar cumhuriyeti yıkıp şeriat vs getirmeye çalışmıyorlar.. kimse sana yahudi ile dost ol demiyor ama sende en azından o adamlar kadar bu ülkeye faydalı ol bir zahmet. sonra gene eleştirirsin "yohodoloro olmoşlor olkoyo" dersin hobi olarak..
Suriyeli mülteci güzellemesi yapmak için atılan yalan. 1927de Türkiye savaşlardan yeni çıkmış geri bir devletti. O zaman daha 2. Dünya savaşı çok uzaktı. 200 bin Yahudi neden Türkiye'ye gelsin? Ben olsam ABD'ye giderdim. Ayrıca bu Yahudiler hangi ülkeden Türkiye'ye gelmişler?
Vatandaşlık verilen mülteci ar*plardan bin kat kıymetli olan eğitimli kişilerdir. Bir yahudiyi bin arapa tercih ederim.
Doğrudur, verilmiştir; fakat bunu Atatürk'e saldırı amaçlı mı yoksa Recep Bey'in aldığı mülteciler konusunda temize çıkarılması düşüncesiyle yazılıp yazılmadığı önemli: Zira koca Osmanlı Devleti'nde Çandarlı Halil'den itibaren yönetici namına Türk kalmadığı gibi dünyaca meşhur mimarlarımıza varana kadar alayı ecnebi ya da devşirmelerle doludur. Bunu Osmanlı'yı kötülemek için yazmıyorum. Sadece durum tespitidir. Tarih yalan söylemez.
Mutlu azınlık... zengin.!!!

Ulan bir avuç vardı... onların da anasını ziktiler 6-7 eylül olaylarında... varlık vergisiyle allah için bir tane zengin kalmadı!

200 bin... şu an bir kaç milyon yahudi olması lazım ülkede... olm adamlar tarih boyu diniyle yaşadı yeri geldi öldü... faraza ismi değişsede bir yahudiyi siksen müslüman olmaz!!!!

Nere git bu mına goduklarım?

Lozan bitti bu mu başladı?
iğrenç yobazlar yine başladılar eski goygoylarına.

Seçimden sonra çok duyacağız bu kahve, cami avlusu ağızlarını.
kapalıçarşı satılırken müslümanlar "vakıf malıdır, almak satmak haramdır" diye almamışlar. yahudiler almış ve zenginleşmişler. maalesef biz müslümanlar ticaret ve para konularını pek anlamıyoruz.

solingen diye bir şehir var almanya'da. o adam demirciymiş ve ustası türk müş. ama solingen işini büyütüp fabrikalar kurmuşken ustası eve ekmek götürmekle yetinmiş.

rahmetli hekimoğlu ismail'in bu konuda güzel yazıları vardır:

(bkz: https://celal1973sevdikle...il-islamiyet-calsmay.html)
En ufak bir eleştiri veya düşünce özgürlüğüne tahammül yok mu? Bu nefretiniz halis mi? Hiç bir siyasi parti üyesi vs değilim. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusudur saygın bir tarihi kişiliktir. Atatürk tüm türk milletinin ortak değeridir ve partiler üstü bir şahsiyettir. Ki konunun onunla hiçbir alakası yoktur. Kendimi müslüman olarak adlandırabilirim sırf bu yüzden alakası olmadığı halde bir kişisel görüş yüzünden "dinci", "Müslümcü", "müslo" gibi sıfatlar ile suçlamalarınız ancak size yakışır. Eminim Atatürk hayatta olsaydı size ne yapacağını çok iyi biliyorum.
Tarihi ve siyasi kavgalar kimi bir adım ileri götürecek. Şubat 2023 de kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda 50 binden fazla insanımız öldü. Yüz binlerce bina yıkıldı yada ağır hasar aldı. Ülkede eğitim hukuk üretim kötü durumda. Kavga etmemiz gereken şey bu gün uygulanan işler olmalıdır. Kavga edeceğimiz kişi tüm toplumsal işlerde kasıtlı kusuru yada kasıtsız eksikliği bulunanlar. Teröristler kadar zararlı bu kişiler. Terörist askere kurşun sıkan öldüren iken kusurlu bina dikip öldürenin ondan ne farkı var.
1. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da özellikle Almanya'da büyüyen Yahudi nefreti ve nazi Partisi'nin yükselişi neticesinde Çıkacak savaştan kaçmak için geldiler memleketimize. Atatürk'te bunu öngördü. Kabul etti onları...

Kapişşş.
Bizim kave bu saatte kapalı olduğu için bi şey demediler. Eğer bir açıklama gelirse yazarım.
ikinci dünya savaşı 1940'li yıllarda yaşandı. Acaba 1927 yılında hangi savaştan gelmişler.

Her türlü mülteciye karşıyım ama devlet neden herkesin soy ağacını e-devlet'den yayınladı sence? 3 nesil önceki dedesinin ismi moşe olan biri nasıl oluyor da soyu sopu nesli devletin en kritik en üst tepelerinde bulunuyor. Suriyeliler de gitsin Suriye'ye bana ne Suriyelilerden. Demogoji ile bir yere varılmaz.
Yalan aq öyle bir durum söz konusu olsa ülke bu durumda olmazdı.

Hala köyünüzde eşek sikmezdiniz ilerleme olurdu.
Yalnız o Yahudilerin çoğunluğu Avrupa'da çıkacak savaştan kaçmak için gelen eğitimli kişilerdi. Ve atatürk ülkenin ekonomik ve bilimsel kalkınmasının geleceği için onları kabul etti.

Şimdiki Surilerle o zamanki Yahudileri bir tutma amk. Mesele başka idi. Gelip burada üreyip keyif yapsınlar meselesi değildi!!.

Sen ne anlarsın mk...