bugün
- aç yatıyorum8
- birader yazar başlıkları5
- tai lung32
- cumhuriyetin halka sorulmadan getirilmesi27
- babanın 60 yaşından sonra spora başlaması11
- erkekler pipilerini birbirlerine gösteriyor mu13
- nathan ake5
- fransızların üstün ırk olması3
- kağıt toplayan çocuklar3
- kadınların çok açık giyinmesinden rahatsız olmak3
- bıcır bıcır sözlük kızı vs maymun sözlük erkeği6
- vurduranlar klübü7
- sidny lopes cabral2
- uludağ sözlük yönetimini protesto ediyoruz2
- sevişilen en ilginç yer7
- şeriat gelirse laikçilerin kaçacağı ülke17
- müfredattan felsefe dersinin çıkarılması2
- günün şiiri14
- sözlük ibnelerine çok mühim bir soru3
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği26
- dine hakaretin ifade özgürlüğü olup olmadığı4
- öyle bi huzursuzluk ki sadece müzik dindirebiliyor2
- yaz yemeği2
- memurların yarısının kovulması gerekliliği2
- öğrenciye diplomasını vermeyen akademisyen2
- deniz göktaş27
- hz davud3
- cehennem korkusu12
- ömründe hiç büyük musibetle imtihan edilmemiş tip3
- 41 yaşına gelmiş hala daha sözlükte yazan adam15
- beraber huzurevine çıkılacak yazarlar16
- sevişmek istediğiniz yazarlar7
- 9 budist rahibi arabayla biçen 11 yaşındaki sürücü2
- izmirin ve eskişehirin çok yanlış yollara sapması3
- evli hatunu kocası evdeyken hoplatmak9
- sözlükte flörtleşmek22
- pandela44
- bayramdan bayrama namaz kılan dangalak2
- kadın poposundan kasa diye bahseden erkek18
- kadınlar memelerini birbirlerine gösteriyor mu11
- ölü balık eli7
- biraderikos6
- lise 1deki haliniz karşınızda olsa ne dersiniz12
- yazarlara verilmiş lakaplar13
- hayat hiç kolaylaşmayacak mı beyler6
- ezan sesinden rahatsız olmak6
- bik bik abla vs vurduranlar4
- kardeş7
- geliyorum diyen kız5
- milliyet gazetesi onun arabası var şarkısı reklamı4
* 1600 - Peru'daki Huaynaputina yanardağı Güney Amerika tarihindeki en şiddetli patlamayla püskürdü.
* 1807 - ABD eski başkan yardımcısı Aaron Burr vatana ihanet iddiasıyla tutuklandı.
* 1861 - Rusya'da toprağa bağlı kölelik yasaklandı.
* 1878 - Thomas Edison fonografın patentini aldı.
* 1881 - Kansas'ta tüm alkollü içecekler yasaklandı.
* 1915 - I. Dünya Savaşı: Gelibolu muharebeleri başladı.
* 1915 - itilaf devletleri'nin Çanakkale'ye denizden yaptıkları saldırı püskürtüldü.
* 1925 - Telsiz tesisi hakkındaki kanun çıktı. Türkiye'de radyonun kurulması TBMM'de kabul edildi.
* 1928 - Amacı yoksul kadınlara yardım etmek olan "Himaye-i Etfal Kadın Yardım Cemiyeti" kuruldu. Cemiyetin adı 1938'de Yardım Sevenler Derneği olarak değiştirildi. Mevhibe inönü derneğin fahri başkanıydı.
* 1932 - Halkevleri kuruldu. 1951'de Demokrat Parti hükümeti tarafından kapatıldı.
* 1945 - II. Dünya Savaşı: Iwo Jima muharebesi. Yaklaşık 30.000 ABD askeri Batı Pasifik'teki Iwo Jima adasına çıktı. Japon ordusunun şiddetli direnişi ile karşılaşan ABD birlikleri adada kontrolü ancak bir ay sonra sağlayabildiler.
* 1947 - istanbul'da et giderek pahalılaşıyor; istanbul Belediyesi halkı et boykotuna çağırdı.
* 1956 - Türkiye-Macaristan milli futbol maçı Mithatpaşa Stadı'nda oynandı. Türkiye Macaristan'ı 3-1 yendi.
* 1957 - Türk Ordusu'nun ilk kadın doktor subayı Sema Aran göreve başladı.
* 1959 - Londra Konferansı sona erdi. ingiltere Kıbrıs'ın bağımsızlığını tanıdı. ingiltere, Türkiye ve Yunanistan, Kıbrıs'ta garantör devlet oldu. Bağımsızlığın resmi olarak ilan edilmesi 16 Ağustos 1960'da oldu.
* 1968 - Larnaka uluslararası havaalanındaki bir uçak kaçırma olayına, Kıbrıslı yetkililerden izin almaksızın müdahale etmeye kalkan Mısır komando birliğinin 15 üyesi, Kıbrıs milli muhafızları tarafından öldürüldü.
* 1972 - Güvenlik güçleri, sabaha karşı Fındıkzade ve Arnavutköy'de operasyonlar düzenledi. Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C ) üyesi Ulaş Bardakçı öldürüldü.
* 1975 - Devlet Sinema Televizyon Enstitüsü kuruldu.
* 1985 - ispanya havayollarına ait Boeing 747 tipi bir yolcu uçağı Oiz dağlarına (ispanya) çarparak düştü: 148 kişi öldü.
* 1985 - William J. Schroeder, yapay kalp takıldıktan sonra hastaneden taburcu edilip evine gönderilebilen ilk hasta oldu.
* 1985 - Türk aktör Haluk Bilginer'in de rol aldığı BBC pembe dizisi ünlü EastEnders'ın ilk bölümü ingiltere'de yayımlandı. Dizi halen devam etmektedir.
* 1985 - Cumhurbaşkanı Kenan Evren bozuk ilaç yapanlar için " Bu adamların kafasını koparmak lazım" dedi.
* 1986 - SSCB Mir uzay istasyonu'nu uzaya gönderdi.
* 1987 - Son 3,5 yılda 240 yayın hakkında toplatma kararı verildiği açıklandı.. Alınan bilgiye göre 1117 sayılı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu'nun yeni metninin yürürlüğe girdiği 12 Mart 1986'dan itibaren, sadece istanbul'da 5 günlük gazete ile 12 haftalık ve aylık dergi aleyhine 57 "muzır davası" açıldı.
* 1994 - Adalar Belediye Başkanı ANAP'lı Recep Koç Büyükada vapur iskelesinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. iki kişi de yaralandı. Recep Koç'u, kaçak yapısını yıktırdığı Osman Özgen adlı bir vatandaşın öldürdüğü bildirildi.
* 1994 - Haftalık Newroz gazetesi yayımlanmaya başladı.
* 1994 - Libya'da şeriat uygulamasına geçildi; islami takvim uygulanmaya başlandı.
* 1997 - iran'ın Ankara Büyükelçisi Bagheri, Sincan'da düzenlenen Kudüs gecesindeki konuşmaların ardından, artan tepkiler nedeniyle ülkesine gitti.
* 1997 - Başbakan Tansu Çiller Meclis'te mal varlığı soruşturmasından aklandı.
* 1998 - Rusya'dan Türkiye'ye boru hattı ile doğalgaz getirecek Mavi Akım Projesi için müteahhit firmalar arasında anlaşma imzalandı.
* 2001 - Milli Güvenlik Kurulu'nun Çankaya Köşkü'nde yapılan şubat ayı toplantısında, Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaşadığı tartışma nedeniyle toplantıyı terk etti.
* 2008 - Küba lideri Fidel Castro görevinden ayrıldığını açıkladı.
* 1807 - ABD eski başkan yardımcısı Aaron Burr vatana ihanet iddiasıyla tutuklandı.
* 1861 - Rusya'da toprağa bağlı kölelik yasaklandı.
* 1878 - Thomas Edison fonografın patentini aldı.
* 1881 - Kansas'ta tüm alkollü içecekler yasaklandı.
* 1915 - I. Dünya Savaşı: Gelibolu muharebeleri başladı.
* 1915 - itilaf devletleri'nin Çanakkale'ye denizden yaptıkları saldırı püskürtüldü.
* 1925 - Telsiz tesisi hakkındaki kanun çıktı. Türkiye'de radyonun kurulması TBMM'de kabul edildi.
* 1928 - Amacı yoksul kadınlara yardım etmek olan "Himaye-i Etfal Kadın Yardım Cemiyeti" kuruldu. Cemiyetin adı 1938'de Yardım Sevenler Derneği olarak değiştirildi. Mevhibe inönü derneğin fahri başkanıydı.
* 1932 - Halkevleri kuruldu. 1951'de Demokrat Parti hükümeti tarafından kapatıldı.
* 1945 - II. Dünya Savaşı: Iwo Jima muharebesi. Yaklaşık 30.000 ABD askeri Batı Pasifik'teki Iwo Jima adasına çıktı. Japon ordusunun şiddetli direnişi ile karşılaşan ABD birlikleri adada kontrolü ancak bir ay sonra sağlayabildiler.
* 1947 - istanbul'da et giderek pahalılaşıyor; istanbul Belediyesi halkı et boykotuna çağırdı.
* 1956 - Türkiye-Macaristan milli futbol maçı Mithatpaşa Stadı'nda oynandı. Türkiye Macaristan'ı 3-1 yendi.
* 1957 - Türk Ordusu'nun ilk kadın doktor subayı Sema Aran göreve başladı.
* 1959 - Londra Konferansı sona erdi. ingiltere Kıbrıs'ın bağımsızlığını tanıdı. ingiltere, Türkiye ve Yunanistan, Kıbrıs'ta garantör devlet oldu. Bağımsızlığın resmi olarak ilan edilmesi 16 Ağustos 1960'da oldu.
* 1968 - Larnaka uluslararası havaalanındaki bir uçak kaçırma olayına, Kıbrıslı yetkililerden izin almaksızın müdahale etmeye kalkan Mısır komando birliğinin 15 üyesi, Kıbrıs milli muhafızları tarafından öldürüldü.
* 1972 - Güvenlik güçleri, sabaha karşı Fındıkzade ve Arnavutköy'de operasyonlar düzenledi. Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C ) üyesi Ulaş Bardakçı öldürüldü.
* 1975 - Devlet Sinema Televizyon Enstitüsü kuruldu.
* 1985 - ispanya havayollarına ait Boeing 747 tipi bir yolcu uçağı Oiz dağlarına (ispanya) çarparak düştü: 148 kişi öldü.
* 1985 - William J. Schroeder, yapay kalp takıldıktan sonra hastaneden taburcu edilip evine gönderilebilen ilk hasta oldu.
* 1985 - Türk aktör Haluk Bilginer'in de rol aldığı BBC pembe dizisi ünlü EastEnders'ın ilk bölümü ingiltere'de yayımlandı. Dizi halen devam etmektedir.
* 1985 - Cumhurbaşkanı Kenan Evren bozuk ilaç yapanlar için " Bu adamların kafasını koparmak lazım" dedi.
* 1986 - SSCB Mir uzay istasyonu'nu uzaya gönderdi.
* 1987 - Son 3,5 yılda 240 yayın hakkında toplatma kararı verildiği açıklandı.. Alınan bilgiye göre 1117 sayılı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu'nun yeni metninin yürürlüğe girdiği 12 Mart 1986'dan itibaren, sadece istanbul'da 5 günlük gazete ile 12 haftalık ve aylık dergi aleyhine 57 "muzır davası" açıldı.
* 1994 - Adalar Belediye Başkanı ANAP'lı Recep Koç Büyükada vapur iskelesinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. iki kişi de yaralandı. Recep Koç'u, kaçak yapısını yıktırdığı Osman Özgen adlı bir vatandaşın öldürdüğü bildirildi.
* 1994 - Haftalık Newroz gazetesi yayımlanmaya başladı.
* 1994 - Libya'da şeriat uygulamasına geçildi; islami takvim uygulanmaya başlandı.
* 1997 - iran'ın Ankara Büyükelçisi Bagheri, Sincan'da düzenlenen Kudüs gecesindeki konuşmaların ardından, artan tepkiler nedeniyle ülkesine gitti.
* 1997 - Başbakan Tansu Çiller Meclis'te mal varlığı soruşturmasından aklandı.
* 1998 - Rusya'dan Türkiye'ye boru hattı ile doğalgaz getirecek Mavi Akım Projesi için müteahhit firmalar arasında anlaşma imzalandı.
* 2001 - Milli Güvenlik Kurulu'nun Çankaya Köşkü'nde yapılan şubat ayı toplantısında, Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaşadığı tartışma nedeniyle toplantıyı terk etti.
* 2008 - Küba lideri Fidel Castro görevinden ayrıldığını açıkladı.
4 yildir beraber olunan kizin dogum gunudur, hayir bir de uzakta sevgilisi varmis. insanin icini isitan tarihlerden birisidir.
ben dahil bildiğim 1983 doğumlu 4 kişinin doğum tarihidir.
o nun doğum günüydü. göğüs kafesime oturan fille beraber uyandım bu sabah, 20 şubat hiç gelmez sandım, çok şükür geldi.
tanım: bu yıl pazara denk gelen tarih.
tanım: bu yıl pazara denk gelen tarih.
1451 -Fatih sultan mehmet hanın 2. kez tahta çıkışı
1957 - Türk Ordusu'nun ilk kadın doktor subayı Sema Aran göreve başladı.
1956 - Türkiye-Macaristan milli futbol maçı Mithatpaşa Stadı'nda oynandı. Türkiye Macaristan'ı 3-1 yendi.
1947 - istanbul'da et giderek pahalılaşıyor; istanbul Belediyesi halkı et boykotuna çağırdı.
1915 - I. Dünya Savaşı: Gelibolu muharebeleri başladı.
ve ilaveten ekleme yapıyorum
2012 - ozgetemma uludağ sözlükte yazmayı bıraktı.
1957 - Türk Ordusu'nun ilk kadın doktor subayı Sema Aran göreve başladı.
1956 - Türkiye-Macaristan milli futbol maçı Mithatpaşa Stadı'nda oynandı. Türkiye Macaristan'ı 3-1 yendi.
1947 - istanbul'da et giderek pahalılaşıyor; istanbul Belediyesi halkı et boykotuna çağırdı.
1915 - I. Dünya Savaşı: Gelibolu muharebeleri başladı.
ve ilaveten ekleme yapıyorum
2012 - ozgetemma uludağ sözlükte yazmayı bıraktı.
Yılın ellinci günüdür. O' nun doğum günüdür. Bu seneye kadar sÂdece bir tarih iken artık ayrı bir anlamı vardır benim için.
bir yıl önce bugün adana çok sisliydi. o gün otobüste bir kıza da aşık oldum ayrıca.
Güzeldir.. Özeldir.
ülkenin başkentinde yaşanan 17 şubat 2016 ankara patlaması nın etkilerinin , balık hafızasına sahip yurttaşlarımız tarafından unutulmaya başlandığı tarihtir.
çok çok çok dikkat edilmesi gereken bir gün. bütün kritik burç geçişleri o gün gerçekleşecek. hoşlanılan kıza açılacaksanız, erteleyin derim. gezegenler yangın yeri gibi, hiç bulaşmayın.
bugün ölen ünlüler
Yurdaer Doğulu
Alaeddin Şensoy
Yaman Okay
Engin Geçtan
Ayhan Aydan.
Yurdaer Doğulu
Alaeddin Şensoy
Yaman Okay
Engin Geçtan
Ayhan Aydan.
Gündemdeki Haberler