bugün
- sarapci koala36
- azerbaycan türkçesi daha güzel olan kelimeler11
- tas kafalı çocuklara hırt diyenlerin asıl amacı6
- ben de reise oy vericem3
- ırkçıların hırt dediği insanlara sevgi göstermek7
- güne bir şiir bırak2
- 0 0 74
- soslu adana kebap15
- trt kürdi3
- trt araplara satılıyor3
- zorunlu eğitim11
- milyon dolarlık füzelere rakip2
- mezara toprak atılırken kürek devretmek2
- camdan binalar6
- pkk'nın silah bırakmasını takip edecek kurul31
- insan haklari evrensel beyannamesi2
- her tas kafalıya hırsız katil muamelesi yapmak2
- cedidacer2
- pkk kürt ağa ve kürt feodallere ne yapmış26
- türkiye de sosyalist devrim olma ihtimali5
- tantuni15
- osuruktan şiirler54
- kullanılmayan kitaplar ne yapılabilir3
- asansörde sessizlik2
- izmir bok kokuyor deyince seri eksilenmek22
- her eve rüzgar türbini7
- en zor zamanlarını tek başına atlatan insan8
- laik teyzelerin fenotipi34
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı15
- yalnızlık rahatlıktır8
- togg13
- futbol19
- islam barış dinidir22
- recep tayyip erdoğan16
- süper lig12
- mevlid kandili10
- her gün ne yapıyorsunuz9
- işkembe çorbası6
- beyaz götlü yabancılara tapmak suriyelilere sövmek7
- abd'nin suriye'yi terör listesinden çıkarması2
- ne kadar dikkatlisin7
- hayvan gibi gözleme yemek6
- hiç bir bayanla seksting yaptınız mı7
- evlenmek yerine karıya gitmek6
- türkiye8
- sözlük kızlarının kombinleri10
- trabzonspor8
- her yer bok kokuyor arkadaş her yer11
- sözlükte tayyip erdoğan ı savunmak8
- kahve10
sevdiği entry'ler
sert tartışma kültürü biraz naif olmuş denilen.
platformda tartışmayı kazanmak demek iyi laf sokup karşı tarafı bir şey yazamaz hale getirmekle ölçülüyor.
tartışma sonunda kimse yeni bir fikir edinip, bakış açısını değiştirmiyor. sadece platforma karşı biraz daha nefret katsayısı artmış oluyor.
çoğu zaman, yazarın fikirlerinin doğruluğu veya yanlışlığından değil, yazarın kişiliği, ailesi, çevresi hatta yazar dişiyse dişiliği üzerinden tartışma ilerletiliyor. bu tartışma değil, saldırma oluyor sadece. küfür, görsel vb. ile iyi laf sokan da günün kazananı ilan ediliyor.
platformda tartışmayı kazanmak demek iyi laf sokup karşı tarafı bir şey yazamaz hale getirmekle ölçülüyor.
tartışma sonunda kimse yeni bir fikir edinip, bakış açısını değiştirmiyor. sadece platforma karşı biraz daha nefret katsayısı artmış oluyor.
çoğu zaman, yazarın fikirlerinin doğruluğu veya yanlışlığından değil, yazarın kişiliği, ailesi, çevresi hatta yazar dişiyse dişiliği üzerinden tartışma ilerletiliyor. bu tartışma değil, saldırma oluyor sadece. küfür, görsel vb. ile iyi laf sokan da günün kazananı ilan ediliyor.
Ai arada bizimle şakşak geçiyor, evet.
Atsızcı liseli ergenlerin içine düştüğüdür kesinlikle şüphesiz. Bir insana etnik kökeni sebebiyle düşmanlık beslemek, sırf kendi etnik kökeninden diye birini dostu görmek (Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur sözü gibi tarihe baksan Türkler arasında ne savaşlar dönmüş oysa aminyum sjsj) beyinsiz olmayı gerektirir bu çok açık bir şey. Zamanında Araplar Osmanlıyı sırtından hançerledi, ingilizlerle birlik olup bize arkadan vurdu diye, dedelerinin suçunun cezasını Filistinli çocuklara kesen, "ohh iyi olmuş ölsünler zamanında bize ihanet etmişlerdi hak ediyorlar yaşasın israil" diyen adamın da bu tiplerden pek bir farkı yoktur ikisi de embesilin, zevzek zerzevatın önde gidenidir.
Olmadığı düşünülen bir durum. *
okuduğunu anlamaktan aciz bir takım şeyleri amentü gibi ezberlemiş zavallılar bir şey yazacağım diye bu zavallı pkk sepmatızanı ajitasyonlar ezberler sayıklıyor. biz diyoruz ki bu coğrafyada toptan bir sürü şey bozuk ve soğuk savaştan önce komünizm gelecek bahanesiyle bu ülkeye gladio ve illegal yapılar yerleşmiş bunlar buranın coğrafi yapısı konumu vs. gibi sebeplerle elverişliliğini görünce ve halkın cehaleti ve duyarıszlığını da anlayınca iyice palazlanıp türlü hareket ve eylemlerle bu halkın kaynaklarını imkanlarını yıllarca boşa harcayıp ve aslında ilerde kurulacak israil ve siyonizmin yoluna döşenecek parkeler için bu ülkeyi kurban etmeye çalıştılar ve çalışıyorlar sadece bu ülkeyi değil bizim gibi bir kaç ülke daha var. ve biz bu coğrafyada öyle ya da böyle sen önce geldin ben önce geldim hesabını bırakıp bunların oyunlarını açık edip düzgün demokratik şeffaf bir ülke kurabilecekken cambaza ba oyunları ahmak gibi alet oluyoruz. pkk kötü bir sınav vermiştir ve ona verilen rolü ve kaynakları boşa harcamış söylemi ile yaptığının alakası olmayan tutarsız ilkel feodal saçma karikatür bir örgüttür. bundan kürt halkının medet beklemesi yada beklediğini iddia etmek düpedüz ahmaklıktır. kürt kardeşlerimiz gayet akıllı düzgün düşünen insanları da barındıran bir kitledir. kürtleri sadece pkkya zimmetlenmiş gibi görülüp yine bir takım halkın istemediği şeylerin dayatılması tümden yanlıştır türk kürt bütün millet birleşip buna karşı çıkmalıdır.
Apoyu çıkartıyorlar hapisteki eyleme katılmamış pkklıları affediyorlar apoya kurucu önder diyorlar. Var mı ötesi. Bir de yeni parti tüzüğü de var.
orospuya layıktır kimisi.
cemiyete, vatana, millete hayırlı evlat verme hakları yoktur kimilerinin.
parasını siksin.
icabında götünü de siktirsin.
kaldıki asalakların çoğalması düşünülemez!!!
cemiyete, vatana, millete hayırlı evlat verme hakları yoktur kimilerinin.
parasını siksin.
icabında götünü de siktirsin.
kaldıki asalakların çoğalması düşünülemez!!!
Şabos goyların sevdiği örgüt. Epstein in kucağını özlemişsin belli şabos goy.
Tamam en büyğk şabos goy sensin.
Ne yani Özgür özel’e kelepçe mi istiyorsun.
Küçük pipili beta erkeklerin büyük pipili erkeklere olan kıskançlıklarını gizlemek adına başvurduğu yalan ifade.
--spoiler--
Yoruldum
Senin dediğin olsun .
--spoiler--
inşallah sen ve senin gibi polyannaların dediği olur da biz haksız çıkarız. en fazla çıkarım özür dilerim utandığım ile kalırım. ama ben ve benim gibi "temkinli" olanlar "gene" haklı çıkarsa siz "bir kez daha" onca kan ve gözyaşı aktıktan sonra nasıl rahat yaşayabileceksiniz ?
abd den ölümüne nefret ederim bilen bilir. ama adamların bir politikası var ki hastasıyım "terörist ile pazarlık edilmez" diyorlar. bu mevzu şöyle olsaydı ; türkiye cumhuriyeti terör örgütünün atıyorum 4 de 3 ünü yok etmiş, uyuşturucu ticareti yapmalarını engellemiş, yeni üye katılımlarını engellemiş olsa ve bu süreç ondan sonra gelse derdim ki "evet lan pkk köşeye sıkıştı teslim oluyor" ama durum bu değil. abd & israil & avrupa bunları bir süreliğine "nadasa" çekiyor. aynı şeyi pyd/ypg/sdg isimleri her ne s.kimse onlara da yaptırtıyor. dün veya evvelsi gün tamamen suriye ordusuna entegre oldular.
ben tarihi seven okuyan araştıran ve 40 senedir de hayatı deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum ki bu yaşanan şeyler sevinilecek değil tam aksine korkulması gereken şeyler. bu örgütü apo kurmadı apoya kurdurtuldu. aponun örgütü dağıtma gibi bir yetkisi yok 45 senedir hala bunu anlayamadı iseniz ben size ne diyeyim daha.
Yoruldum
Senin dediğin olsun .
--spoiler--
inşallah sen ve senin gibi polyannaların dediği olur da biz haksız çıkarız. en fazla çıkarım özür dilerim utandığım ile kalırım. ama ben ve benim gibi "temkinli" olanlar "gene" haklı çıkarsa siz "bir kez daha" onca kan ve gözyaşı aktıktan sonra nasıl rahat yaşayabileceksiniz ?
abd den ölümüne nefret ederim bilen bilir. ama adamların bir politikası var ki hastasıyım "terörist ile pazarlık edilmez" diyorlar. bu mevzu şöyle olsaydı ; türkiye cumhuriyeti terör örgütünün atıyorum 4 de 3 ünü yok etmiş, uyuşturucu ticareti yapmalarını engellemiş, yeni üye katılımlarını engellemiş olsa ve bu süreç ondan sonra gelse derdim ki "evet lan pkk köşeye sıkıştı teslim oluyor" ama durum bu değil. abd & israil & avrupa bunları bir süreliğine "nadasa" çekiyor. aynı şeyi pyd/ypg/sdg isimleri her ne s.kimse onlara da yaptırtıyor. dün veya evvelsi gün tamamen suriye ordusuna entegre oldular.
ben tarihi seven okuyan araştıran ve 40 senedir de hayatı deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum ki bu yaşanan şeyler sevinilecek değil tam aksine korkulması gereken şeyler. bu örgütü apo kurmadı apoya kurdurtuldu. aponun örgütü dağıtma gibi bir yetkisi yok 45 senedir hala bunu anlayamadı iseniz ben size ne diyeyim daha.
Doğu ve Güneydoğudaki aşiretlerin içinde taraf olarak devletçi olanlar var olmayanlar da var. hepsini aynı kefeye koyamayız. Kürtlerin aşiret olması komple devlet düşmanı olduğunu göstermez. bu çıkış noktası hatalı. hayır. devlet bunların hepsini de bilir. fakat terör olaylarının başladığı dönemde Teoman koman gibi ABD NATO gladyo emriyle kürt köylerinde neler yapıldığını hiç kimse anlatmaz. Abdullah Öcalan yakalandığında ben mite çalıştım demişti unuttunuz mu? daha Ankara siyasalda okurken öğrenciyken MiT'in takibinde idi bu şerefsiz. eski mitçi Mehmet eymürün kendi ifadesi: 1950 den sonra Türkiye ABD güdümünde hareket etti. içine sızdırılan NATO unsurları sayesinde. adam böyle dedi, açıklamaları var basında yer aldı. size kimse kalkıp devlet ile halkın arasının nasıl açıldığı nasıl bölge halkının TC ye düşman edildiği söylenmez dile getirilmez. jitemin kontr gerillanın gladyonun nasıl mücadele ettiğini bilmezsiniz. Kimin kime çalıştığı kimin kimden Emir aldığı açıklanmaz. devletin derin yapıları 50-60 -70 senede nasıl değişti kimse bundan bahsetmez. devletin içine girmiş yapılanmış cıa mossad Amerika israil unsurları dile getirilmez. onların nasıl temizlendiği anlatılmaz. yani olaylar sizin gördüğünüz yada anladığınızı sandığınız tek bir pencereden ibaret değil. o yüzden sözün özü şudur: devletin işleri karışıktır. bilmediğiniz görmediğiniz anlamadığınız çok şey var. olay sadece hükümetin işi değil. devletin izni müsaadesi olmadan değil. hem sonra devletin görünmeyen yüzünde de tek bir yapı tek bir hakimiyet yok ki. pek çok güç unsuru var. derin devlet diyor. hangi derin devlet? biliyor mu? hayır. devletin bir siyaseti var, ayrıca siyasetin kendi iç dinamikleri ve hesapları var. siyasi erkin bunu okuması değerlendirmesi icra etmesi var, bunların hepsi ve daha fazlası var ve ayrı ayrı şeyler var. hali hazırdaki siyasi erkin değil sadece, mesela yeni parti kuruldu, daha dakka bir gol bir terör yasa tasarısı için evet oyu kullandı, neden? bunun mantıklı bir izahı olmalı değil mi? var. durduk yere niye onay versin?devlet siyaseti Ankara siyasetinden ibaret değil. evet.
türk devletini eşitsizlikle haksızlıkla suçlayıp ama feodalite ile yaşamak ve yine tek adamın karar verdiği bir düzenden rahatsız olmamak ne hikmetse hukuğu olan şeffaf hesap verilebilir eşitlik adaletin olduğu bir ortamdan hiç bahsetmemek bunun için hiç bir şey yapmamak sadece zılgıt çekip havaya kurşun sıkmak dsışında boş laflar geveleyen zavallı yalancı riyakar sözde kürt hareketi.
TLC de çıkıyor arada. Bir ara arkadaş denk gelmiş tribe girmiş. Lüks tatil evleri diye bir program varmış o bitmeye yakın uyuyakalmış. Kalkınca hop siccin 7 cin çıkarma sahnesi. Küfür etmiş o sırada elektrikler kesilmiş. Şans işte.
lafta öyle başladı akp de bir yüzükle geldik bir sürü laflar etti traş yapıp bol keseden attı ama icraatlere baktığında durum ortada hiç uzaktan yakından alakası var mı. pkknın da feodaliteye karşı hiç bir şey yapamadığı ap açık ortada tam tersi kaotik bir anarşi ortamı yaratılıp çok daha belirsiz ve türlü suçların işlendiği bir coğrafyaya dönüştü ve feodaller çok daha illegal işere giriştiler ve büyük bir kara para uyuşturuca parası trafiği oluştu ve bunları feodallerle birlikte bu pastayı paylaşarak yaptılar. çünkü halka dayanmayan şeffaf olmayan hesap vermeyen hiç bir hareket ya da oluşumun iyi bir yöne evrilmesi mümkün değildir. hala da bu kafada ısrar ediliyor halk orada yaşayanlar hiçe sayılıp bu azınlık elit kesimin kendi yapıp ettiklerinin ve imkanlarının önü kesilmesin diye halk etkisiz hale getirilip pkk sanki bunların tek temsilcisiymiş gibi aciz bir ortam dayatılıyor.
kürtlerin bütün sosyal yapılanması feodalizm üzerine kuruludur şimdi bunların tarihini bize anlattırmayın bunu inkar eden baştan zaten boş boş konuşup buralarda vakit zaman ziyanlığı yaratmasın. pkk da tek adamın tepeye oturup güya bir takım şeylere kalkışması üzerinden olmuştur. pkk da demokrasi ve eşitlik var mıydı ki bir de tüm millete bunu getirecekti zavallı ahmakça şeylere yıllarca iki tarafın da enerjisi vakti kaynakları heba oldu. boş beleş işlerle uğraşıp osur osur ipe dizen apo ve yakın elit çevresi bir halt getiremedi ve yine aslında var olan kürt insanının da aklıyla alay edilip sanki bunların tek temsilcisi bunlarmış gibi zorlama bir şey bu millete toptan dayatılıyor. pkk ve aponun hikayesi hep aynı sonucu yaşaması baştan belli hukuksuz adaletsizlik ve güç dayatması üzerine kurulu bir düzenin en sonnuda kuranları yolundan hepten saptırıp orada kalmak için her türlü berbat insanlık dışı şeyleri yapıp sonra da fare gibi ele geçirilmesi üzerine oldu. kürtler neyi savunacaklar ya da apo ve yaptıkları üzerinden neyi ümit ediyorlar bunların geçmişte yaptıkları ve bu halleriyle hukuk demorkasi kardeşlik barış huzur getirebilme ihtimali varmı siz görüyormusunuz.
meşhur korku yönetmeni tobe hooper'ın birleşik arap emirlikleri'nde çektiği djinn*'i içerebilecek anket. korku filmi denince ilk üçte gösterilen emektar biri olduğu için sonuna kadar dayanmıştım.