bugün

galatasaray

ben bi gs taraftarı olarak içinde bulunulan kötü durumun en önemli nedenini söylüyorum:

gerek gs yönetimi, gerek gs taraftarı "futbolcunun iyisi"nden anlamıyor.

mesela sabri'nin banko oynatılması ve taraftarlarca beğenilmesi... ya da takımın açık ara en iyi futbolcusu olan arda'nın beğenilmemesi, sürekli eleştirilmesi...

sonra da neden başarı gelmiyor. gelmez tabi.

2 sene önce şampiyon olduğumuzda servet omuzlarda taşınıyordu. daha o gün "bu adam takımda kalır ve bela olur artık" diyodum. hem çok hantal, hem de çok yavaş böyle bi oyuncunun galatasaray gibi bi takımda oynaması şaka gibi ya.

ikinci bi neden hem yönetimdeki, hem tribünlerdeki amatör şark kafası.

10 tane dünya çapında ofansif orta saha oyuncusuyla şampiyon olabileceğini zanneden bi yönetim/taraftar var.
kewell, arda, misimovic, elano, pino... şunlardan aynı anda sadece iki tanesi oynar. bi tanesi de banko arda olur. senin defansın ve orta sahan can cekişirken ve top çıkaramazken sen geliyosun 3 yabancı kontenjanını hücum bölgesinde harcıyosun. işin kötüsü ve ilginci de bu kadar hücum elemanı olmasına rağmen takımda baros'tan başka santrafor yok iyi mi? işin daha da kötüsü taraftar da memnun. her yeni transferi alkışlamaya hazır bi kitle... iddia ediyorum "misimoviçten randıman alamadık, onun yanına bi 10 numara daha alalım mı" diye anket yapsalar yüzde 95 oranla "alalım" sonucu çıkar.

ama önce defansı sağlam tutmak gerek.

sonuç: şu takımda 3-4 adamdan başka kaliteli oyuncu yok. o yüzden başarı gelmez, gelemez. şu fiziksel evrende bu teknikteki adamlarla m-ü-m-k-ü-n değil.