bugün

islam protestanlaşıyor

hani bazı arazi yapıları vardır ya. 10 km yukarıdna bakarsın insan yüüne benzetirsin (mesela marstaki insan suratına benzeyen oluşum) ya da yerden bakarsın bir bulutu koyuna benzetirsin bir hayvana benzetirsin vs. ama yanına yaklaşınca aslında öyle olmadığını anlarsın. bu makalede işte o şekilde 10 km değil 100 km yukarıdan bakılmış resmedilmiş. genellenmiş, olanlar yok sayılmış, olmayanlar varmış gibi aktarılmış, hakan yavuzun kendi kafasındaki islam portresinin dışında yer alan kesimi sanki başka bir şeymişcesine anlatması nakledilmiş. ama aslında en başta denildiği gibi kendi kafasındaki portre sınırları ile belirlediği yaşam alanı dışına çıkan insanlara bir nevi hakaret etmek amacı taşıyor sadece. peki nedir bu portre? efendim müslüman dediğin camiden eve evden camiye gider. başında takkesi elinde tesbihi ayağında takunyası olur. sakalı uzun, pis ve karmakarışıktır. kaşları gür ve gözlerini kapatacak derecede uzundur. her daim çatıktır. gülümsemez. hoşuna gitmeyen bir şey gördü mü yerden taşı alır. vurun kafire diye bağırır ve fırlatır. galeyana gelen halk da aynısını yapar. cahildir. okumaz. okumayı zevmez. hatta bazen bilmez. bık bık bık. uzayıp gidebilir bu özellikler listesi.

ama sonra birileri bir gün sakallarını kesti, insanlara güleryüzlü ve hoşgörülü yaklaşmaya başladı. kendisi gibi düşünmeyenlere dahi hoşgörülü davranmaya başladı. okudu, araştırdı, bilgi sahibi oldu. karşısındaki bilimden bahsettikçe ve bilimin yaratılışın olmadığı noktasında ispatlar içerdiğini iddia ettikçe, ondan daha çok bildiğini karşısındakine hissettirdi ve bilimi yaratıcının varlığını ispat noktasında kullandı. iş hayatına atıldı. hayatın her noktasında başarılı oldu. bir zamanlar tek görüşün hakim olduğu ve istediği gibi at koşturdukları medya finans eğitim sektörüne de girdi. bok atalım dediler, baktılar kaliteleri onlarla kıyaslanmıyor dahi. sonra ahlak dışı yollarla da saldırdılar ama bu entryde bunlara değinmeyeceğim.

protestanlık özünde hıristiyanlığa muhaliftir. ama burada atfedilen islami protestanlık asla islamın özünü reddetmez. islamın şartları onun için yine 5 tir. imanın şartları da dğeişmemiştir. sadece şunu bilir ki okuyup düşünmek, iş hayatına atılmak islamla çatışmaz. çatışma olduğunu düşünenlerin bu düşüncelerinin sebebi, müslümanları dar bir çerçeve içerisinde yaşamaya hapsetmeye çalışanların dar bakış ve düşünce açılarındandır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar