bugün

islam protestanlaşıyor

burada bir felaket senaryosu retmeye gerek yok hiç. islamiyet tabii ki de her alanda etkin yaşamın her anında görünür vaziyettedir. hak hukuk, ahlak, etik vs gibi değerler islamın kendisinden değil kişilerin ve mevcut kapitalist düzenin bizzat kendisi ile alakalıdır. şekle dayalı olup olmadığını kimse ölçemez biçemez. başörtüsü ve içki konuları genelde malum medya dediğimiz zevatın durmadan gündeme getirmesi ile olan bir şey.

şimdi soruyorum başörtüsü sorunu bu kadar büyümeseydi yada o utanç verici yasak olmasa idi bugün kimse ne başörtüsü konuşuyor olurdu ne de "başörtüsü ile içki islamın şartı" gibi saçma bir cümle kurmak zorunda kalırdı. biraz geriden durup bakmak gerekir.

modernite neden dini bozsun? bu laflar kesinlikle kabul edilebilir değiller. islam modernite ile gayet de barışık olabilir. barışıktır da aslen, sadece kuruntulardan uzak durulmalı. tabi burada dikkat çekmek istediğim husus modernite kavramı ne derece genellenebilir, bir başka ifade ile modernite dediğimiz şey (yaşam tarzı olarak) göreceli bir durumdur.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar