bugün

kpss 2010

milyonlarca insanın aylarca hazırlandıktan sonra binbir umutla girdiği; ama belli ki hazırlayanlarının sınava girecek olanlardan çok daha fazla heyecana kapıldığı -ve dolayısıyla soru yazarken işi ellerine yüzlerine bulaştırdıkları- sınavdır. ülkemizdeki eğitim sisteminden nefret etme nedenlerine yapılmış hayli kuvvetli bir eklemedir.
bünyesindeki paragraflardan birinde "okur, romandaki duymaya alışkın olmadığımız seslere kulak verirken okurların en yalnızıdır." gibi hem anlatım bozukluğu, hem de noktalama işareti kullanımı sıkıntısı çeken bir cümle barındıran, memleket uğruna çalışacakları seçmekte yetersiz olan testler bütünüdür.

bünyesindeki sorulardan birinde adamın yazım hatası sorusu hazırlarken ürettiği iki yanlış yazım örneğinden her ikisine de aşık olması sonucu ikisini de kullanma cesareti gösterdiği -zira kazayla yapılmış bir hata olması için soruyu hazırlayanın ilkokul öğrencisi olması gerekir- gülünüp geçilesi ama dayanamayıp ağız dolusu küfür basılası olandır.

coğrafyadaki sinop-trabzon-iskenderun sorusunda önce hocaların ve profesörlerin derslerini bi tekrar etmeleri gerektiğini ispat edendir. tarihteki "aşağıdakilerin gelişmelerden hangisi türkiye cumhuriyeti devletinin egemenlik anlayışı ile ilgili değildir" sorusunda yer alan "egemenlik anlayışıyla ilgili olmak" düşüncesini zihnimin bir türlü deşifre edemediği, dolayısıyla hocalarımızın işlerini canlarıyla başlarıyla yaptıkları ve devlete memur seçerken derin düşünme yeteneğini -parapsikolojik davranışlar gösteren, metafiziği akıcı seviyede olanlar tercih sebebidir- kriter olarak belirlediklerine kanaat getirdiğim bir olgunluk dönemi çalışmasıdır.

yine de standart sapma hadisesinin imdada yetişip, profesörlerin yaptığı basit hataların biz memuriyet aşkıyla yanıp tutuşanların oyun, set ve maç kazanmasına engel olmasına göz yummayacağını umut ettiğim, talep ettiğim ve genel anlamda bir kere daha türk eğitim sistemine lanet ettiğim ruh halinin oluşmasına sebep olan ego tatmini ürünüdür.

evet, tam olarak budur.
güncel Önemli Başlıklar