bugün
- lahmacun yiyecek kadar düşmek7
- ispanya'nın amerika'ya kafa tutması7
- safran7
- kabataş olayı görüntüleri27
- hangi manifest kızısın10
- galatasaray ne zaman transfer yapacak5
- meyveli lahmacun7
- mehdiyete dair hayalleriniz7
- istanbul un çok pahalı olması27
- arkadaşlar ne oldu size böyle7
- okumak yerine erken yaşta çalışmanın faydası3
- marc cucurella9
- türkiye cumhuriyeti ortak paydası3
- kıvameddin efendi3
- mehdi 29 yaşında mı başa geçmeli 40 mı6
- ne kadar salak olduğunuzu biliyor musunuz3
- sanayi tipi kavurmalı tost4
- en sevilmeyen ev işleri14
- ne kadar geri zekalı varsa hepsi uludağ sözlük te3
- ciddiye alınmamak4
- mel mel bakan gibson ve 0 0 710
- gönül almaya çalışan erkek11
- gocu25
- sitede büyüyen çocuk3
- kara sevdaya tutulan kalmaması7
- haluk levent son açıklaması7
- mehdi bir ihtiyaçtır3
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj3
- vaatlerinin tam tersi olduğu halde iktidarda olmak4
- hayatın en zor günü2
- erdogan ve trump'ın yakın ilişkisi4
- volkswagen beetle3
- kavgada ele sıçıp yumruklar atmak7
- en son ne aldınız5
- rejim kuklaları2
- annesi dışarı çıkmasına izin vermeyen çocuk2
- edip yüksel2
- beyaz ekmek yiyen vatan hainleri10
- saddam bandı2
- ben lafa değil göte bakarım4
- gece yolda yürürken arabada görülen çığlık maskesi2
- dhalsim10
- yazarların bugün cılkını çıkardığı şarkı7
- dünya kaç renklidir3
- temas2
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- bilgi içerikli entry girmeyen yazarın cnsl yönelmi2
- karı kıza para yedirir misiniz4
- helicobacter pylori2
- şimdi herkes su içsin3
25 yıldır umudun türküsünü söyleyen grup. baskılar, tehditler, gözaltılar, mapuslar, işkenceler, yok saymalar hiç biri bu grubu 25 yıldır susuturamadı. çeyrek asırdır devrim mücadelesinde ses, direnişimizde omuz, kavgamızda yumruk oldular, bizlerle alanlara döküldüler... grup için söylenen yazılan, çizilen hiçbir şey abartı değildir. her ne kadar grup üyeleri sürekli değişse de bu uzun soluklu yürüyüşte bir çok bedel ödemişlerdir. protest müzikte türkiyenin sahip olduğu en büyük değerlerden birisidir. grup yorumla tanışmam 97 senesine denk geliyor. 8 yaşında idim. babam birgün elinde bir kasetle geldi eve. ve bana almanyadan halamın doğum günü hediyesi olarak getirdiği teyibin içine koydu. birlikte dinlemiştik. ne ifade ettiğini bilmeden gündoğdu marşını söylüyordum heryerde. grup yorumla büyüdüm. onlarla tanıştım kavga ile, mücadele ile, onlarla tanıştım nazımın, ahmet tellinin, sabahttin alinin şiirleriyle, onlardan öğrendim mahir'in yoldaşları için canını feda ettiğini, onlardan öğrendim ulaş'ın yiğit olduğunu, denizin,yusuf'un hüseyinin dağ gibi yürekli olduğunu...
ülkemizde ve başka topraklarda yaşanan adaletsizlikleri, kanı, gözyaşını, tecriti, faşizmi, faili meçhul cinayetleri, militarizmi, baskıyı, ezilen halkların onurlu mücadelesini, ırkıçılığı; devrim ve sosyalizm umudunu türkülerine, marşlarına taşıdılar. kimi zaman gencecik yaşında idam sehpasına çıkan erdal ereni, kimi zaman felluce'de yaşanan insanlık dışı zulümleri, bağdat ın kara gözlü kızı abir in, doğduğu toprakların kaderine mahkum edilen filistinli çocukların, ölüm oruçlarında destan yazan kahramanların, namlu başlarında çatışan gerilların, yazgıları kömür gibi kara olan madencilerin, sivasta bedenleri kül olan canlarımızın, onurlu ölümleriyle tarihe adını kazıyan devrimci kadınlarımızın; direniş abidesi sabo'muzun sibel yalçınlarımızın, halkımızın gelini idil'in, ayşe gülen'in, özgür tutsaklarımızın, deniz'in, yusufun, hüseyin'in, mahir'in, taylan özgür'ün, ulaş'ın sesi oldular, onların dirençlerini, umutlarını, kavgalarını türkülerine taşıdılar. onları unutmamak ve unutturmamak adına tarihe notalarla kazıdılar yaşananları...
daha nice 25 yıllar görmek dileğiyle... hiç durmadan türkülerimizi söylemeye devam edelim.
(bkz: türküler susmaz halaylar sürer).
Ölüm bize tutsak biz sevdaya
Göğsümüzde acılara daha çok yer var
Sevdamızın harcı cansa her yeni bir can
Feda olsun canım sana bu can sevdaya
Yılanlara çıyanlara rağmen yürüdük
Hiç durmadan...
bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür!!
ülkemizde ve başka topraklarda yaşanan adaletsizlikleri, kanı, gözyaşını, tecriti, faşizmi, faili meçhul cinayetleri, militarizmi, baskıyı, ezilen halkların onurlu mücadelesini, ırkıçılığı; devrim ve sosyalizm umudunu türkülerine, marşlarına taşıdılar. kimi zaman gencecik yaşında idam sehpasına çıkan erdal ereni, kimi zaman felluce'de yaşanan insanlık dışı zulümleri, bağdat ın kara gözlü kızı abir in, doğduğu toprakların kaderine mahkum edilen filistinli çocukların, ölüm oruçlarında destan yazan kahramanların, namlu başlarında çatışan gerilların, yazgıları kömür gibi kara olan madencilerin, sivasta bedenleri kül olan canlarımızın, onurlu ölümleriyle tarihe adını kazıyan devrimci kadınlarımızın; direniş abidesi sabo'muzun sibel yalçınlarımızın, halkımızın gelini idil'in, ayşe gülen'in, özgür tutsaklarımızın, deniz'in, yusufun, hüseyin'in, mahir'in, taylan özgür'ün, ulaş'ın sesi oldular, onların dirençlerini, umutlarını, kavgalarını türkülerine taşıdılar. onları unutmamak ve unutturmamak adına tarihe notalarla kazıdılar yaşananları...
daha nice 25 yıllar görmek dileğiyle... hiç durmadan türkülerimizi söylemeye devam edelim.
(bkz: türküler susmaz halaylar sürer).
Ölüm bize tutsak biz sevdaya
Göğsümüzde acılara daha çok yer var
Sevdamızın harcı cansa her yeni bir can
Feda olsun canım sana bu can sevdaya
Yılanlara çıyanlara rağmen yürüdük
Hiç durmadan...
bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür!!
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar