bugün

muhsin batur

fenerbahçe'nin diğer takımlara aşırı derece antipatik gelmesinin en büyük sebebi olan hava kuvvetleri komutanlığına bağlı eski bir general.

Kendisi hastalık derecesinde fenerbahçeli olup, galatasaray, beşiktaş, trabzonspor gibi şampiyonluk yarışındaki diğer klüplerin anlaştıkları bazı futbolcuların başkanlarını sıkıştırarak transferlerini engellemiş ve fenerbahçe'ye transfer ettirtmiştir.

Mesela cemil turan, istanbulspor'da olduğu yıllarda bir spor gazetesi muhabirine galatasaray'da oynamayı çok arzu ettiğini söylüyor. bunun üzerine metin oktay, cemil turan'ı galatasaray'a transfer etmek için iknaya gidiyor. Cemil turan dünden hazır, istanbulspor başkanı ile anlaşılıyor karşılıklı sözler veriliyor.

Bunu duyan fenerbahçe cemil turan için bastırıyor ama istanbulspor başkanı sözümden dönmem diyor. Dönemin fenerbahçe yönetimi bu durumu muhsin batur'a bildiriyor. muhsin batur, istanbulspor başkanının başına bela oluyor, sıkıştırdıkça sıkıştırıyor. Hatta dönemin kabadayılarından Sultan Demircan ile istanbulspor başkanını kaçırtıyor ve başkan mecburen evet diyor. Transfer böylece gerçekleşiyor.

Bir de beşiktaş'ın istediği ihsan isimli bir futbolcunun fenerbahçe'ye transferi vardır ki duyan kulaklarına inanamaz. Beşiktaş, ihsan isimli bir futbolcunun peşinden koşturuyor. Bu futbolcu dönemin genç yeteneklerinden beşiktaş bu çocuk ile anlaşma noktasına geliyor ve iş imzaya kalıyor. Fakat transferin son günü olduğu ve futbolcunun kütüğü urfa'da olduğu için nüfus kaydı gerekiyor ve gelecek sezon için anlaşılıyor. Bunun üzerine fenerbahçe yine muhsin batur'dan yardım istiyor. Muhsin batur, futbolcu ile görüşüp fenerbahçe'ye gelmesi için ikna ediyor. Futbolcunun kütüğünün urfa'dan istanbul'a alınması için genelkurmaya ait özel bir jet kaldırıp önce urfa'ya gidiyor ardından istanbul'a dönerek kapanmış olan nüfus dairesini açtırarak futbolcunun kütüğünü istanbul'a aldırıyor ve transfer gerçekleşiyor.

Bunun gibi pek çok transfer hikayesinde parmağı olduğundan ve askeri gücünü fenerbahçe'nin menfaatine kullandığından dolayı bugün pek çok klüpce fenerbahçe sevilmez.