bugün

boğulmak

allah kimseye vermesindir. kötüdür boğulmak. hele ki denizde boğulmak ya da boğulma tehlikesi geçirmek diyelim.

siz kendi çapınızda yüzmektesinizdir. daha da yeni yeni öğrendiğiniz için bir heves, kendinizi hep suyun boyunuzu geçtiği yerlerine sürüklersiniz. süpersinizdir. egolar tavandadır. biraz daha açığa biraz daha açığa diye kendi kendinizi motive de edersiniz. 8 yaş için büyük bir başarıdır. taa ki çok güzel yüzdüğünü iddia eden ve sizinle yarış yapmak isteyen koca kafalı kuzeniniz devreye girene kadar.

yarış başlar, biraz geçtikten sonra kuzen sizin yamacınıza doğru gelmeye başlar. ulan bu niye dibime giriyor ayakları sırtıma çarpıyor diye sinirlenirken size tutunduğunu fark edersiniz. ne oluyo şişşt filan demenize bile zaman kalmadan omuzlarınıza can havliyle bütün gücüyle tutunmuştur. artık siz suyun dibinde kendinizi üste çıkarabilme savaşı vermektesinizdir. omuzlarınızdaki ağır koca kafalı kuzeninizi tepiklemek de fayda etmemektedir. saniyeler geçtikçe ciğerlerinize dolan su miktarı arttıkça çabanız da azalmaktadır. şuur ise çoktan kaybolmaya başlamıştır. kimse görmüyor mu diye de içinizden geçmektedir.

oysa ki hiç bir şey sizin sandığınız gibi değildir. allahtan ki kafası büyük aklı küçük kuzeniniz size tutunurken bir yandan da imdat diye bağırmayı başarabilmektedir. bu nedenle sahilden size yardıma koşan insan sayısı da sahildeki şezlong sayısına eşittir.

yaşamak güzel.