bugün

never back down

evde boş zamanınızda izleyebileceğiniz, yeni nesil karate kid filmidir. filmde estetik hareketler pek yoktur ama gaza getirici unsurlar mevcuttur. insanda kas geliştirme, bir dövüş tekniği edinme isteği uyandırmaktadır.

--spoiler--

film eski okulunda kavga eden genç bir çocuğun hikayesini anlatmaktadır. bu kavga nedeniyle (ve annesinin işi sebebiyle) başka bir şehre ve yeni bir okula taşınır bu genç. burada da fight club tarzında turunuvalar yapılmaktadır. gencimiz okuldaki bir kıza aşık olur (ki bu kız amber heard oluyor. kendisi benim en beğendiğim hollywood bağyanlarından birisidir. güzellik açısından) ama kız bunu kandırarak gerçek sevgilisi olan, tyler durden çakması arkadaşla dövüşmek zorunda bırakır. kızın iyi olması ama böyle bir adamla çıkması da ayrı bir hollywood gençlik filmi klişesidir (amerikan genclik filmleri.) sonucunda dayak yiyen bu ronaldo görünümlü arkadaşımız bir hocadan ders alıp intikam almaya çalışır ve sonunda da alır. tabi bunları yaparken "vay şimdi sen kralsın. gel beni yala!" diyen kız (amber heard) buna yavşar ve adamımız kızı da kapmış olur. filmimiz de böylece biter.

filmdeki bana göre bir diğer ilgi çekici unsur da amerikan gençliğinin ne kadar psikopat bir noktaya geldiğini görmemizdi. bizde de şiddet vardır ama bu kadar da değil. sonuçta bu bir film diyebiliriz ama filmler de bir nevi toplumu yansıtır. amerikadaki okul katliamları da bu tezi desteklemektedir.

filmdeki hareketler çok estetik, "vaaaov" denilecek düzeyde değil. senaryo klasik, birçok klişe mevcut filmde. ama yine de iyi yönleri de var. erkekler ve benim için en iyi yönü amber heard ve sarışın tyler durdun'ın yanında takılan esmer hatundu (ki kendisinin adını bilmiyorum.) ayrıca çocuk dayak yiyen arkadaşının intikamını almaya giderken "stronger" çalması ile arabadan inen 3 tane yarmayı yıktığı bölümle, sonrasında bunun nete düşmesi gerçekten iyiydi(ki dvd versiyonunda bunun ağır çekimi var. daha da güzel gözüküyor) aynı zamanda da gaza getiriciydi. filmdeki taş hatunlar ve amerikanın diğer güzelikleri yine biz gençlere "ulan keşke amerika'da yaşasaydık dayak yemek uğruna" dedirtmiştir.

--spoiler--

boş vaktiniz varsa izleyebilirsiniz ve amber heard hayranıysanız kesin izleyin!