bugün

serdar ortaç vs ahmet kaya

-serdar ortaç bestelerini sadece para ve statü için, ahmet kaya ise uğrunda verdiği kavgası yani halkı için üretir.

-serdar ortaç lay lay lom şarkı sözleri yazarken, ahmet kaya şiirlere hayat verir, yusuf hayaloğlu, ahmet arif, can yücel gibi şiir üstadlarının şiirlerini besteler.

-serdar ortaç lailalardan,gece klüplerinden çıkmazken, ahmet kaya geceleri dostlarıyla şarkılar, şiirler eşliğinde hasbihal eder.

-serdar ortaç'ın uyuşturucu kullandığına dair ciddi söylentiler varken ve de kumar oynadığı malum iken, ahmet kaya'nın kumar oynadığı görülmemiş duyulmamıştır ve sadece rakı içer. viski miski kullanmaz.

-serdar ortaç her daim bir kaç kızla ortamdan ortama akarken görülür. ahmet kaya'yı kolunda kızlarla ortamlarda görmek imkansızdır.

-serdar ortaç şarkıları ortaokul hatta ilkokul öğrencilerine hitap eder. ahmet kaya'nın ise halkın her kesimine.

-serdar ortaç'ın her hareketi ve sözü her an bir defoya bürünecek havası yaratır. ahmet kaya'nın sessiz duruşu bile oldukça şiirsel ve vakurdur.

-serdar ortaç hiç açlık çekmemiştir. ahmet kaya açlıkla-yoklukla-acıyla yoğrulan bir coğrafyada mayalanmıştır.

-serdar ortaç'ın konser mekanları ziyadesiyle yazlık turizm mekanlarıdır, gece kulüpleridir. ahmet kaya'nın konserleri ise gurbetçi konserleridir. halk konserleridir.

-serdar ortaç topu topu 7 nota var kaç ayrı beste yapılabilir ki gibi ünlü özdeyişlere sahiptir. ahmet kaya ise özdeyişle falan işi olmaz. sazı alır eline ve sadece söyler. yorumu halka bırakır.

-serdar ortaç "kürtçe şarkı söyleyeceğim" diye linç ediliş süreci başlanan ahmet kaya'nın ödül gecesinde 10. yıl marşı'nı söyleyen, ardından asker kaçağı olduğu ortaya çıkan, yakın zamanda da kürtçe şarkı söylemesi falan konuşulan çelişki dolu dönek bi adamdır. ahmet kaya'nın böyle çelişkileri ve dönekliği yoktur.