bugün

türk halkının sinema anlayışı

bahsi geçen film hakkında "komikmiş" veya "ağlatıyormuş" kelimelerini duymadan sinemanın yolundan geçmeyen insanların çoğunluğunu oluşturduğu bir izleyici kitlesinin var olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

iyi filmler çekemediğimiz gibi eskiden çekilmiş efsane filmlerimizi de bu saçmalığa alet ederek değerlerini yok ediyoruz. işte buyrun hababam sınıfı serisi...hababam sınıfı' nı hababam sınıfı yapan ve artık aramızda olmayan sinema emekçileri yarattıkları bu unutulmaz eserde mehmet ali erbil, kibariye ve seda sayan' ın oynadığını bilseler kemikleri sızlamaz mı?

oyuncu kadrosunda kibariye' yi seda sayan' ı barındıran hababam sınıfı üç buçuk gibi saçma sapan filmlere milyonlarca kişi giderken yazı tura, karpuz kabuğundan gemiler yapmak, mustafa hakkında her şey, uzak gibi filmlerin birkaç yüz bin kişiye oynadığı bir ülkede sinemanın gelişiminden söz edemeyiz.

mehmet ali erbil denen canlı türünün oynadığı her saçma sapan filmde sinemaları dolduran halkımız uğur yücel' e nuri bilge ceylan' a onun yarısı kadar değer vermiyor. kendinizi uğur yücel' in yerine koyun...aylarca uğraşıp bir film yaratıyorsunuz. yazı tura' dan bahsediyorum. başrollerinden tut senaryosuna, kurgusuna varana kadar muazzam bir film hazırlıyorsunuz ve o film iki yüz bin kişi tarafından izleniyor. sonuç ne? filmden zarar ediyorsunuz. peki siz ne yaparsınız? işte buyrun..uğur yücel fransa' ya gidiyor. gider tabi.

uğur yücel, nuri bilge ceylan gibi sinemaya emek veren kaliteli insanları bu ülkeden uzaklaşmaya mecbur bırakan bir anlayış var oldukça türkiye' de bir sinema kültürü olmayacak.

başrolündeki mehmet ali erbil' le emret komutanım şah mat geliyor. haydi türkiye sinemaya!