bugün

inglourious basterds

sözlük be bu tarantino çok farklı bi yönetmen bunu bir kez daha kanıtladı bu filmle. genel anlamda hoş, komik, alternatif tarihçi * bir film olmuş. abimize emeğine sağlık diyor +rep veriyoruz. filmle ilgili üzerinde durmak istediğim birkaç nokta var. hafif spoiler içerebilr o yüzden aman dikkat diyorum.

--spoiler--
öncelikle söze oyunculuklardan başlamak istiyorum.

Christoph Waltz: inanılmaz bir oyunculuk çıkarmış. bence filmin en başarılı oyuncusuydu. özellikle yüzündeki o düşmanın kokusunu alan tavrı ve iticiliği izleyiciye çok iyi yansıtmış. bu filmle keşfettik izleme listesine şimdiden girdi diyebiliriz.
brad pitt: yine harika bir oyunculuk daha. filmin başından sonuna aynı yüz ifadesini takınması ne kadar rolüne kendini verdiğinin bir göstergesi bence. sinemaya sırf brad pitt için gelen çıtır hatunları görmek de güzeldi hani. hala cazibesi var demek ki, da pek onlara göre olmadı heralde, deri yüzmeleri falan. konuyu dağıtmadan, fazla rolü olmamasına rağmen rolünü iyi kotarmış diyoruz.
Mélanie Laurent: bu tatlı fransız hatun da filmin iyi oyunculuk çıkarmış oyuncularından biriydi. yolu açık gibi görünüyor. hadi hayırlısı.

ayrıca,
amerikalıların yabancı dil bilmemesi hakkında yapılan gönderme çok iyiydi.
hitler'i de almanca konuşturmaları güzel olmuş. bıkmıştık artık bir sürü filmde ingilizce konuşmasından.

--spoiler--