bugün

trance

parasütsüz dinlenilmemesi gereken müzik türüdür.
aciklamasi; trance, fr. transe , lat. transire olan kelimedir. türkcemizde ise trans olarak okunur. anlami bilinc, bilinc altinda kalabilmeyi basarmaktir.
Uyanik kalma derecesine burada vigilans denir. trans müzikte bütün fokusu kisinin icinde hissetmesi, ve orada yavas yavas kaybolmasi önemli faktörlerdendir.

trance müzik de kendir arasinda ayrilir. özellikle herkesin söylemis oldugu gibi bazi trance müziklerde eroin ve kokain olayinin fazla olmasi konusu ne yazik ki gercek ve dogrudur.
bu tür trance müziklere uyusturuculu trance denilir. bu tür trance müziklerde uyusturucu etkisiyle beraber bir cok cümleler kendiliginden cikar ve dans esnasinda beden kendi kendisine hareket eder. bir cok kez halusinasyon görmeye sebep olur.

Spirituality trance; bu form degisik etkiler gösterir. dans esnasinda kiside ya istem disi hareketler ve isteksiz oldugu halde hareket etme cabasi (depresif). bir cok dinde trance (kendinden gecme) bu dünyadan kopup baska dünyalara ziyaret etmek veya cenneti görüp gelmis olmak gibi gösterilirdi, hala da bu devam etmekte. bu tür müzik Vecd müzik olarak tanimlanabilinirler.

hipnotik trance; dans esnasinda istekli hareketler ve bazen hareketlere bagli sözcükler söylenir. özellikle burada uyanik kalma hipnozundan bahsettigimi belirtmekte fayda görüyorum.

agrili trance; "nasil olur?" demeyin. adi üstünde trance müzik, tonlarin ve ritimlerin ruhda nasil sekil aldigi bilinmez, cünkü herkes o anda degisik yerlerdedir, degisik ruh haline sahiptir.
bu trance müzik cesidi bir nevi mazosist insanlar icin. bir anda kisiyi alip baska yerlere birakir ve kisinin farkinda olmadan kendi kendisine zarar vermesine sebep olur. buna bdsm müzik dememiz de cok dogru olur.

önemli not: tabiki bu tür rahatsizliklar, genellikle uyusturucu madde bagimlilarinda ve özellikle madde alindiginda ortaya cikar. müzigi uyusturucu madde almadan dinlediginiz taktirde hic bir sey olmaz.