bugün

eurodance

90'ların başlarında başlayan ve Elektronik dance müziğin bir türüdür. Bu müzik türü; House ,trance,techno, Hi-NRG,Italo-Disco, dance-pop,hip hop, electro ve eurodisco gibi müziklerden öğeler taşımaktadır. Özellikle 90'lar Eurodance'in büyük bir gelişme dönemi olmuştur ve birçok parça bu dönemde dünyayı kasıp kavurmuştur. Bu dönemde ben de bu müzikten oldukça etkilendiğimi itiraf etmeliyim. Bu tüm gelişmeler, günümüzün daha da gelişmiş ve modernize olmuş Eurodance müziğinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Bu müzik türüne örnek şarkıcı ve gruplar daha çok Almanya, belçika, isveç ,hollanda ve italya gibi ülkelerde bulunmaktadır ve hala çeşitli isimler özellikle bu ülkelerden çıkmaya devam etmektedir. 90'ların başlarındaki birçok ünlü gruptan maalesef varlığını günümüze kadar sürdüren bir isim hemen hemen pek kalmamıştır. Fakat yeni isimlere ilham oldukları ve bu müzik türüne yaptıkları müthiş katkı da görülmesi gereken bir ayrıntıdır. Bu müzik gruplara ve şarkıcılara örnek vermek gerekirse:
Geçmişten akılda kalan isimler ; 2 Unlimited, Masterboy, Cappella, Jam & Spoon, La Bouche, dr alban, culture beat, ıce mc, alexia, Captain Hollywood Project, maxx , Whigfield , rednex , DJ BoBo , Ace of Base , Fun Factory gibi.
Günümüzdeki varlığını sürdüren; 2000'lerde varlığını sürdürmüş ve son zamanların isimleri; E-type, Aqua, Daze, Mr. President , kate ryan, September, cascada, sash!, Eiffel 65, vengaboys, scooter, Lasgo, slyver, milk inc, Waldo's People gibi.