bugün

türk bayrağındaki hilal

bilgiye kapalı, öğreneceğini öğrenmiş ve artık hz mahmut olmuş kişilerin, yahudi ibraniler kökenli gematria usülünden araklanmış arap ebced hesabi ile yol aldığı ve hala "milletimizin sembolüdür, yok yaraktır, kürektir" diye sarıldığı mevzu.

bu hilali fatih sultan mehmet bizans imparatorluğu'ndan almıştır. bizans'ın neredeyse tüm adet, gelenek, görenek ve simgeleri ile beraber. bir tek bizans'ın dinini almamış, hristiyan olmamıştır. lakin hristiyanlığı kabul etsek mi etmesek mi diye aylar süren tartışmalara katılmış, bu uğurda toplantılar yapmış, nihayetinde müslüman kalmıştır.

aynı hilal göktürkler'de de var ama nedense göktürkler ile osmanlı arasındaki diğer türk devletlerinde kullanılmamış, unutulmuştur. temsil kudretini haiz görülmemiştir. http://tinyurl.com/ces8a7

2. yüzyıla ait roma imparatorluğu paralarının üzerinde de hilal var, buyur: http://www.gizlibelge.com/ayyildiz_bizans02.jpg

bizans bayrağında da hilal var, buyur: http://en.wikipedia.org/wiki/Byzantium

e noldu şimdi milletinin sembolü? uçtu, yandı, kül mü oldu?

nihayetinde hilal paganizmin sembolüdür. ay tanrisi'nın imgesidir. doğru gözle bakan gerçeği görür. (bkz: cahille sohbeti kesmek)