bugün

iler tutar yanı olmayan kopya/kolpa argümanlarla konuştuğunda ağzından söz değil zırvalamalar çıkan kişiye karşı akıllı adamın benimsediği düstur.

birey tarafsızlığı ve objektifliği sayesinde karakterinin doğru beslenmesi konusunda yol katedebildiğinden gerçekle şahsımın aldığı değişmez karardır.

it ürür kervan umursamaz kabilinden kabulle, her söylenene şımarık üç maymunu oynayanla sohbetin kesilmesi elzem olan bu duruma binaen, ilgili tüm kişi ve zümrelerle ilişkimi/iletişimimi ve hatta az da olsa bir değere sahip tartışmamı dahi kesmiş, biçmiş ve bitirmiş bulunmaktayım. "zırvalara cevap verilmez, verilmemeli, değmez. öğrendiğin ilklerdendi oysa bu" iç ses uyarıma teşekkürle arz ederim.
gül yüzlü güldestim
pirim ben sana küstüm
inan değil sana kastım
cahille sohbet kestim
dost, dost.
atalarımız ne demiş: etme cahille muhabbet fıttırırsın, silme cam kırığıyla götünü yırttırırsın.
cahillerin her tartışmayı kazanmasının sebebidir. hheheh nasıl koydum ama demelerine fırsat vermektir.
hz. ali'nin iki sözünü hatılattı bana bununla ilgili:

"Cahil dosttan ziyade akıllı düşmana güven."

"Cahilden uzak kalmak, akıllıya yaklaşmakla eşittir."
ilk bakışta hoş beş.
kitap gibi laf.
hatta şahane bir serzeniş, mükemmel bir isyan.

ama bi yerde yanlış. cahilin daha da cahil kalmasına vesile.

sen yanmassan ben yanmassam misali *
sen kes cahille sohbeti. ben keseyim. o kessin.
ozaman müdür cahili cehaletinden kim kurtaracak?

kimisi körü körüne cahil. azına azına vurmak lazım onların o ayrı. ama böyle bi vurdumduymazlık böyle bi adam sendecilik...
olmaz.

yarın yanında cahil kaldığın keser sohbeti ay gibi kalırsın cehaletinle arkasından.

halbuki kesmese senle sohbeti şımbıl şımbıl aydınlansan fena mı arkadaşım?
kendi kendini alim ilan etmektir bir yerde.
benim sevdalarım yeni filizlenir
doymasa da toprak can can içinde
şu kara günlerim yeni beyazlanır
doymasa da yürek can can içinde.

gül yüzlü güldestim
pirim ben sana küstüm
inan değil sana kastım
cahille sohbeti kestim
dost, dost.

filizlerim kokar gül deste gibi
bülbül figan eder sanki yasta gibi
benim deli gönlüm yine hasta gibi
artar eksilmiyor can can içinde

gül yüzlü güldestim
pirim ben sana küstüm
inan değil sana kastım
cahille sohbeti kestim
dost, dost
Herkesin yapması gerekendir. Cahilden kime ne fayda gelmiştir ki?
türkiyede kimseyle konuşmamak demektir yani benim yaptığımdır.
görsel
(bkz: Hadis inkarcıları)
Ayrıca kanser sebebi
Tamam senin eşeğin kancık olsun deyip lafı bitirmektir.
görsel
Girme cahille laf dalaşına küstürürsün,
Silme cam kırığıyla götünü kestirirsin!
cahille sohbeti kesemediğimizde direkt cahili kesebilmeliyiz artık
Aslında cahillik bence bilmediği halde bilmek istediği olayları diretmesi sorunsallığıdır. Bir nevi hırs gibi bir şey. Kafa basmaz ama basar gibi gösterir kaba kuvvete baş vurur bu tipler. Okul Yurdunda neler neler gördü bu adam.
Etrafta sohbet edecek insan bulamamaya başlamakla sonuçlanır. Çünkü genelde herkes her şeyi çok ama çok bilen birer cahildir.
Kafa rahatlatır. içime attığım, acaba kırılır mı dediğim ne varsa şimdi küt küt yüzüne söylüyorum. Biraz da onlar düşünsün.
yapılması gereken şey. ondan size hayır gelmez.
Kral harekettir.
Çok zor olan durumdur. Her konuda fikirleri var. Evet.
Gün geçmiyor ki zekadan münezzeh yeni bir cahil ile sohbete zorlanmayayım...bünyeye müdahale eden her cahil ile insansavar kibrim biraz daha serpilip büyüyor.

Neden varlar?
En korkuncu neden kontrolsüzce üruyorlar? Çok korkutucu geliyor böyle detaylarını yüzlerine bakarak düşündükçe... Yokmuş gibi davranmak istiyorum, bu sebepten;

Cahille sohbeti kestim.
keşke bir meme atsanız.
kontrollü bir şekilde üremeye ne dersin upscum.

barış seksi yapalım mı?
barışırız işte.