bugün

kemalizm dini

kendi halkının bireyi olmaktansa, halkın köpeği olmayı tercih eden ama onu da beceremeyip üç-beş uyanık paşanın köpeği olup kalmış olanlara kalın gelen tespit.

saçmalıklarından hâla kemalizmin tarih ile ilgili yalanlarına bile iman ettikleri anlaşılanlardan fazla birşey beklememek lazım tabi. dün doğu perinçek verirdi gazı bunlara ona buna "cıya ajanı cıya ajanı" diye bağırırlardı, bugün ergun poyraz'lardan yalçın küçük'lerden gazı alır millete "amerikancı, musanın çocuğu, yahudi" diye sallar, yarın başka bir zıpçıktının gazına gelir başka bir saçmalıktan bahseder.

çelişki yumağına öyle dolanmışlardır ki halkı katakulliyle gaza getiren, silahlı örgütlere bölen, birbirini katlettiren ittiahçı/kemalist zihniyete önce alet olur, yapılanlara tepki büyüyünce de suçu efendilerinin diğer iç tehdit olarak gördükleri insanların üstüne atar.

daha 12 sene önce kadar iktidarlarını korumak için yalan dolanla müdahale yapan, destekçilerine ödül olarak bankaları hortumlatan, toplumu kaosa sürükleyen ve bu suçun bedeli olan ekonomik krize sebep olan paşaları vardır bunların çok kıymetli. bir de bunlara gaz veren, darbe yapsalar da yine yolumuzu bulsak diye dört yandan ayakçılık yapan bunu da demokratlık diye sunup takiyenin âlâsını yapan toplum virüsleri vardır. kimi akademisyen, kimi patron, kimi gazeteci. bunlarla da vakti geldikçe bir şekilde hesaplaşılır. hadi bu şerefsizler üç kuruşa tamah edip kendi işlerini çeviriyor parsayı topluyor onu anlarım, insanoğlu çiğ süt emmiş.

peki pek kemalist, pek vatansever bir darbe ile belki kendisi, belki sevdikleri zarar göreceği halde, suçun yapanın yanına kâr kalacağı bir sistem önerildiği halde bu darbecileri "vatan, millet" edebiyatıyla, "sadakat" dallamalığıyla, "kemalizm süperdir, atatürk gökten indi, düşmanı dövdü bizi kurtardı" mentalitesiyle canhıraş savunan bizim mallara ne demeli? cevap sorunun içinde.

gerçek muhalefet ve gerçek cesaret, komutanlıkla değil darbe ile meşgul olduğu için kötü yönetilen bir orduda ölümüne sebep olunan çocuğun annesini başörtüsü yüzünden orduevine almayacak kadar yüzsüzlüğe cüret edebilen, elindeki silahı ilk fırsatta sana doğrultmaktan çekinmeyecek olan, atatürk masallarıyla eğitilmiş darbecilere muhalefet etmektir.

yoksa bende bilirim taşşakları yayıp oturarak yolu bulmayı, hiçbirşey yapmasam üniversitelere alınmadıkları için yurtdışına eğitime gitmek isteyen başörtülü kızlara yurtdışında okul bulup aracılık ücreti alırım, kemalizmden güzel indragandi yapma yolu mu var?

atatürk kendisine ilahlık atfetmemiş olduğu için bu din konusunda atatürk'e söyleyeceğim birşey yok. ama bu demek değil ki atatürk'ü eleştirmem. eleştiririm, sonuna kadar giderim hem de. onu da bir zahmet entrylerimden ara bul. gerçi benim özgürce konuşmamın benden öncekilerin kemalizme muhalefet etmesinin ürünü olduğunu, sonraki nesillerin daha özgür olabilmesinin de benim neslimin kemalizme muhalefet cesaretine bağlı olduğunu göremeyecek kadar sığırsan onlardan da birşey anlamazsın ya.

ama hakkını da yemeyelim, çok çağdaş eğitim görmüş ve çağdaş desteği derin almış bir sığırsın. aynen devam et:

kemalist bak darbe negzel darbe